Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

NÁPOLY, DÉL-OLASZ REPÜLŐS UTAZÁS

A Pannonia Program- és Utazási Iroda mediterrán kirándulásának keretében Olaszország déli „fővárosába”, Nápolyba repülünk, amely nemcsak egy izgalmas, nyüzsgő város, hanem ideális kiindulópont a tartomány (Campania) elbűvölő látnivalóihoz is. Utunk során lehetőségünk lesz meghódítani a titokzatos Vezúvot, eljutni Pompei romvárosába, áthajózni és megcsodálni a hihetetlen szépségű Capri szigetét. Élvezze a kultúra és természet páratlan és csodálatos elegyét!

1. nap: A Liszt Ferenc repülőtéri találkozást és a repülőnk indulását követően délután érkezünk Nápolyba. A csoportot a repülőtéren bérelt autóbusz várja, és a program egy nápolyi buszos panoráma városnézéssel kezdődik. Az elegáns, dombon fekvő Posillipo negyed kilátójából megtekinthetjük a Nápolyi-öböl panorámáját, a Vezúvot, Ischia, Procida és Capri szigeteit, valamint Nápoly városának látképét. A panoráma városnézés után elfoglaljuk belvárosi szállásunkat, majd késő délután városnéző sétára indulunk idegenvezetőnkkel. Megtekintjük az óváros legfontosabb történelmi műemlékeit: a Tojásvárat, a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto Galériát, valamint a város mindig nyüzsgő főterét, a Piazza del Plebiscitot. A városnézést követően lehetőség adódik, hogy idegenvezetőnk ajánlásával, vagy önállóan, egyénileg elkölthessük vacsoránkat.

2. nap: A korai reggeli után, egész napos fakultatív kiránduláson vehetünk részt, amely során felkeressük az európai szárazföld egyetlen aktív vulkánját, a Vezúvot és az ókori nyüzsgő nagyvárost, Pompeit. Utcáit bejárva megtekinthetjük romjait, a vulkáni hamu által konzervált freskókat és használati tárgyakat. Délelőtt a Vezúvot keressük fel, melyhez utunk a különböző korszakbeli lávakiömlések között vezet. Az autóbusz az 1000 méter magasságban található parkolóig viszi fel csoportunkat. A kráter peremére, emelkedővel nehezített földúton, további 20-25 perces gyaloglással juthatunk el. Megéri az erőfeszítést, ugyanis a „csúcsról” tiszta időben fantasztikus kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre és megkóstolhatjuk a „Lacryma Christi del Vesuvio”, magyarul a „Krisztus könnye” néven ismert bort, amely kizárólag a Vezúv-hegy alján terem.

A délutánt Pompei romvárosában töltjük, amelyet i.e. 79-ben néhány óra alatt pusztított el a Vezúv kitörése. Hátborzongató élmény a tragédiát képzeletben újra átélni, ugyanakkor lenyűgöző érzés a feltárt várost bejárni, ahol teljes utcahálózat, magas épületfalak, színházak állnak, és szinte megelevenednek a város mindennapjai. Számos élménnyel és ismerettel gazdagodva térünk vissza Nápolyba, ahol ismét egyénileg fogyaszthatjuk el vacsoránkat a helyi ízvilágot szép számmal kínáló éttermek, pizzériák egyikében. A szabadidőt követően a már jól ismert nápolyi hotelünkben térhetünk nyugovóra.

3. nap: Az előző naphoz hasonlóan a korai reggeli elfogyasztását követően a festői Capri-szigetet látogathatjuk meg fakultatív kirándulásunk alkalmával. A Piedone filmekből jól ismert nápolyi kikötőből indulunk hajóval, majd a közel egy órás kényelmes hajózást követően érkezünk meg a szigetre. A világ egyik legszebb szigetén gyönyörködhetünk a bájos utcácskákban, buja, színpompás növényvilágban és a csodálatos kilátásban. A szigetet két település uralja, Capri és Anacapri. Érkezésünkkor fakultatív lehetőség adódik a sziget körbe hajózására, amely során szebbnél szebb partszakaszon hajózva, öblöket, apró szigeteket, meredeken magasodó sziklafalakat csodálhatunk meg, közben világítótornyokat és világhírességek villáit is felfedezhetjük a távolban. A szabadidejüket töltő útitársainkkal találkozva bérelt kisbuszokra szállva először a sziget nyugati részén lévő Anacapri városkát keressük fel, kanyargós szerpentinen utazva. Idegenvezetőnkkel meglátogathatjuk a Villa San Michele-t, amely Anacapri egyik fő látványossága, Axel Munthe svéd orvos építtette a 20. század elején Tiberius római császár villájának helyén. A kertből csodás kilátás nyílik Caprira, a kikötőre, a tengerre és a Vezúvra. Szabadidőnkben lehetőség nyílik az egyéni ebéd elfogyasztására. Délután továbbutazunk Caprira, ahol a pazar kilátást nyújtó, mindig nyüzsgő, bájos Piazetta (központi terecske) közelében lévő kis tér érdekes magyar vonatkozással bír: nevében az 1956-os magyar forradalom mártírjainak emlékét őrzi (Piazza Martiri d'Ungheria 1956). Késő délutánig élvezhetjük a sziget rabul ejtő hangulatát, majd ezúttal gyorshajóra szállva az esti órákban érkezünk vissza a nápolyi kikötőbe. Vacsoránkat a kikötőtől és a szállodánkig út közben fellelhető éttermekben egyénileg fogyaszthatjuk el.

4. nap: A reggeli után az egész délelőttöt szabadon tölthetjük el. Mint minden jelentős kikötővárosban, itt is érdemes lehet felfedezni a bolhapiacok, halpiacok mindig nyüzsgő, különleges világát, amelyek révén a város újabb arcát megismerve, ismét felejthetetlen életérzésekkel gazdagodva búcsúzhatunk a csodás Nápolytól.

A szállodából történő kijelentkezésünket követően, dél tájban, bérelt buszunk visz ki bennünket a nápolyi repülőtérre. Repülőjáratunk kora este érkezik meg Budapestre.                                                  

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2018. május 12-15.

Utazás: WizzAir direkt járataival

Menetrend:

 • 2018. május 12., szombat, 12.40-14.20        Járatszám: W6 2359
 • 2018. május 15.,  kedd       15.00-16.40        Járatszám: W6 2360


Törzsutas részvételi díj: 118.900 Ft/fő      Részvételi díj: 122.900 Ft/fő

A részvételi díjak minden esetben az aktuális WizzAir repülőjegy díjszabások függvényében változhatnak.​​

Részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegy,
 • a repülőtéri illeték,
 • a személyenként 1 db a fedélzetre felvihető 55 x 40 x 23 cm méretű és 10 kg súlyú nagy kézipoggyászt.
 • légkondicionált autóbusz a buszos panoráma városnézéshez és transzferekhez,
 • 3 éjszaka szállás két- vagy háromágyas, fürdőszobás 3*-os szállodai szobában, Nápoly belvárosában,
 • büfé reggeli a szállodában,
 • a helyi idegenforgalmi adó,
 • ingyenes Nápoly belváros térkép,
 • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezető,
 • szervezési díj.


A részvételi díjon felül az irodában kötelezően fizetendő díjak:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/ fő, amely az új utasok által az irodának fizetendő
 • 1,8% kötelező útlemondási biztosítás, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladott poggyász stb. 
 • egyágyas felár: 19.000 Ft/fő


A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • a feladható 20 kg poggyász oda- és vissza útra: 22.400 Ft/fő,
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást: 500 Ft/fő/nap, 18 év alatt 250 Ft/fő/nap, 70 év felett 1.000 Ft/fő/nap.


Külön fizetendő fakultatív programok, belépődíjak:

 • Pompei és Vezúv fakultatív program: 65 €/fő

A díj tartalmazza az utazást autóbusszal, parkolási díjakat, kb. kétórás magyar nyelvű pompei-i helyi idegenvezetést, és az audióseszközt, a foglalási költségeket.

A fakultatív program időtartama kb. 9-10 óra. Minimum 15 fő jelentkezése esetén.

Vezúv belépődíj a kráterhez: 10 €/fő

Pompei belépődíj: Felnőtt: 15 €/fő, 18-25 év: 9€/fő, 18 év alatt ingyenes.


 • Capri-sziget fakultatív program: 80 €/fő

A díj tartalmazza a hajójegyeket oda- és visszaútra, a helyi minibuszos közlekedés díját, a magyar nyelvű idegenvezetést, a foglalási költségeket.

A fakultatív program időtartama kb. 11-12 óra. Minimum 15 fő jelentkezése esetén.

Villa San Michele belépődíj: 8 €/fő, csoportosan minimum 20 fő jelentkezése esetén.
Capri-sziget körüli hajókázás: 20 €/fő. A fakultatív program időtartama kb. 1 óra. Minimum 10 fő jelentkezése esetén.

Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra az irodában történő jelentkezéssel a díjak megtérítését vállalni szükséges. A fenti díjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban előre fizetendők. amelyek időközben változhatnak.


Poggyász információ:

A repülőjegy díjában foglalt személyenkénti 1 db fedélzetre felvihető 55 x 40 x 23 cm méretű és 10 kg súlyú nagy kézipoggyász.

A feladható 20 kg-os poggyász jelenlegi díja oda-vissza útra 22.400 Ft, amely a WizzAir mindenkor érvényes díjazása szerint alakul. Az aktuális információkért keressék fel a WizzAir honlapját.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!


Üdvözlettel:

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”

Utasaink véleményeiből:

"Idén tavasszal utaztunk Nápoly és környékére. Kiválóan szervezett utazás volt egy felkészült és szimpatikus idegen vezetővel. Biztosan utaznánk újra ezzel az irodával!"


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja