Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

LEVENDULAVIRÁGZÁS ÉS LEVENDULASZÜRET KŐRÖSHEGYEN

Levendula szüretre hívjuk utasainkat a Balaton déli oldalára, a kőröshegyi levendulásba, ahol a virágzó levendulást csodálhatjuk meg, melyekből magunknak is szedhetünk majd. Ezen kívül József Attila emlékeit keressük fel, végül a Balaton fővárosában is teszünk egy sétát.

Kép forrása: poszarobert / Pixabay
Kép forrása: poszarobert / Pixabay
Kép forrása: ivabalk / Pixabay
Kép forrása: ivabalk / Pixabay
Kép forrása: Hans Braxmeier / Pixabay
Kép forrása: Hans Braxmeier / Pixabay

Reggeli indulásukat követően egyenesen Kőröshegyre utazunk, a kőröshegyi levendulás színhelyére, mely a Balaton déli oldalán, a tó partjától 3 km-re található. Innen csodálatos a panoráma a tóra és a Tihanyi-félszigetre. Több hektáron termesztik itt a sötétlila, Tihanyban őshonos levendulafajtát, és a világosabb színű, mai francia fajtákat. A déli part egyik legszebb panorámája, ahogy a sűrű, lila levendulamező alatt kéklőn kinyílik a Balaton.

Aki levendulát szeretne szedni, az több, különböző méretű aratótáskából választhat, melyekhez metszőollót is lehet kölcsönözni. Több méretű táska van, az ára mérettől függően 1000 és 4500 forint között változik! A 2000 Ft-os közepes méretű táska vásárlása esetén utasaink számára több, mint 40%-kal nagyobb arató táskát biztosítanak! Aki nem szeretne szedni levendulát, vagy kísérő személy a levendulaszedő mellett, annak látogatójegyet kell vásárolnia 1000 Ft/fő értékben.

A helyszínen palántavásár is van, illetve kőröshegyi levendulából készült kézműves termékek is kaphatóak.

A virágszedést követően Balatonszárszóra megyünk, ahol a József Attila Emlékházat keressük fel. A szárszói villasoron lévő egykori Horváth-panzióban található a József Attila kiállítás. Ebben a házban töltötte utolsó napjait a súlyos betegségből lábadozó költő és 1937. december 3-án este innen indult arra a sétára, melyről nem tért többé vissza. A kiállítás a költő életének utolsó időszakát idézi fel, és abból visszatekintve állít emléket az egész életműnek dokumentumok, fotók, tárgyak segítségével.

A nap utolsó állomásaként a Balaton fővárosában, Siófokon állunk meg. A városközpontban, található a Millennium park. A 16 ezer négyzetméteren elterülő csodás természeti érték kellemes pihenési lehetőséget nyújt az ide látogatóknak. A park több szobornak is otthont ad. A romantikus hangulatú Zenepavilonban található a neves szobrászművész Varga Imre által alkotott Kálmán Imre bronzszobra és a "Mártírok" szoborcsoport is. Ezek mellett megtekinthetjük Kiss Sándor szobrász II. világháborús emlékművét és Martsa István Zuhanyozó nő című alkotását is. A Millennium parkot egy meseszép szökőkút is ékesíti. Siófok kétségkívül leglátványosabb épülete az 1912-ben épült, a város főterén található 40 métert meghaladó víztorony. Napjainkban két panoráma lift viszi fel a toronyba látogatókat, ahol kávézó, oxigénbár és hazánkban egyedülálló interaktív élményközpontját is felkereshetjük. A toronyból csodás kilátás nyílik a Balaton túlpartjára, a Somogyi-dombságra és a Tihanyi-félszigetre is.

Szabadidőnkben sétálhatunk a kikötőben, a tó partján. Jó időben gyönyörködhetünk a lenyugvó nap sugaraiban, az „aranyhídban”.

A kora este folyamán indulunk haza, és esti órákban érkezünk Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2020. június 13. (szombat)


Indulás:

 • 6:30 Blaha Lujza tér (Europeum Hotel melletti buszöböl)
 • 6:45 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban, minimum 10 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,
 • Sóstói pihenő, M7 autópálya, MOL benzinkút 94 km,


Érkezés: az esti órákban, 21 óra körül.


Törzsutas részvételi díj: 7.990 Ft/fő         Részvételi díj: 8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 80 év alatt 400 Ft/fő; 18 év alatt: 200 Ft/fő, amely az irodában fizetendő
 • Kőröshegyi levendulás:
  • Látogatói jegy (csak annak kell váltani, aki nem vesz aratótáskát): 1000 Ft/fő
  • Kis aratótáska: 1000 Ft
  • Közepes aratótáska: 2000 Ft
  • Nagy aratótáska: 2500 Ft
  • Óriás aratótáska: 3000 Ft (ajándék levendulavízzel)
  • Aratókosár: 3500 Ft

Az irodánkkal érkezők vendégek számára több mint 40 százalékkal nagyobb "közepes méretű" aratótáskát biztosítanak azonos áron (2000 Ft)!

 • Balatonszárszó, József Attila Emlékház vezetéssel: Felnőtt 1.200 Ft/fő; diák, nyugdíjas 700 Ft/fő,
 • Siófok, víztorony: Felnőtt 900 Ft/fő; nyugdíjas, diák (10-16 év) 700 Ft/fő, gyermek (6-10 év) 400.

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 10404065-50526968-72661005 (K&H)

Engedélyszám: U001537

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja

ÁSZF – utazási feltételek: http://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek