Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

RÓMAI ÉS VATIKÁNI VÁROSLÁTOGATÁS REPÜLŐVEL 


Róma - a közel három évezredes történelméből táplálkozó, antik és élettől duzzadó város - teljes felfedezéséhez sokak szerint egy egész élet is kevés. Megismerni, kiismerni, és éppúgy megunni is lehetetlen. Akár első alkalommal, akár elbűvölt visszatérőként sokadszorra járunk az olasz fővárosban, ez a négynapos út nagyszerű alkalom arra, hogy szakavatott vezetővel bejárjuk a világhírű klasszikusokat, vagy igazi kuriózumok nyomába eredjünk. Az első rangú múzeumok, ámulatba ejtő szépségű nevezetességek, templomok és terek megtekintése mellett megmártózunk a hamisítatlan római hangulatban is; nagy élmény az ízes olasz konyha, a dallamos nyelv, a zamatos kávé egy napos teraszon, egy beszélgetés a hömpölygő Tiberis partján, vagy egy kedvünk szerinti kellemes séta az évezredes múlt és pezsgő jelen káprázatos együttéléséből megszülető Örök városban.

1. nap: Elutazás Budapestről menetrend szerint, érkezés Rómába a déli órákban. Transzfer a szállodába, a szobák elfoglalása. Első napunk délutánján ízelítőt kapunk az Örök város antik, középkori, barokk és századfordulós nevezetességei közül egyaránt, olyan világhírű helyszíneket keresünk fel, mint a Spanyol lépcső, Trevi-kút, Parlament alsó háza, Miniszteri Palota, Pantheon, Piazza Navona tér és díszkútjai.

2. nap: Lehetőség nyílik félnapos fakultatív programként helyi idegenvezetővel látogatást tenni a Vatikáni Múzeumokba, ahol olyan felbecsülhetetlen értékű mesterműveket csodálhatunk meg, mint a Laokoon szoborcsoport, Raffaello freskói és a Sixtus-kapolna. A múzeumlátogatást követően elsétálunk a lenyűgöző Szent Péter térre, amely Bernini azon ötlete alapján nyerte el mai formáját, hogy megépítésekor kövessék az alapokul szolgáló Néró és Caligula cirkuszának kör alakját. Sétánk zárásaképpen belépünk a Szent Péter sírja fölé emelt, 60.000 hívő befogadására alkalmas Szent Péter Bazilikába, amely olyan művészóriások ihletett álmaiból jött létre, mint Bramante és Michelangelo. A nap másik felében folytatjuk közös sétánkat: Angyalvár, Sant Angelo híd, Tiberis.

3. nap: Félnapos fakultatív programként helyi idegenvezetővel fedezhetjük fel az antik Rómát, bejárva a Colosseum, Forum Romanum, Capitolium domb, Palatinus domb területét, útközben megtekintve Michelangelo Mózes szobrát, Trajanus győzelmi oszlopát, és a Császári diadalíveket. Ezt követően az olasz főváros további nevezetességeit ismerhetjük meg: Victor Emanuel emlékmű, Santa Maria Maggiore templom.

4. nap: A reggelit és a szállodai kijelentkezést követően a Falakon kívüli Szent Pál bazilikát látogatjuk meg, majd rövid fotószünet erejéig a Cestius piramist tekintjük meg. Búcsút intve Rómától továbbutazunk a repülőtérre, majd menetrend szerinti járatunkkal hazaindulunk.

 A feltüntetett városnézések és fakultatív programok mellett lehetőség nyílik egyéni városnéző sétákat tenni, így mindenki kedve szerint állíthatja össze római programját, és egyéni tervei szerint használhatja fel szabadidejét.

 A leírásban szereplő programok sorrendjének módosításához való jogot Irodánk fenntartja. 


Az utazás időpontja: 2018. szeptember 15-18. (szombat-kedd)

Indulás: 2018.09.15. 11:40 Budapest - Terminal 2B, Érkezés: Roma Fiumicino - Terminal 2,

Járatszám: W6 2339,

Visszaindulás: 2018.09.18. 14:10 Roma Fiumicino - Terminal 2, Érkezés: Budapest - Terminal 2B,

Járatszám: W6 2340.

 

Törzsutas részvételi díj: 127.500 Ft/fő     Részvételi díj: 131.500 Ft/fő

A részvételi díjak minden esetben az aktuális WizzAir repülőjegy díjszabások függvényében változhatnak.

Részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegy
 • egy darab nagyméretű fedélzeti utazótáska (55 × 40 × 23 cm méretű)*
 • a repülőtéri illeték,
 • légkondicionált autóbusz a transzferekhez,
 • 3 éjszaka szállás két- és háromágyas, fürdőszobás 3*-os szállodai szobában, Róma belvárosában,
 • büfé reggeli a szállodában,
 • a helyi idegenforgalmi adó,
 • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezető,
 • szervezési díj.

 

A részvételi díjon felül az irodában kötelezően fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő.
 • 1,8% kötelező útlemondási biztosítás, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladott poggyász stb.
 • egyágyas felár: 29.000 Ft/fő

 

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • feladható 20 kg poggyász: jelenleg 25.600 Ft/fő, amely a WizzAir mindenkor érvényes díjazása szerint alakul.
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 8.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást: 500 Ft/fő/nap, 18 év alatt 250 Ft/fő/nap

 

Az utazás során fizetendő díjak:

 • Félnapos fakultatív program – Vatikán Múzeum és Szent Péter Bazilika (min. 10 fő) 23 €/fő,
 • Vatikán Múzeum belépődíj: 30 €, amely tartalmazza a csoportos foglalási díjat és a helyben történő audios eszköz bérlését is,
 • Szent Péter Bazilika: ingyenes
 • Félnapos fakultatív program – Antik Róma (min.10 fő) 23 €/fő,
 • Colosseum belépődíj: 17 €, amely tartalmazza a csoportos foglalási díjat és az audioeszköz bérlését is.

A tömegközlekedés használata feltétele a csoport római közlekedésének, de a RomaPass alkalmazása nem, ugyanis a hotel központi elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy kb. 10 darab vonaljeggyel megvalósuljanak a tervezett programok.

 • RomaPass: 40 €/fő, amely tartalmazza a foglalási díjat, a római tömegközlekedésre 72 órán korlátlanul felhasználható, két ingyenes múzeum belépésre jogosít fel (Vatikánba nem érvényes és a Colosseum esetében sem alkalmazható csoportos foglalás esetén) és a további múzeumok 20% kedvezménnyel látogathatóak.

Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra az irodában történő jelentkezéssel a díjak megtérítését vállalni szükséges. A belépődíjak az foglalási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek  fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


*Poggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt az utas felvételi pultnál ingyenesen fel kell adni, amit majd az érkezési repülőtéren a poggyászfelvételnél vehet át az előre kifizetett feladott poggyászokkal együtt.
Amennyiben a kézipoggyásza 40 × 30 × 18 cm-nél kisebb, azt felviheti az utastérbe magával, és azt az Ön előtti ülőhely alatt kell elhelyeznie.

FONTOS: Ez esetben utasonként csak egy kézipoggyász szállítható!


**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, magával viheti a fedélzetre az 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászát (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható), plusz a WIZZ Priority szolgáltatás révén még egy kisméretű táskát is, maximum 40 x 30 x 18 cm méretben (pl.: ridikül, laptop, vagy fotótáska)

Azon utasaink, akik a feladható 20 kg-os poggyászt igénylik, célszerű a kisebb (maximum 40 x 30 x 18 cm-es) kézipoggyásszal érkezni a repülőtérre, de természetesen érkezhet a nagyobb méretű kézipoggyásszal is, de ez esetben nem vihet fel a gépre egy kézipoggyászt sem!


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel:

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

      „Kultúrában utazunk!”

 

Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja