Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A Pannonia Program- és Utazási Iroda ezúttal Erdélybe kalauzolja Önöket. Vegyen részt a méltán népszerű Kolozsvári Magyar Napokon, amelynek a Mátyás király emlékév és a tordai vallásszabadság kinyilvánításának évfordulója adja a történelmi keretét, és többé-kevésbé a rendezvény tematikáját is. A fesztivállal együtt járó koncertek, színpadi előadások, bor és gasztronómiai élmények mellett a második napon lehetőségünk lesz egy a szellemiségében is igen gazdag fakultatív mezőségi kiránduláson részt venni.

KOLOZSVÁRI MAGYAR NAPOK, MEZŐSÉGI KIRÁNDULÁSSAL

ÚTKÖZBEN NAGYSZALONTA, VISSZAÚTON A NAGYVÁRADI FŐTÉREN ELHELYEZET DEBRECENI VIRÁGKARNEVÁL KOMPOZÍCIÓJÁNAK MEGTEKINTÉSE

1. nap: Utazás Kecskeméten és Békéscsabán keresztül Nagyszalontára.  Nagyszalontán meglátogatjuk a népi költőfejedelem, Arany János szülőházát. Vizet ihatunk abból a  kútból, mely az eperfa árnyékában áll és betekinthetünk Arany János életében használatos népi eszközök tárházába. A bólogató eperfa alatt felidézhetünk néhány Arany János művet. A hangulatos magyar kisváros főterén átsétálva meglátogatjuk a híres Csonkatornyot. Továbbutazunk a Királyhágón keresztül Erdély fővárosába, Kolozsvárra. Elfoglaljuk az Óvároshoz közeli szállodánkat, ahol elfogyasztjuk a fakultatívan megrendelt vacsoránkat, vagy önállóan fedezhetjük fel a kolozsvári éttermek, utcai árusok ételválasztékát. Vacsora után sétát teszünk Kolozsvár belvárosában, ahol részt veszünk a IX. Kolozsvári Magyar Napok nyitógáláján, amelynek témája igazodik a rendezvény történelmi tematikájához: a budapesti Új Színház Országjáró Mátyás király című zenés históriás játéka lesz látható.

2. nap: Reggeli után rövid buszos városnézésre indulunk, miközben számos gyakorlati információt tudhatunk meg az egész napos kolozsvári tartózkodás programlehetőségeiről és azok helyszíneiről. Szabadidőnkben önállóan felfedezhetjük a Házsongárdi Temetőt, ezúttal belülről is megtekinthetjük Mátyás szülőházát és meghódíthatjuk a Szent Mihály Templom 80 méter magas tornyát is. A szervezők két helyszínen is megidézik Mátyás király világát. A Bánffy-palota udvarán található Mátyás-színpadon régi zenei koncertekkel, tematikus műsorokkal idézik fel a reneszánsz kort, a Romkertben pedig egy középkori falu elevenedik meg Mátyás korabeli viseletekkel, kellékekkel és építményekkel. Nem maradhat el a Borutca sem, ahol a Kárpát-medence legfinomabb nedűit lehet majd megkóstolni. A Farkas utca megőrzi vásáros jellegét, ahol a fiatalokat is megszólító zenekarok is színpadra lépnek. Az „after partyk” helyszínei a Szentegyház utca 4. szám udvarában és a Bánffy-palota udvaron lesznek.

Azok számára, akik megelégednek az esti programokon való részvétellel, remek fakultatív programlehetőséget kínálunk. Ellátogatunk a közeli Válaszútra, ahol a Kalló Zoltán Múzeum gyűjteményét és Wass Albert szülőhelyét tekintjük meg. Ezt követően ellátogatunk hajdanán Erdély Versailles-aként emlegetett bonchidai Bánffy kastélyba. Majd továbbutazva a történelmi mezőség falvain keresztül ismerkedünk a szórványmagyarság helyzetével és érkezünk meg Sütő András szülőházához, Pusztakamarásra. Innen rövid utazással Szászrégenen keresztül utazunk Marosvécsre, Kemény János kastélyába és a két világháború közötti legnagyobb írók és költök, Helikonosok társaságának találkozó helyszínére. A kora esti órákban térünk vissza Kolozsvárra. A fakultatív vacsora elfogyasztása után kedvünk szerint ellátogathatunk a rendezvény esti és éjszakai programjaira.

3. nap: Reggelit követően közösen látogatjuk meg a Farkas utcai templomot, amelyet helyi idegenvezető segítségével ismerhetünk meg. Meglátogatjuk a Báthory István által alapított szemináriumot, valamint az egykori Ferenc József Egyetem épületeit tekinthetjük meg, vagy a Kolozsvári Magyar Napok rendezvényeit látogathatjuk meg szabadon.

Elbúcsúzva Kolozsvártól Nagyváradra utazunk, ahol a Debreceni Virágkarneválon előző napon felvonuló és itt kiállított virágkompozíciók egy részét csodálhatjuk meg. Rövid városnézést követően indulunk haza. Budapestre a késő esti órákban érkezünk meg.

 Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

 

Az utazás időpontja: 2018. augusztus 19-21. (vasárnaptól keddig)

Indulás: 2018. augusztus 19. (vasárnap)

 • 5:15 Batthyány tér 7. (a villamosmegállónál)
 • 5:45 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Kecskemét (Auchan áruház parkoló)

A felszállási lehetőségek időpontjairól irodánktól érdeklődjön.

 

 Érkezés: 2018. augusztus 21. (kedd), a késő esti órákban, 22.30 óra körül.

 

Törzsutas részvételi díj: 32.990 Ft/fő       Részvételi díj: 34.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a háromcsillagos belváros közeli szállást Kolozsváron,
 • büfé reggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
 • a szervezés díját.

 

Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodának fizetendő,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 11.900 Ft.

 

Irodában előre fizetendő fakultatív vacsora 2 éjszakára: 4.500 Ft

 

Külön fizetendő kolozsvári belépődíjak:

 • Farkas utcai templom: adomány 5 Lei.

 

 

Külön fizetendő fakultatív program és belépődíjai:

 • Mezőségi kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 100 Lei/fő
 • Válaszúti Kalló Zoltán Emlékmúzeum: 8 Lei,
 •  Bonchidai Bánffy Kastély: 12 Lei,
 • Sütő András szülőház: 5 Lei,
 • Marosvécs, Kemény János kastély és emlékpark: 15 Lei.

 A belépődíj az esetleges foglalási és parkolási díjat is tartalmazza. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek Leiben fizetendők, és időközben változhatnak.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím:1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Flórián udvar „E” épület, első emelet

mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám:+3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím:www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja