Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A Pannonia Program- és Utazási Iroda ajánlatában Olaszország második legnagyobb városába, az észak-olasz ipari régió központjába, az európai divat egyik fellegvárába, Lombardia fővárosába, Milánóba repülünk. A három teljes nap alatt nem csak a nyüzsgő város nevezetességeivel ismerkedhetünk meg, de kirándulhatunk a magas, hófödte hegyekkel körülvett varázslatos észak-olasz tóvidékre is. Az érdeklődők részt vehetnek a Milánói Scala opera előadásán, de szerencsés esetben akár szurkolhatunk is egy jó Inter vagy Milan meccsen.

REPÜLŐS UTAZÁS MILÁNÓBA, LOMBARDIA FŐVÁROSÁBA, FAKULTATÍV KIRÁNDULÁS AZ ÉSZAK-OLASZ TAVAKHOZ

1. nap: Hajnal tájt, kora reggel találkozunk a Liszt Ferenc repülőtéren. Az útitársak megérkezését követően lesz időnk megismerkedni az idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audiós eszközök használatával, amelyek igen jó szolgálatot fognak tenni az egész út során. Korán reggel indulunk járatunkkal Milánóba. Érkezésünket követően a Malpensa repülőtérről indulva felkeressük hotelünket. A fakultatív kiránduláson részt vevő utasainkkal az észak-olasz tóvidék harmadik legnagyobb tavának partján található települést, Como-t látogatjuk meg. A Comoi-tóhoz érve gyönyörű látvány tárul elénk: magas, hófödte hegyek, a parton  pálmafák. A tó a maga 400 méteres mélységével, Európa egyik legmélyebb tava. A városban számtalan kis kávézó, étterem, a hangulatos szűk utcácskák igazi olasz életérzést árasztanak. Idegenvezetőnk kíséretében elsőként a város egyik legszebb épületét, a Dómot keressük fel. Építését 1396-ban kezdték meg román stílusban, majd később gótikus templommá alakították át, de homlokzatában már a reneszánsz jegyei is feltűnnek. Tovább sétálunk a tóparti sétányon a 18. században épült Villa Olmohoz, amely Como leghíresebb és legszebb villája. A hatalmas, szépen gondozott parkból pazar kilátás nyílik a tóra. Nem szabad kihagyni a siklóval elérhető Como feletti kisváros Brunate megtekintését. Funiculareval csak hét perc az utazás. Fentről fantasztikus a kilátás a városra, a tóra és a hófödte hegyekre. Kora délután visszautazunk a milánói szállodánkhoz.

Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azok a szállodától száz méterre található  metróállomásról indulva, húszpercnyi utazással érhetik el Milánó központját. A szabadidő eltöltésére figyelmükbe ajánljuk a Palazzo de Brera megtekintését, amelyre közös sétáink során ezúttal nem kerülhet sor. A Palota képtára egyike Olaszország legjelentősebb gyűjteményének. Több mint ötszáz festmény található itt olyan festőktől, mint Caravaggio, El Greco, Raffaello, Rembrandt, Rubens, Tintoretto, Tiziano, Veronese.

Késő délután a comoi kirándulásról visszatérve a szálloda aulájában találkozunk a szabadprogramjukat töltő utastársainkkal. A szobák elfoglalását követően már közösen, metróval indulunk a történelmi városrészbe. Belvárosi sétánkat követően, szabadidőnkben egyénileg költhetjük el vacsoránkat. Érdemes megkóstolni az igazi olasz ízeket, elfogyasztani egy eredeti olasz pizzát vagy pastát, közben finom chiantit kortyolgatva. A szabadidőt követően késő este, metróval indulunk vissza szálláshelyünkre.

2. nap: Bőséges reggelink elfogyasztása után idegenvezetőnk kíséretében, ismét a belvárosba vesszük az irányt. Egész nap Lombardia fővárosával ismerkedünk. Sétánk során felkeressük a Piazza del Duomon az ország második legnagyobb templomát, a Milánói Dómot. A tér bármely pontjáról nézve impozáns látvány. Lesz idő, hogy az elszántak felmenjenek a Dóm tetejére akár gyalogosan lépcsőkön, vagy kényelmesen lifttel. Fentről lenyűgöző a kilátás a városra, de szép időben még az Alpokat is látni. A templomlátogatást követően, az elegáns üzletei után, Milánó szalonjának is nevezett II. Vittorio Emanuele passzázson át sétálunk a Milánói Scalához. Megtekinthetjük a világhírű operaház épületében található múzeumot, ahol neves énekesek, operaszerzők, szövegírók emléktárgyaival, szobraival is találkozhatunk. Sőt, ha éppen nincs próba, lehetőségünk lesz egy emeleti páholyon keresztül a nézőtérre is betekinteni. Ezután a Castello Sforzescohoz érkezünk. A 15. században épült hatalmas, négyzet alapú építmény Milánó egyik legjelentősebb építészeti alkotása, amely egykor a milánói hercegek rezidenciája volt. Az épületegyüttest hatalmas, szépen gondozott park veszi körül, ahol érdemes egy kiadós sétát tennünk. Lehetőség lesz Észak-Itália egyik legszebb, műemlékekben leggazdagabb kastélyába bemenni, ahol Leonardo da Vinci keze nyomával is találkozhatunk, valamint Michelangelo befejezetlen Pietáját is láthatjuk.

A nap folyamán fakultatív programként Milano legjelentősebb műemlékét is megtekinthetjük: a Santa Maria delle Grazie templomot, benne Leonardo da Vinci leghíresebb művével: az ”Utolsó vacsora” c. freskóval. A templom 1980. óta az UNESCO Világörökség része.

A szabadidő keretében a labdarúgás kedvelőinek ajánlunk egy látogatást a San Siro Stadion múzeumában. Itt az Inter és az AC Milán trófeáit, neves focistáinak mezeit, cipőit, emléktárgyait láthatjuk, és ha éppen nincs mérkőzés, befizethetünk stadion túrára is. Ez esetben bepillantást nyerhetünk a hatalmas nézőtérre, a pályára, sőt az öltözőkbe is.

A foci rajongóknak érdemes figyelemmel kísérni a San Siro-ban november 9-11. között megrendezésre kerülő „Seria A” mérkőzéseket.

Az operakedvelők pedig este nyolc órától megtekinthetik a Scalaban Richard Strauss Elektra című zenedrámáját. Az opera cselekménye Szophoklész drámáját követi, Hugo von Hofmannsthal szövegére. A karmester a világhírű, magyar származású Christoph von Dohnányi, Elektra szerepében pedig korunk egyik kiemelkedő szopránja és Strauss tolmácsa a német szermazású Ricarda Merbeth lesz.

A tartalmas napot szabadidőnkben, egyéni étkezési lehetőségek egészítik ki. Késő este jóleső fáradtsággal és felejthetetlen élményeket szerezve térünk vissza szállodánkba.

3. nap: Kényelmes reggelink elfogyasztása és a hotelből történő késői kijelentkezés után ismét egy tartalmas és felejthetetlen fakultatív kirándulásra invitáljuk utasainkat. Olaszország második legnagyobb tavát, a Lago Maggiore-t keressük fel. A tópartot elegáns villák és fás sétányok ékesítik. A tó melletti kertekben szubtrópusi növények élnek. A hófedte Alpok pedig mesés hátteret nyújt. A tó legnagyobb településén állunk meg autóbuszunkkal, Stresaban. Nagyvilági, előkelő üdülőhelyként tartják számon. A kedves kisvárost a gyönyörű villák és kertek, kellemes klímája és csodás panorámája teszik ennyire népszerűvé.

Ezt követően tovább utazunk a Lago d`Ortahoz, amely a négy észak-olasz tó közül a legkisebb és talán a legkevésbé ismertebb. A turisták elsősorban a Comoi és a Maggiore tavakat keresik fel inkább, pedig Ortától is elakad az ember lélegzete! A legfontosabb település Orta San Giulio igazi olasz kis város szűk utcácskákkal, kicsiny boltokkal, apró éttermekkel. Valóságos kis ékszer! Freskókkal díszített, barack és capuccino színű házai, a macskaköves sikátorok mentén sorakozó kovácsoltvas kapuk eredeti hangulatot kölcsönöznek ennek a középkori kisvárosnak, mindezt még tovább fokozzák azzal, hogy a városban nincs autós forgalom, tehát szó szerint a béke és a nyugalom szigete. Az időjárás függvényében lehetőség lesz áthajózni a városkával szemben található San Giulio kis szigetre, mely nevét egy szentről kapta, aki a 4. században volt itt hittérítő. A szigetet szinte teljes egészében egy középkori bazilika és a hozzá tartozó kolostor uralja. A városka felett magasodik a Sacro Monte (Szent Hegy) csúcsa. A hegyen huszonegy kápolna áll, melyek mindegyike Assisi Szent Ferenc életének egy-egy állomását mutatja be. Búcsúzoul még lehetőség lesz leülni egy piciny presszóban és elfogyasztani egy olasz kávét vagy kapucsinót.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2018. november 9-11.

Utazás: WizzAir direkt járataival

Menetrend:

2018. november 9.,  péntek,    6.10-7.50       Járatszám: W6 2333

2018. november 11.,  vasárnap,       22.20-23.55      Járatszám: W6 2336


Törzsutas részvételi díj: 99.900 Ft/fő             Részvételi díj: 102.900 Ft/fő

A részvételi díjak minden esetben az aktuális WizzAir repülőjegy díjszabások függvényében változhatnak.

Részvételi díj tartalmazza:

 • a repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • a személyenként 1 db a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm kis kézipoggyászt és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyászt*
 • légkondicionált autóbuszt a repülőtéri transzferekhez,
 • 2 éjszaka szállást két- vagy háromágyas, fürdőszobás 4*-os szállodai szobában, 100 méterre a metrómegállótól, 25 percre Milánó belvárosától,
 • büfé reggelit a szállodában,
 • a helyi idegenforgalmi adót,
 • ingyenes Milánó belváros térképet,
 • a csoporttal együtt utazó olaszul is beszélő magyar idegenvezetőt,
 • a milánói idegenvezetések során alkalmazott fülhallgatós audióseszközt,
 • a szervezési díjat.A részvételi díjon felül az irodában kötelezően fizetendő díjak:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/ fő, amely az új utasok által az irodának fizetendő
 • 1,8% kötelező útlemondási biztosítás, amely az irodában előre kifizetett összegek után fizetendő pl. részvételi díj, egyágyas felár, repülőjegy, feladott poggyász stb.


A részvételi díjon felül az irodában választhatóan fizetendő díjak:

 • Santa Maria delle Grazie – Utolsó vacsora: 7.500/fő,
 • egyágyas felár: 12.900 Ft/fő
 • a feladható 20 kg poggyász oda- és vissza útra: 22.400 Ft/fő,
 • WIZZ Priority szolgáltatás: 10.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**

 • baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást: 18 év alatt: 250 Ft/fő/nap, 18-79 éves korig: 500 Ft/fő/nap, 80 év felett 1.250 Ft/fő/nap.


Külön fizetendő fakultatív programok:

 • Comói-tó és környéke kirándulás: 45 €/fő

A díj tartalmazza az utazást autóbusszal, parkolási díjakat, a magyar nyelvű idegenvezetést, és az idegenvezetések során alkalmazott audióseszközt. A fakultatív program időtartama kb. 6 óra. Minimum 15 fő jelentkezése esetén.

 • Lago Maggiore-tó és környéke: 55 €/fő

A díj tartalmazza az utazást autóbusszal, parkolási díjakat, a magyar nyelvű idegenvezetést, és az idegenvezetések során alkalmazott audióseszközt. A fakultatív program időtartama kb. 7-8 óra. Minimum 15 fő jelentkezése esetén.

Az előzetesen történő foglalások érdekében a fenti fakultatív programokra az irodában történő jelentkezéssel a díjak megtérítését vállalni szükséges. A fenti díjak az utazás során az idegenvezetőnek €-ban előre fizetendők, amelyek időközben változhatnak.

Külön fizetendő belépődíjak:

 • Milánói Dóm: 3 €/fő (érvényes a Dómba, és a Dóm Múzeumba),
 • Milánói Scala múzeuma: 10 €/fő,
 • Sforza Kastély múzeuma: 10 €/fő, egyénileg,
 • Brera Palota galéria: 10 €/fő, egyénileg,
 • San Siro Stadion múzeuma: 10 €/fő - múzeum + stadion túra (helyszínen lehet foglalni): 19 €/fő,
 • Como-Brunate-Como felvonó: 7 €/fő, Stresa-Isola Bella-Stresa hajójegy: 8 €/fő,
 • Metró jegy a szállodától: 1,9 €/fő
 • Napijegy: 5,8 €/fő

A megadott belépődíjak a foglalás költségeit és 15-18 fő alatt az idegenvezető belépőjegyeinek költségeit is tartalmazzák. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Operajegyét a http://teatroallascala.ticketone.it/ticketshop/webticket/startpage oldalon vásárolhatja meg.


*Poggyászinformáció:

A részvételi díjban szereplő 40 × 30 × 20 cm és maximum 10 kg súlyú kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.


**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, magával viheti a fedélzetre az 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászát (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható), plusz a WIZZ Priority szolgáltatás révén még egy kisméretű táskát is, maximum 40 x 30 x 20 cm méretben (pl.: ridikül, laptop, vagy fotótáska)

Azon utasaink, akik a feladható 20 kg-os poggyászt igénylik, célszerű (maximum 40 x 30 x 20cm-es) kézipoggyásszal érkezni a repülőtérre.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel:

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emeletén található irodánkban várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el Részünkre. Több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye, választott fakultatív programok.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja