Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

Notre-Dame Jégkatedrális a Tátrában

Ezúttal a Magas-Tátrába hívogatjuk utasainkat. A sokféle szépséget magában rejtő kirándulásunk alkalmával siklóvasútazunk, megcsodáljuk a Notre-Dame Jégkatedrálist, sétálhatunk a Tátrában és annak második legnagyobb tavának partján. 

Reggeli indulásunkat követően Parassapusztánál lépjük át a magyar-szlovák határt, majd az Alacsony-Tátrán át érjük el a Magas-Tátrát. A délelőtti órákban érkezünk meg a Magas-Tátra első üdülőtelepülésére, Ótátrafüredre. Látogatásunk célja ezúttal az egyedülálló Jégkatedrális megtekintése, melyet 200 méter szintemelkedést leküzdő siklóvasút segítségével közelíthetünk meg. A Tarajkára felérve csodálatos kilátás nyílik elénk.

A Sagrada Família és a Szent Péter-bazilika után idén a Notre-Dame ihlette meg a monumentális jégszobrok alkotóit. Adam Bakoš főépítész vezényletével öt ország 18 szobrászának köszönhetően születhetett meg az eredetivel az apró részletekig megegyező, méretarányosan csökkentett, de így is hatalmas jégkatedrális. Az alkotás monumentalitását jól jellemzi, hogy az építkezéshez 1880 jégtömböt használtak fel, amelyek együttesen mintegy 225 tonnát nyomnak, és az épület magassága eléri a 11,5 métert.

Szabadidőnkben a kiállított jégszobrokat is megtekinthetjük, a pihenni vágyók a helyi szuvenírárusokat, éttermet és kávézót kereshetik fel, ahol az évszaknak megfelelően forralt bort is fogyaszthatnak, illetve megkóstolhatják a Tátra különleges alkoholos italát a Tátra teát is. A mozgás szerelmeseinek figyelmébe rövidebb, könnyű túralehetőséget ajánlunk. A Tarajkáról tovább haladva a Bilík-menedékházat (magunk mögött hagyva a zöld jelzésen leereszkedve, kanyargós, hófedte erdei ösvényen érhetik el a Tar-patak völgyét, ahol a híres Tarpataki-vízesés látható. Télen ugyan befagy és hó fedi nagy részét, ezáltal kevésbé látványos, mint a nyári időszakban, de így is érdekes.

Szabadidő után hazafelé vesszük az irányt, és útközben a Csorba-tó mellett állunk meg. Az 1346 méter magasan fekvő tengerszem a Tátra második legnagyobb tava. Sétálunk a tó partján, megpihenünk a hegyek ölelésében, élvezzük a kristálytiszta hegyi levegőt. Amennyiben a Tarajkán nem maradt volna rá idő, úgy kései ebédként itt kedvezőbb ár-érték arány mellett kóstolhatjuk meg a juhtúrós sztrapacskát.

Kora este elbúcsúzunk a Magas-Tátrától, és a már ismert útvonalon utazunk hazafelé is. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2020. március 14., március 21. (szombat)

Indulás:

  • 5:30 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
  • 5:45 Blaha Lujza tér (Europeum előtti buszöböl) – március 21-én Nyugati pályaudvar melletti parkoló

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 8.990 Ft/fő          Részvételi díj: 9.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)


Választhatóan fizetendő díjak:

  • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás*: 80 év alatt 600 Ft/fő/nap; 18 év alatt: 300 Ft/fő/nap, amely az irodában fizetendő.
  • Hrebienok sikló: Felnőtt 12 €/fő, Nyugdíjas és diák 10 €/fő, Gyermek 9 €/fő

A díj tartalmazza az ótátrafüredi parkolás és az idegenvezető siklódíját is.

*Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet.

Vevőtájékoztató

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.