Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

NÁPOLY, DÉL-OLASZ REPÜLŐS UTAZÁS

A Pannonia Program- és Utazási Iroda mediterrán kirándulásának keretében Olaszország déli „fővárosába”, Nápolyba repülünk, amely nemcsak egy izgalmas, nyüzsgő város, hanem ideális kiindulópont a tartomány (Campania) elbűvölő látnivalóihoz is. Utunk során lehetőségünk lesz meghódítani a titokzatos Vezúvot, eljutni Pompei romvárosába, áthajózni és megcsodálni a hihetetlen szépségű Capri szigetét. Élvezze a kultúra és természet páratlan és csodálatos elegyét!

Forrás: Albert Dezetter / Pixabay
Forrás: Albert Dezetter / Pixabay
Forrás: Francesco Palermo / Pixabay
Forrás: Francesco Palermo / Pixabay
Forrás: oberhausen / Pixabay
Forrás: oberhausen / Pixabay

​1. nap: A Liszt Ferenc repülőtéri találkozást és a repülőnk indulását követően délután érkezünk Nápolyba. A csoportot a repülőtéren bérelt autóbusz várja, és a program egy nápolyi buszos panoráma városnézéssel kezdődik. Az elegáns, dombon fekvő Posillipo negyed kilátójából megtekinthetjük a Nápolyi-öböl panorámáját, a Vezúvot, Ischia, Procida és Capri szigeteit, valamint Nápoly városának látképét. A panoráma városnézés után elfoglaljuk belvárosi szállásunkat, majd késő délután városnéző sétára indulunk idegenvezetőnkkel. Megtekintjük az óváros legfontosabb történelmi műemlékeit: a Tojásvárat, a Castel Nuovo-t (Anjou-vár), a Királyi Palotát, a San Carlo Operaházat, az Umberto Galériát, valamint a város mindig nyüzsgő főterét, a Piazza del Plebiscitot.

A városnézést követően lehetőség adódik, hogy idegenvezetőnk ajánlásával, vagy önállóan, egyénileg elkölthessük vacsoránkat.

2. nap: A korai reggeli után, egész napos fakultatív kiránduláson vehetünk részt, amely során felkeressük az európai szárazföld egyetlen aktív vulkánját, a Vezúvot és az ókori nyüzsgő nagyvárost, Pompeit. Utcáit bejárva megtekinthetjük romjait, a vulkáni hamu által konzervált freskókat és használati tárgyakat. Délelőtt a Vezúvot keressük fel, melyhez utunk a különböző korszakbeli lávakiömlések között vezet. Az autóbusz az 1000 méter magasságban található parkolóig viszi fel csoportunkat. A kráter peremére, emelkedővel nehezített földúton, további 20-25 perces gyaloglással juthatunk el. Megéri az erőfeszítést, ugyanis a „csúcsról” tiszta időben fantasztikus kilátás nyílik a Nápolyi-öbölre és megkóstolhatjuk a „Lacryma Christi del Vesuvio”, magyarul a „Krisztus könnye” néven ismert bort, amely kizárólag a Vezúv-hegy alján terem.

A délutánt Pompei romvárosában töltjük, amelyet i.e. 79-ben néhány óra alatt pusztított el a Vezúv kitörése. Hátborzongató élmény a tragédiát képzeletben újra átélni, ugyanakkor lenyűgöző érzés a feltárt várost bejárni, ahol teljes utcahálózat, magas épületfalak, színházak állnak, és szinte megelevenednek a város mindennapjai. Számos élménnyel és ismerettel gazdagodva térünk vissza Nápolyba, ahol ismét egyénileg fogyaszthatjuk el vacsoránkat a helyi ízvilágot szép számmal kínáló éttermek, pizzériák egyikében. A szabadidőt követően a már jól ismert nápolyi hotelünkben térhetünk nyugovóra.

3. nap: Az előző naphoz hasonlóan a korai reggeli elfogyasztását követően a festői Capri-szigetet látogathatjuk meg fakultatív kirándulásunk alkalmával. A Piedone filmekből jól ismert nápolyi kikötőből indulunk hajóval, majd a közel egy órás kényelmes hajózást követően érkezünk meg a szigetre. A világ egyik legszebb szigetén gyönyörködhetünk a bájos utcácskákban, buja, színpompás növényvilágban és a csodálatos kilátásban. A szigetet két település uralja, Capri és Anacapri. Érkezésünkkor fakultatív lehetőség adódik a sziget körbe hajózására, amely során szebbnél szebb partszakaszon hajózva, öblöket, apró szigeteket, meredeken magasodó sziklafalakat csodálhatunk meg, közben világítótornyokat és világhírességek villáit is felfedezhetjük a távolban. A szabadidejüket töltő útitársainkkal találkozva bérelt kisbuszokra szállva először a sziget nyugati részén lévő Anacapri városkát keressük fel, kanyargós szerpentinen utazva. Idegenvezetőnkkel meglátogathatjuk a Villa San Michele-t, amely Anacapri egyik fő látványossága, Axel Munthe svéd orvos építtette a 20. század elején Tiberius római császár villájának helyén. A kertből csodás kilátás nyílik Caprira, a kikötőre, a tengerre és a Vezúvra. Szabadidőnkben lehetőség nyílik az egyéni ebéd elfogyasztására. Délután továbbutazunk Caprira, ahol a pazar kilátást nyújtó, mindig nyüzsgő, bájos Piazetta (központi terecske) közelében lévő kis tér érdekes magyar vonatkozással bír: nevében az 1956-os magyar forradalom mártírjainak emlékét őrzi (Piazza Martiri d'Ungheria 1956). Késő délutánig élvezhetjük a sziget rabul ejtő hangulatát, majd ezúttal gyorshajóra szállva az esti órákban érkezünk vissza a nápolyi kikötőbe. Vacsoránkat a kikötőtől és a szállodánkig út közben fellelhető éttermekben egyénileg fogyaszthatjuk el.

4. nap: A reggeli után az egész délelőttöt szabadon tölthetjük el. Mint minden jelentős kikötővárosban, itt is érdemes lehet felfedezni a bolhapiacok, halpiacok mindig nyüzsgő, különleges világát, amelyek révén a város újabb arcát megismerve, ismét felejthetetlen életérzésekkel gazdagodva búcsúzhatunk a csodás Nápolytól.

A szállodából történő kijelentkezésünket követően, dél tájban, bérelt buszunk visz ki bennünket a nápolyi repülőtérre. Repülőjáratunk kora este érkezik meg Budapestre.                                                  

 

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Az utazás időpontja: 2020. május 09-12.

Utazás: WizzAir direkt járataival


Menetrend:

2020. május 09., szombat, 13.20-15.00        Járatszám: W6 2359

2020. május 12., kedd,       15.40-17.20         Járatszám: W6 2360 

 

Törzsutas részvételi díj: 119.900 Ft/fő        Részvételi díj: 123.900 Ft/fő

A megjelölt  részvételi díj, az utazásra történő jelentkezéskor, a mindenkori WizzAir repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így annak összege emelkedhet.

Részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • 40 × 30 × 20 cm kis kézipoggyászt és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyászt*,
 • légkondicionált autóbuszt a buszos panoráma városnézéshez és transzferekhez,
 • 3 éjszaka szállást két- vagy háromágyas, fürdőszobás 3*-os szállodai szobában, Nápoly belvárosában,
 • büfé reggelit a szállodában,
 • a helyi idegenforgalmi adót,
 • ingyenes Nápoly belváros térképet,
 • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezetőt,
 • szervezési díjat.

 

 A részvételi díjon felül az irodában kötelezően fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/ fő, törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • 2% kötelező útlemondási biztosítás, amely az előre kifizetett tételek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladott poggyász stb.
 • egyágyas felár: 20.000 Ft/fő


Kötelezően külön fizetendő:

 • Audiós eszköz díja: 7 €/fő/4 nap

A fenti díj összege a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő. Az audiós eszközök átvételekor vállalom az 50 € kötbér megfizetését, a városnézések során az általam használt audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén.

 

A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • a feladható 20 kg poggyász oda- és vissza útra: 32.000 Ft/fő,
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 16.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**
 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás: 1.350 Ft/fő (18 év alatt), 2.700 Ft/fő (18-69 év), 5.400 Ft/fő (70-79 év), 9.450 Ft/fő (80 év és afelett)

 

Az választható fakultatív programok díjainak irodában és a helyszínen fizetendő részei:

Pompei és Vezúv fakultatív program - minimum 15 fő jelentkezése esetén:

Az irodában fizetendő:  15.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 25 €/fő.

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, parkolási díjat, kb. kétórás magyar nyelvű pompei-i helyi idegenvezetés, a csoportkísérés és a szervezés díjait is. A fakultatív program időtartama kb. 9-10 óra.

A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:

 • Vezúv belépődíj a kráterhez: 10 €/fő
 • Pompei belépődíj: Felnőtt: 15 €/fő, 18-25 év: 9€/fő, 18 év alatt ingyenes,


Capri-sziget fakultatív program: - minimum 15 fő jelentkezése esetén:

Az irodában fizetendő:  15.000 Ft/fő + a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő: 40 €/fő.

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza a hajójegyeket oda- és visszaútra, a helyi minibuszos közlekedés díját, a magyar nyelvű idegenvezetés és a foglalási költségeket. A fakultatív program időtartama kb. 11-12 óra.

A helyszínen külön fizetendő belépődíjak:

 • Villa San Michele belépődíj: 8 €/fő, csoportosan minimum 20 fő jelentkezése esetén.
 • Capri-sziget körüli hajókázás: 20 €/fő. A fakultatív program időtartama kb. 1 óra. Minimum 10 fő jelentkezése esetén.


Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra, az irodában történő jelentkezéssel, az utazás során fizetendő díjak megtérítését is vállalni kell. A díjak az az út során az idegenvezetőnek  fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


*Poggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 40 × 30 × 20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.


**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, magával viheti a fedélzetre az 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászát (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható), plusz a WIZZ Priority szolgáltatás révén még egy kisméretű táskát is, maximum 40 x 30 x 20 cm méretben (pl.: ridikül, laptop, vagy fotótáska)

Azon utasaink, akik a feladható 20 kg-os poggyászt igénylik, célszerű (maximum 40 x 30 x 20cm-es) kézipoggyásszal érkezni a repülőtérre.


Üdvözlettel:

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”

Utasaink véleményeiből:

"Idén tavasszal utaztunk Nápoly és környékére. Kiválóan szervezett utazás volt egy felkészült és szimpatikus idegen vezetővel. Biztosan utaznánk újra ezzel az irodával!"


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.