Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

PÜNKÖSD TOSZKÁNÁBAN

FIRENZE – PISA – VOLTERRA – SIENA - SAN GIMIGNANO

A Pannonia Program- és Utazási Iroda különleges tavaszi körutazásának keretében Olaszországban, Toscanaban járunk. Tartson velünk, élvezze a táj lenyűgöző szépségét, a városok hangulatát, a természet változatosságát!  Toscana, Olaszország műemlékekben, szépségben leggazdagabb tája. A páratlan szépségű táj, a szebbnél szebb városok, kiváló konyha, jó borok ez maga Toscana, sokaknak ez maga Itália.         

1. nap: Kora reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Útközben lesz időnk megismerkedni az idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközök használatával, amelyek igen jó szolgálatot fognak tenni az egész út során. Szlovénián keresztül utazva, és több pihenőt tartva este érkezünk meg Montecatini Termébe, Firenze kapujába. Elfoglaljuk szállásunkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat. A szálloda közelsége lehetővé teszi az esti egyéni városi sétát és szabadprogramot.

2. nap: A korai reggeli elfogyasztását követően egész nap Toscana ékkövét, a reneszánsz bölcsőjét, Firenzét fedezzük fel. Lehetőségünk lesz részt venni a helyi idegenvezető által vezetett városnéző sétán.  A városnéző sétánk során kívülről megtekintjük a San Lorenzo Bazilikát, amely a Medici család temploma és temetkezési helye, a Santa Croce templomot Galileo és Michelangelo nyughelyével, és a lenyűgöző Santa Maria del Fiore székesegyházat, a finom míves bronzkapuiról híres keresztelő kápolnát, az egykori városi tanács épületét a Palazzo Vechhio-t és a világ talán legismertebb hídját, az Arno folyón átívelő Ponte Vecchio-t. A közös sétát követően szabad program keretében felkereshető a világ egyik építészeti csodája, a Brunelleschi kupolája, vagy a fakultatív program során a világhírű Uffizzi képtár is. A firenzei napunk végén buszunkkal felmegyünk a város déli oldalán fekvő dombjára, hogy a Michelangelo térről élvezhessük a városra nyíló csodás panorámát. Itt apró meglepetéssel kedveskedünk az úton részt vevőknek. Búcsút véve Firenzétől visszautazunk montecatini terme-i szállásunkra és elfogyasztjuk vacsoránkat.

3. nap: Kora reggel indulunk Volterrába, mely középkori hangulata és titokzatossága miatt válhatott az Alkonyat című film egyik fő helyszínévé. Városnéző séta és rövid szabadidő után csodás toszkán tájon át érjük el San Gimignano-t, melynek híres sziluettje a dombtetőre épített, égbenyúló középkori lakótornyai miatt már távolról felismerhető. Idegenvezetőnk által tartott közös séta és szabadidő után továbbutazunk, hogy megcsodáljuk Siena kagyló alakú középkori főterét és a város színeivel, fekete és fehér márvánnyal burkolt Sienai Dómot. Még útközben felkeresünk egy ún. „agriturismo”-t, vagyis családi gazdaságot, ahol a vendéglátóink által készített és kínált chianti-t, habzóbort, extra szűz olívaolajat és sajtot kóstolhatunk és vásárolhatunk meg. A nap végén visszatérve jól ismert szállásunkra elfogyasztjuk vacsoránkat.

4. nap: A reggeli és a szállásunkról történő kijelentkezés után elindulunk Pisa–ba, ahol a Csodák terén megnézzük a keresztelő kápolnát, a székesegyházat és a híres ferde tornyot.  A szabadidőt követően tovább utazunk Padovába, ahol a szállás elfoglalását követően egy városnéző séta keretében nézzük meg a látnivalókat a Prato della Valle parkban, majd a Szent Antal bazilikát tekintjük meg, természetesen Donatello Gattamelataról készült lovas szobra sem maradhat ki a látnivalókból. A program végeztével szállodánkban elköltjük közös vacsoránkat.

5. nap: Reggeli után hazaindulunk, útközben megállunk Aquileiaban, ahol a mozaikjairól híres kora keresztény bazilikát keressük fel. Hazaúton megállót tartunk a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük. Budapestre az esti órákban érkezünk.


Az utazás időpontja: 2019. június 8-12. (szombattól szerdáig), a pünkösdi ünnepi hétvégén

Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum Hotel melletti buszöböl)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés haza: 2019. június 12., szerdán, a késő esti órákban, 22 óra körül.


Törzsutas részvételi díj: 87.990 Ft/fő     Részvételi díj: 90.990 Ft/fő 

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • háromcsillagos szállást Montecatini Terme belvárosában és Padova belvárosában,
 • félpanziós ellátást a hotelben,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • szervezés díját
 • és egy meglepetést.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj és az esetleges egyágyas felár után fizetendő,
 • egyágyas felár: 28.500 Ft,

A fenti összegek az utazási irodában fizetendők.

 • városi behajtási és parkolási díjak, útdíjak, idegenforgalmi adó, audiós eszköz: 60 €/fő.

A fenti díjak összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.


Külön fizetendő díjak és belépődíjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 18 éves kor alatt 1.250 Ft/fő áron, 18-79 év: 2.500 Ft/fő áron, 80 év és a felett 8.750 Ft/fő
 • Firenzei városnézés helyi idegenvezetővel, audiós eszközzel (minimum 25 fő jelentkezése esetén): 15 €/fő, a magyar nyelvű helyi idegenvezető idegenvezetésével,
 • Firenzei Keresztelő kápolna: 10 €/fő, mely vasárnap 14:00 ig látogatható
 • Uffizi képtár (minimum 15 fő jelentkezése setén): 9.500 Ft/fő, amely az irodában előre fizetendő + 12 €/fő helyszínen fizetendő díj magyar nyelvű helyi idegenvezetéssel
 • Aquilea Bazilika: 3 €/fő, 10 éves korig ingyenes

 • Siena Dóm: 6 €/fő, 6 éves korig ingyenes
 • San Gimignano régi városháza és torony: 9 €/fő,
 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő.

A belépők és helyi idegenvezetés díjai a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.