Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ORCHIDEA KIÁLLÍTÁS KLOSTERNEUBURGBAN – MÖDLING

Tudta, hogy az orchideák családja mintegy 110 millió éves és talán a dinoszauruszok is fogyasztották az orchidea levelét? Tudta, hogy az orchideák valószínűleg Indiából terjedtek el Ázsia trópusi területein? Tudta, hogy ez a különleges növény eredetileg az őserdők buja növényzete volt, és körülbelül 130.000 fajtáját ismerik a világon? Ezekre a kérdésekre kaphat választ, aki erre a kirándulásunkra jelentkezik. Megismerhetik Ausztria egyik legjelentősebb kulturális és szellemi központját, a nap másik részében pedig egy hangulatos mesevároskába látogatunk el, mely a Bécsi-erdő egyik ékköve.

Reggeli indulásunkat követően Bécs érintésével érjük el a Duna mentén az osztrák főváros környékének egyik legszebb, műemlékekben gazdag települését, Klosterneuburgot. Az itt található több mint 900 éves Ágoston-rendi kolostor az egyik legjelentősebb kulturális és szellemi központja Ausztriának. A kolostorhoz tartozó eredetileg gótikus templombelsőt és kerengőt barokk stílusban alakították át.  A kolostor érdekessége még az ország egyik legrégebbi borospincéje. Itt született meg a közkedvelt Zweigelt, melyet Fritz Zweigelt nemesített 1922-ben. A kolostorkert nagy része nyitva van a látogatók előtt, mely leginkább angolkertre hasonlít, de van benne egy önálló egységet képező barokk kert és egy klasszicista stílusú üvegház is, ahol rengeteg mediterrán növényritkaság él. Kora tavasszal leginkább az örökzöldekben gyönyörködhetünk.

A Klosterneuburgi Apátság Pálmaházában március 4-19. között kerül megrendezésre a Nemzetközi Orchidea Kiállítás, mely Európa egyik legnépszerűbb orchidea kiállítása. A kolostor kertjében felállított fűtött kiállítósátor és az apátság üvegháza ebben az időszakban megtelik szebbnél-szebb orchideákkal. Mesterségesen kialakított őserdei környezetben láthatjuk a kertészetek által kiállított csodálatos virágkülönlegességeket, mely a maga nemében közel 2000 m2-es területével Ausztria legnagyobb ilyen jellegű kiállítása. Az Apátságot helyi vezető segítségével ismertetjük meg, az Orchidea kiállítást pedig önállóan fedezhetjük fel.

A nap másik felében a Bécs közelében található hangulatos kis mesevároskába, Mödlingbe látogatunk, mely Alsó-Ausztria egyik gyöngyszeme, a Bécsi-erdő egyik ékköve. A fenyőerdővel körülölelt városka lakói ma is nagy gonddal őrzik a település emlékeit. A város melletti magaslaton állnak egy 11. században épült vár maradványai. A sétálóutcában középkori házak mellett megyünk el, amelyek között reneszánsz és szecessziós stílusú épületek is felfedezhetők. Érintjük az egytornyú patinás városháza épületét, a csontkápolnát, a 16. században épült Beethoven-házat, ahol a zeneszerző 1818 és 1819 nyári hónapjait töltötte. Több szonátát, ünnepi misét és a mödlingeni táncokat komponálta itt a zeneszerző. Az óváros tele van ínyenc falatokat és borokat kínáló hangulatos éttermekkel, kávézókkal, melyek egyikében szabad időnk alatt lehetőségünk lesz egy rövid időre leülni és megkóstolni a helyi specialitásokat, ízletes osztrák sülteket, süteményeket.

Kora este indulunk haza, és a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2019. március 9. (a Nőnap másnapján, szombaton), és március 16. (szombat)

Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum Hotel melletti buszöböl)
 • 6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az esti órákban 21.30-22.00 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 7.990 Ft/fő    Részvételi díj: 8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő/1 nap; 18 év alatt: 300 Ft/fő/1 nap, amely az irodában fizetendő,
 • Klosterneuburg, Apátság vezetéssel + Orchidea kiállítás: 19 €/fő, 14 éves korig: 12 €/fő


A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.