Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A Pannonia Program- és Utazási Iroda különleges egynapos őrvidéki útja során egy könnyed nyár esti komolyzenei csemegére hívogatja utasait a kismartoni Eszterházy Kastélyba. A kastély meglátogatásán és az operaélményen túl, egy kellemes Fertő-tavi hajókázáson is részt vehetnek.

ŐRVIDÉKI KIRÁNDULÁS, FERTŐ TAVI HAJÓKÁZÁSSAL, KISMARTONI VÁROSNÉZÉSSEL, KASTÉLYLÁTOGATÁSSAL ÉS NYÁRESTI OPERAELŐADÁSSAL

Kora délelőtt indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Rövid pihenőt követően megérkezünk a Fertő-tó partján fekvő hangulatos településre, Fertőrákosra, ahonnan a Fertő nádtengerén keresztül vezet az út a Fertő-tó partjára. Itt fakultatív program keretében hajóra szállunk és mintegy egyórás sétahajókázás során megismerhetjük a tó romantikus vízi világát, megcsodálhatjuk a Fertő-Hanság Nemzeti Park és a Világörökségi területek természeti gyöngyszemeit. A tó magyar szakaszán hajózva – szerencsés esetben – az itt élő madárfajok is megfigyelhetőek. Áthajózunk az osztrák szakaszra Mörbischre is, magyar nevén Fertőmeggyesre, ahol megcsodálhatjuk a vízi színpadot, valamint a tó partján fekvő település látképét.

Kora délután tovább indulunk Burgenland fővárosába, Eisenstadtba, magyar nevén Kismartonba. Ausztria legkisebb tartományi székelye az Eszterházy hercegek téli rezidenciája volt. Érkezésünk után rövid városnéző sétára invitáljuk vendégeinket idegenvezetőnk segítségével. A Joseph Haydn-Gasse sétálóutcában érintjük a Haydn házat, amely a zeneszerző lakóháza volt. Szabadidőnkben arra is lehetőség nyílik, hogy fakultatív program keretében ebédeljünk meg egy hangulatos helyi étteremben. Az ebédidő után látogatjuk meg a város legkiemelkedőbb látnivalóját, az Eszterházy Kastélyt. A legszebb termeket és a híres Hercegnői lakosztályokat helyi vezetővel ismerhetjük meg. A látogatás igazi fénypontja a Haydn-terem, mely nemcsak a világ egyik legjobb akusztikájú koncertterme, hanem Joseph Haydn alkotói tevékenységének eredeti helyszíne is. A barokk stílus jegyeit hordozó díszterem mennyezetét a görög mitológiából vett mozgalmas jelenetek díszítik, a falakon pedig a magyar királyok mellképeit láthatjuk Szent Istvántól I. Lipótig. A kastély látogatása utáni szabadidőnkben érdemes sétálni a szépen gondozott közel 50 hektáros parkban, megpihenni az árnyat nyújtó fák lombjai alatt, vagy elzarándokolni a Haydn Templomhoz. A templom karzatán található a híres Haydn orgona. Az északi torony alatt van Haydn nyughelye, a Haydn-mauzóleum.

Este szintén fakultatív lehetőségként operakoncerten vehetünk részt az Eszterházy Kastély Haydn-termében. Mozart: Figaro házassága című vígoperája kerül előadásra koncertszerű előadásban, neves külföldi előadókkal. Közreműködik a Bécsi Filharmónia kórusa és a Freiburgi Barokk Zenekar.

A koncert alternatív programjaként remek lehetőség nyílik egy romantikus este eltöltésére Kismartonban, felfedezve a helyi konyha ízeit, megkóstolva a vidék legkedveltebb borfajtáit.

A koncert után, késő esti órákban indulunk vissza Magyarországra és várhatóan egy óra tájban érkezünk meg Budapestre.


Az utazás időpontja:

2018. július 14. (szombat)             

Indulás:

 • 8:30 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 8:45 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • M1/M7 autópálya, Budaörsi pihenő, Agip benzinkút, 10 km,
 • M1 autópálya, tatai Remeteségi pihenő, Shell benzinkút, 64 km,
 • M1 autópálya, Győr, Arrabona pihenő, 119 km,
 • M1 autópálya, Mosoni pihenő, 162 km.


Érkezés: az éjszakai órákban, 1:00 körül           


Törzsutas részvételi díj: 7.990 Ft/fő           Részvételi díj: 8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő,


Külön fizetendő fakultatív díjak:

 • Figaro házassága opera koncertelőadás: V. kat. 12.000 Ft/fő, IV. kat. 16.000 Ft/fő, III. kat. 22.500 Ft/fő.

A koncertjegyek a szerződéskötéskor az irodában előre fizetendőek, melyek a foglalási díjakat is tartalmazzák.

 • fertő tavi hajókázás: kb. egyórás 1.600 Ft/fő,
 • ebéd Kismartonban: húsleves, Bécsi szelet sertéshúsból 14 €/fő,
 • Kismartoni kastély helyi idegenvezetéssel (csoportos, min. 20 fő-től): 9 €/fő,

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja