Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

KIRÁLYOK ÉS KIRÁLYNÉK VÁROSAI

SZAKRÁLIS FELTÖLTŐDÉS A TÉLI BAKONYBAN
(program végén disznótoros korai vacsora lehetőséggel)

A magyar királyok és királynék városaiba hívjuk utasainkat ezen a téli napon. Két püspöki székhelyet – mely megyeszékhely is egyben – mutatunk be, majd a téli Bakonyba utazunk, ahol szakrális feltöltődésként ezer éves bencés monostort ismerhetünk meg. A nap végén egy disznótoros étkezés részesei is lehetünk.

Reggeli indulásunkat követően első megállónk Székesfehérvár lesz. A Királyok Városában rövid sétát teszünk, érintve a Városház téren az Országalmát, Püspöki Palotát, a Koronázó téren a Középkori Romkertet, amely a Szent István által alapított Szűz Mária prépostsági templom emlékét őrzi és 35 magyar király koronázásának, valamint 15 uralkodó temetkezésének színhelye volt.

Utunk következő állomása a hét dombra épült Veszprém. A Királynék Városának is nevezik, mivel Szent István királyunk itt alapította az első püspökségek egyikét és a mindenkori királyné koronázása a veszprémi püspök privilégiuma volt. A Várhegy tetején található impozáns Várnegyed hazánk egyik legegységesebben megmaradt barokk negyede. A Vár utcán végig haladva elsőként az 50 méter magas Tűztorony alatt megyünk át, amely a város egyik legismertebb építménye. Tovább sétálva érintjük az utca többi jellegzetes épületét. Így hazánk legrégebbi püspöki székesegyházát, amit még Szent István és Boldog Gizella alapított 1000 körül. A Szent György kápolna a 10. század végéből maradt ránk és a várnegyed legrégebbi építészeti emléke. Az Érseki Palota impozáns barokk épületét Fellner Jakab tervezte a 18. század végén. Oldalában kis kápolna található, melynek elődjét Gizella királyné alapította. Az itt található 13. századi freskók a magyar művészettörténet legkiemelkedőbb emlékei közé tartoznak. Az utca végén feltáruló panoráma teszi fel a koronát erre a kis ékszerdobozra. A kilátónál található kettős kőszobor, Szent István és felesége Boldog Gizella alakja Veszprém jelképévé vált.

Programunk utolsó állomása a Bakony szívében található Bakonybél település. A Szent Mauriciusz Monostort 1018-ban Szent István királyunk alapította. A ma is látható templomot a 18. század közepén építették, legfőbb dísze a főoltár. A monostorban millenniumi felújítás kezdődött 2018-ban és folyamatosan adták, illetve adják át a látogatók számára is megtekinthető részeket. Helyi vezetővel megnézzük belülről a már felújított templomot, kívülről a barokk épületegyüttest, sétálhatunk a 19. században létrehozott 5 hektáros területen elfekvő parkban, megismerve a kert történetét és növényeit.

A kulturális programokat követően még a téli időszaknak megfelelő korai disznótoros vacsorára is lehetőség lesz egy helyi étteremben.

Akik nem szeretnének a korai vacsorán részt venni, azok sétálhatnak a hangulatos kis bakonyi településen, élvezhetik a friss, téli, bakonyi levegőt, de be is ülhetnek az étterembe egy forró italra.

Kora este érkezünk vissza kiindulási helyünkre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2019. február 23. (szombat)          

Indulás:

 • 7:00 Blaha Lujza tér (Europeum Hotel melletti buszöböl)
 • 7:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Székesfehérvár, Albapark pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km


Érkezés: az esti órákban 21 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 6.990 Ft/fő                  Részvételi díj: 7.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást megbízható, rendszeresen karbantartott autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Veszprém, Püspöki Székesegyház: 500 Ft/fő, D/NY: 400 Ft/fő
 • Bakonybél, Szent Mauriciusz Monostor helyi vezetéssel: 900 Ft/fő, D/NY: 700 Ft/fő
 • Disznótoros korai vacsora Bakonybélen: Orja leves, májas és véres hurka, sült kolbász, hagymás tört burgonya, párolt káposzta, házi sütemény: 3.100 Ft/fő

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Veszprémben a Szent György Kápolna és a Gizella Kápolna téli időszakban zárva tart!


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben