Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ŐSZ AZ ALACSONY-TÁTRÁBAN - BESZTERCEBÁNYA

Ezen a szép őszi kiránduláson felkeresünk egy felvidéki fatemplomot, mely UNESCO Világörökség, kirándulást teszünk az Alacsony-Tátrába, és ellátogatunk egy volt bányavárosba is. 

Reggeli indulásunkat követően Ipolyságnál lépjük át a magyar-szlovák határt. Első megállónk Garamszeg lesz, az itt található evangélikus fatemplom az UNESCO Világörökség része. A Garam partján álló, magtárra emlékeztető, skandináv típusú templom kizárólag fából, egyetlen szög hozzáadása nélkül épült fel. 1726-ban szentelték fel a templomot, és ugyanekkor készült el a kissé távolabb eső faharangláb is. Kívülről tekintjük meg a templomot.

Következő állomásunk a Nagy-Fátra és az Alacsony-Tátra közötti hágón 960 méter magasan fekvő Donovaly. A település a téli és nyári sportok, valamint a turisztika központja, a legnagyobb szlovákiai síközpontok egyike. Az itt eltöltött szabadidőnk alatt lehetőségünk lesz élvezni az ősz illatát, a friss, kristálytiszta hegyi levegőt, sétálhatunk, leülhetünk egy kávéra és süteményre valamelyik szálloda éttermében, de akár ebédünket is elfogyaszthatjuk itt. Szép idő esetén ajánljuk a feljutást kabinos felvonóval az 1371 méter magas Nová Hola csúcsra, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Jó időben a Magas-Tátra 2494 méter magas Kriváni csúcsa is látható.

A nap hátralévő részét Közép-Szlovákia kulturális és gazdasági központjában, Besztercebányán töltjük. Sétánk során idegenvezetőnkkel érintjük a szépen felújított Fő tér több gótikus és reneszánsz polgárházát, a 16. század közepén épült Óratornyot, a Thurzó palotát, elmegyünk a Várnegyedbe, melynek legfőbb látnivalója a Mária-templom, melyet a 13. század közepén kezdtek építeni. Ezt követően még arra is lesz időnk, hogy egyénileg felfedezzük a belvárost, és némi emléktárgyat is vásárolhassunk az otthon maradtak részére.

Sötétedéskor veszünk búcsút a várostól, és a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2018. november 3. (szombat)                   

Indulás:

  • 6:30 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
  • 6:45 Blaha Lujza tér (Europeum melletti buszöböl)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Érkezés: az esti órákban 20:45 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 6.990 Ft/fő          Részvételi díj: 7.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,


Választhatóan fizetendő díjak:

  • Donovaly, kabinos felvonó (oda és vissza): 11 €/fő, 140 cm alatti gyermek: 8 €/fő

A belépődíj az időpontfoglalás és a parkolás díjait is tartalmazza. A díj az idegenvezetőnek fizetendő, amelynek összege időközben változhat.

Kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban köthető!


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.