Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

FIRENZE – PISA – VOLTERRA – SIENA - SAN GIMIGNANO

A Pannonia Program- és Utazási Iroda különleges tavaszi körutazásának keretében Olaszországban, Toscanaban járunk. Tartson velünk, élvezze a táj lenyűgöző szépségét, a városok hangulatát, a természet változatosságát!  Toscana, Olaszország műemlékekben, szépségben leggazdagabb tája. A páratlan szépségű táj, a szebbnél szebb városok, kiváló konyha, jó borok ez maga Toscana, sokaknak ez maga Itália.

1. nap: Kora reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Szlovénián keresztül utazva, és több pihenőt tartva este érkezünk meg Montecatini Termébe, Firenze kapujába. Elfoglaljuk szállásunkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat. A szálloda közelsége lehetővé teszi az esti egyéni városi sétát és szabadprogramot.

2. nap: A korai reggeli elfogyasztását követően egész nap Toscana ékkövét, a reneszánsz bölcsőjét, Firenzét fedezzük fel. Lehetőségünk lesz részt venni a helyi idegenvezető által vezetett városnéző sétán.  A városnéző sétánk során kívülről megtekintjük a San Lorenzo Bazilikát, amely a Medici család temploma és temetkezési helye, a Santa Croce templomot Galileo és Michelangelo nyughelyével, és a lenyűgöző Santa Maria del Fiore székesegyházat, a finom művű bronzkapuiról híres keresztelő kápolnát, az egykori városi tanács épületét a Palazzo Vechhio-t és a világ talán legismertebb hídját, az Arno folyón átívelő Ponte Vecchio-t. A közös sétát követően szabad program keretében felkereshető a világ egyik építészeti csodája, a Brunelleschi kupolája, vagy a világhírű Uffizi képtár is. A firenzei napunk végén buszunkkal felmegyünk a város déli oldalán fekvő dombjára, hogy a Michelangelo térről élvezhessük a városra nyíló csodás panorámát. Itt apró meglepetéssel kedveskedünk az úton részt vevőknek. Búcsút véve Firenzétől visszautazunk montecatini terme-i szállásunkra és elfogyasztjuk vacsoránkat.

3. nap: Kora reggel indulunk Volterrába, mely középkori hangulata és titokzatossága miatt válhatott az Alkonyat című film egyik fő helyszínévé. Városnéző séta és rövid szabadidő után csodás toszkán tájon át érjük el San Gimignano-t, melynek híres sziluettje a dombtetőre épített, égbenyúló középkori lakótornyai miatt már távolról felismerhető. Idegenvezetőnk által tartott közös séta és szabadidő után továbbutazunk, hogy megcsodáljuk Siena kagyló alakú középkori főterét és a város színeivel, fekete és fehér márvánnyal burkolt Sienai Dómot. Még útközben felkeresünk egy ún. „agriturismo”-t, vagyis családi gazdaságot, ahol a vendéglátóink által készített és kínált chianti-t, habzóbort, extra szűz olívaolajat és sajtot kóstolhatunk és vásárolhatunk meg. A nap végén visszatérve jól ismert szállásunkra elfogyasztjuk vacsoránkat.

4. nap: A reggeli és a szállásunkról történő kijelentkezés után elindulunk Pisa–ba, ahol a Csodák terén megnézzük a keresztelő kápolnát, a székesegyházat és a híres ferde tornyot.  A szabadidőt követően továbbutazunk Padovába, ahol a szállás elfoglalását követően egy városnéző séta keretében nézzük meg a látnivalókat a Prato della Valle parkban, majd a Szent Antal bazilikát tekintjük meg, természetesen Donatello Gattamelataról készült lovas szobra sem maradhat ki a látnivalókból. A program részeként, búcsúvacsoránkat egy kellemes padovai étteremben költjük el.

 5. nap: Reggeli után hazaindulunk, útközben megállunk Aquileiaban, ahol a mozaikjairól híres kora keresztény bazilikát keressük fel. A program végeztével hazautazunk, útközben megállunk a híres „fánkos” pihenőnél Trojane-ban. Budapestre az esti órákban érkezünk.


Az utazás időpontja: 2018. május 19-23. (szombattól szerdáig), a pünkösdi ünnepi hétvégén

Indulás:

 • 5:45 Hősök tere (Műcsarnok melletti buszparkoló, Dózsa György 90.)
 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:20 Batthyány tér 7. (a villamosmegállónál)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.

 Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

 Érkezés haza: 2018. május 23., szerdán, a késő esti órákban, 22 óra körül.

 

Törzsutas részvételi díj: 86.990 Ft/fő      Részvételi díj: 89.990 Ft/fő ​

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • háromcsillagos szállást Montecatini Terme belvárosában és Padovában,
 • félpanziós ellátást a hotelben, Padovában közös vacsora egy olasz étteremben
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezés díját
 • és egy meglepetést.

 

Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj és az esetleges egyágyas felár után fizetendő, 
 • egyágyas felár: 28.500 Ft,

A fenti összegek az utazási irodában fizetendők.

 • városi behajtási és parkolási díjak, és idegenforgalmi adó: 50 €/fő.

A fenti díj a foglalási díjakat is tartalmazza, amelynek összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.

 

Külön fizetendő díjak és belépődíjak:

 • firenzei helyi idegenvezetés: 12 €/fő, a magyar nyelvű helyi idegenvezető idegenvezetésével,
 • Firenze Keresztelő kápolna: 10 €/fő,
 • Uffizi képtár: a firenzei tartózkodásunk alatt ingyenesen látogatható. Mindenki egyénileg tudja a képtárat megtekinteni, idegenvezetés nélkül. Az ingyenességre való tekintettel akár 2-3 órás sorban állásra is lehet számítani, mivel nincs lehetőség előzetes csoportfoglalásra.
 • Siena Dóm: 6 €/fő,
 • Aquileia bazilika: ingyenes
 • San Gimignano Régi városháza és torony: 10 €/fő.

A megadott belépődíjak a foglalási díjakat is tartalmazzák. A belépődíjak és a helyi idegenvezetések díja a buszon az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek díjai időközben változhatnak.

 Baleset-Betegség-Poggyász biztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Utasaink véleményeiből:

"Krakkóban es Toszkánában voltunk a Pannoniaval, mindkettő felejthetetlen élmény volt! Szuper idegenvezetők, rengeteg látnivaló, kényelmes buszok és szállások - mindenkinek csak ajánlani tudjuk (és szoktuk is!) őket!" 

"Az előző évben utaztunk az utazási irodával Toszkánába. Nagyon jól megszervezett és az idegenvezetők által mindenre kiterjedően kellemes útban volt részünk."


Vevőtájékoztató:

 A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A szám alatti irodánkban várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 és a +361/341-3682 telefonszámokon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Hisszük, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája.

Iroda cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 10/B-11/A (A piac épületében, a Civil Ház mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107, +361/341-3682

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím:www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja