Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

Nyíregyházi Állatpark és Skanzen

Reggel elindulunk, hogy felfedezzük az ország első állatparkját, a Nyíregyházi Állatparkot, ahol egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be 5000 állatot, köztük olyan nyugat-európai állatkertekben is ritkaságszámba menő különlegességeket, mint az indiai páncélos orrszarvú, a komodói óriás sárkánygyík, az afrikai elefánt és fehér tigris. A területen 3 szintes épületben Zöld Piramis épült Óceanáriummal és Esőerdő házzal.

Szép számmal gyarapodott   a Nyíregyháza Sóstó-állatpark bébi állománya. Bővült az állatpark császárbajszú tamarin családja, két tündéri majomikerpárral. A piciny majmocskák jellegzetessége a jól látható  nagy, fehér, lefelé hajló bajusz, mely a kölykökön is szembetűnően növekszik már. Két éve a benett-kenguru családban öt nősténynek is született utódja. Az Ausztrália déli részén és Tasmaniában őshonos kenguruk kicsinyei egy hónapos vemhesség után, igen fejletlenül jönnek a világra. Születés után az embrionális állapotú apróságok kb. 1 grammosak, csupaszok, vakok, hátsó lábaik és farkuk fejletlen. Viszonylag erős mellső végtagjaik segítségével másznak be anyjuk erszényébe, s  életük első hónapjait ott töltik. 3-4 hónapos korban dugják ki először a fejüket, s öt hónaposan már időnként kimerészkednek az erszényből. A Nyíregyházi Állatparkban született kölykök télen látták meg a napvilágot, így már folyamatosan kitekingetnek, s a legidősebbek már olykor el is hagyják a biztonságot nyújtó menedéket. Három fehér oroszlán is született itt az elmúlt években, a hármas ikrek növekedése szintén nyomon követhető. Az állatkert látogatása után gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt érdekes programot kínál a Sóstói Múzeumfalu, ahol a kapun belépve igazi 19. század végi faluba csöppen az ember. A fák koronáján átlátszik a hangulatos tivadari harangtorony fazsindelyes sisakja, s ezután rögtön a kismesterségek műhelysorának hatalmas üvegtáblákkal borított kirakatai vonják magukra a figyelmet. Sétánk során természetes környezetben ismerkedhetünk meg a szatmári- rétközi-, beregi-, nyírségi falvak jellegzetes házaival, népi kultúrájával.

Az utazás időpontja: 2018. szeptember 22. (szombat)


Indulás:

7:00 Batthyány tér 7. (a villamos megállónál)

7:15 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt


Vidéki felszállási lehetőségek:

  • Szilas Pihenőhely, M3 autópálya, Shell benzinkút, 12 km,
  • Kerekharaszti Pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 51 km.


Érkezés haza: az esti órákban, 21 óra körül.


Törzsutas részvételi díj: 6.990 Ft/fő            Részvételi díj: 7.490 Ft/fő        

A részvételi díj tartalmazza:

  • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
  • idegenvezetést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő.


Külön fizetendő belépődíjak:

  • Nyíregyházi Állatpark: Felnőtt: 3.000 Ft/fő, Nyugdíjas: 2.000 Ft/fő, 70 év felett: 600 Ft/fő, Diák: 2.000 Ft/fő, Gyerek (3-14 év): 2.000 Ft/fő, 3 év alatt: 200 Ft/fő, Csoportos jegy (minimum 15 fő): 1.800 Ft/fő, Fogyatékkal élők részére: 1.200 Ft/fő,
  • Skanzen: Felnőtt: 1.000 Ft/fő, 6-26 év közötti diákok (diákigazolvány felmutatása mellett) és a 62-70 év közötti nyugdíjasok: 500 Ft/fő, 6 éven aluliak és 70 éven felüliek ingyenes, Csoportos jegy- 15 fő felett: 800 Ft/fő.

A díjak az idegenvezetőnek fizetendőek, amelyek időközben változhatnak.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Töltsék velünk a Gyermeknapot!


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja