Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

NAGYSZALONTA, CSONKATORONY, ARANY JÁNOS SZÜLŐHÁZA, NAGYVÁRAD

A Pannonia Program- és Utazási Iroda ezúttal Partiumba kalauzolja Önöket. Tartson velünk március 15-én erre a különleges útra, ahol betekinthetünk az erdélyi magyarok ünnepi megemlékezéseibe, és fedezze fel velünk Nagyszalonta neves szülöttjeinek emlékeit és Nagyvárad szecessziós szépségeit.

Forrás: Dénes Ferenc / Wikipedia
Forrás: Dénes Ferenc / Wikipedia
Forrás: Cosmin Iovan / Pixabay
Forrás: Cosmin Iovan / Pixabay
Forrás: Cosmin Iovan / Pixabay
Forrás: Cosmin Iovan / Pixabay

Utazás Kecskeméten és Békéscsabán keresztül Nagyszalontára. Nagyszalontán meglátogatjuk Arany János szülőházát, vizet ihatunk abból a  kútból, mely az eperfa árnyékában áll és betekinthetünk Arany János életében használatos népi eszközök tárházába. A bólogató eperfa alatt felidézhetünk néhány Arany János művet. A hangulatos magyar kisváros főterén átsétálva meglátogatjuk a híres Csonkatornyot. A református templomban, és a Kossuth-szobor uralta téren Kossuth-nótákat hallhatunk.

Továbbutazunk a közeli Nagyváradra, ahol ellátogatunk Erdély legnagyobb barokk székesegyházába, amelyet Szent László királyunkról neveztek el. Itt meglátogatjuk a kincstárat, és megtekintjük Szent László hermáját. Jó idő esetén sétálunk a nemrégiben feltárt, László királyunk által építtetett vár területén.

Felfedezzük a szecessziós építészet jellegzetességeit, többek között az Aranysas Palotát. Ezt követően sétát teszünk a belvárosban a holnaposok szobránál, emlékezve a híres költőkre és írókra. Felkeressük Ady „Müleráját”, valamint azt a New York kávéházat, ahol annak idején akkora kulturális és társasági élet folyt, mint akár Párizsban, ezért hívták Nagyváradot Pece-parti Párizsnak. A késődélutáni órákban csatlakozunk a nagyváradi március 15-i ünnepélyes fáklyás rendezvényéhez. Az ünnepség után az esti órákban indulunk vissza Budapestre, érkezés a késő esti órákban.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2020. március 15. (vasárnap)

Indulás:

  • 5:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
  • 5:30 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)


Vidéki felszállási lehetőségek:

  • Kecskemét

A felszállási lehetőség helyszínéről és időpontjairól irodánktól érdeklődjön.

Érkezés: a késő esti órákban, 23.30 körül.


Törzsutas részvételi díj: 8.990 Ft/fő           Részvételi díj: 9.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő,  – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén.


Külön fizetendő díjak:

  • utasbiztosítás díja*: 18 éves kor alatt 300 Ft/fő, 18-79 év: 600 Ft/fő, 80 év és a felett 2.100 Ft/fő,
  • Csonkatorony és Arany János szülőháza (helyi idegenvezetéssel és fotójeggyel együtt): 20 Ron,
  • Szent László Bazilika kincstára: 10 Ron.

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak időközben változhatnak, amelyek összegét Ron-ban szedi össze az idegenvezető a buszon.

*Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.


Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: K&H Bank: 10404065-50526968-72661005

Engedélyszám: U001537

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja