Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

VELENCEI KARNEVÁL – záró hétvége

MIRAMARE KASTÉLY ÉS A POSTOJNAI CSEPPKŐBARLANG

A Velencei karnevál záró hétvégéjére hívjuk ezen a kiránduláson. Tartson velünk, élvezze egy látványos farsangi karnevál színes forgatagát. Programunk kiegészül a Miramare kastély és parkjának bejárásával, valamint a világ egyik legnagyobb cseppkőbarlangjának a megismerésével.

1. nap:

Kora reggeli indulásunkat követően rövid pihenőket tartva utazunk Nagykanizsa – Maribor – Ljubljana útvonalon át az olaszországi Triesztbe, mely hazánkhoz legközelebb fekvő fontos kikötőváros Észak-Olaszországban az Adria és Szlovénia között. A várost elhagyva érkezünk el egy hófehér márványból épített, a tenger fölé magasló, 19. századi romantikus kastélyhoz, a Miramare kastélyhoz. A palota Habsburg Miksa osztrák főherceg és felesége, Sarolta belga királyi hercegnő részére épült isztriai fehér márványból az akkori építészet remekeként. A főhercegi pár elegáns szobái eredeti pompájukban, a korabeli berendezési tárgyakkal ékesítve látogathatóak. A kastélyhoz tartozó tengerparti parkot Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be. A parkban számos botanikai faj és egy szoborgyűjtemény is látható. Csodálatos innen a kilátás a Trieszti-öbölre és azon túl az Adriára.

Késő délután tovább utazunk jesoloi szállásunkra, ahol közös vacsoránkat is elfogyasztjuk.

2. nap:

Reggeli után autóbuszunkkal Punte Sabbioni kikötőjébe utazunk, ahonnan áthajózunk a Szent Márk térre. Csodálatos látvány, ahogy a végtelennek tűnő lagúnavilágból kibontakozik az „Adria királynője”, Velence. A kikötést követően egész nap szabadprogram, ki-ki kedve szerint elvegyülhet a karnevál színes forgatagában. Igény szerint napközben rövid közös séta a csoportkísérő idegenvezetővel: megismerkedünk az UNESCO világörökség részét képező óváros leghíresebb nevezetességeivel - Dózse Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Szt. Márk Bazilika. A Napóleon által „Európa legszebb szalonjának” nevezett térről hangulatos utcákon tovább haladva közös sétánkat a Canal Grandén átívelő Rialto hídnál fejezzük be.

Fakultatív kirándulás keretében részt vehetünk egy hajós szigettúrán Murano és Burano szigetére. A lagúnavilágban hajózva idegenvezetőnk mesél a szigetek keletkezéséről és sajátosságairól. Elsőként az üvegművességéről híres Murano szigeten kötünk ki. Lehetőségünk lesz ellátogatni egy műhelybe, ahol bepillantást nyerhetünk, hogy, miként formálódik a mesterek keze által a forró üveg finom műalkotásokká, dísztárgyakká. Második megállónk a szomszédos Burano szigeten lesz, amely bájos, színesre festett házairól és kézzel varrott csipkéiről nevezetes.  

Kora este visszahajózunk Punte Sabbioniba, ahonnan autóbuszunkkal az esti órákban érkezünk vissza hotelünkbe, ahol ismét vacsorával zárul a közös programunk

3.nap:

Reggelit követően hazafelé indulunk. Szlovénián keresztül utazva megállunk Európa egyik leglátogatottabb barlangrendszerénél, a Postojnai cseppkőbarlangnál. A közel kétszáz éve felfedezett barlangba megtekintése közel másfél órát vesz igénybe és ez idő alatt mintegy 5 km hosszú részt tekinthetünk meg. Először közel három és fél kilométer hosszan kisvonattal utazunk a barlang belsejébe, majd ezt követően mintegy másfél kilométeres szakaszon gyalogosan fedezzük fel a különleges és érdekes cseppkőképződményeket.

A barlanglátogatás után tovább indulunk, majd egy rövid időre megállunk a közelben található Predjama Sziklavárnál. A 123 méter magasan hegybe vájt reneszánsz várkastély lenyűgöző látványt nyújt. A több mint 800 éves mesebeli helyszín nem szűkölködik a legendákban sem, melyek között akad magyar vonatkozású is. Mint a világ legnagyobb barlangvára, szerepel a Guinness Világrekordok Könyvében.

Délután rövid sétát teszünk a csoportkísérő idegenvezetővel, illetve szabadprogram keretén belül, a nap további részében ki-ki kedve szerint töltheti el idejét a városban. Hazaúton megállót tartunk a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük. Tovább utazunk Magyarország felé és a késő esti órákban érünk Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2019. március 1-3.

Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum Hotel melletti buszöböl)
 • 6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt) Agip benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 39.990 Ft/fő    Részvételi díj: 41.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a szállást háromcsillagos szállodában,
 • a félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Velence belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 9.900 Ft
 • hajójegy és városi behajtás: 40 €/fő, fakultatív szigettúrával együtt 50 €/fő.

A megadott díjak a parkolási díjakat is tartalmazzák. A városi behajtási engedély és a parkolás együttes díja a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, összege időközben változhat.

 • a városi sétákon alkalmazott audiós eszköz bérleti díja: 6 €/fő

Az audiós eszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.500 Ft/fő/3 nap; 18 év alatt: 750 Ft/fő/3 nap, amely az irodában fizetendő
 • Miramare kastély: Felnőtt: 13 €/fő, Diák (18-25 év között, igazolványt be kell mutatni): 6 €/fő, Gyermek (18 éves korig): ingyenes
 • Postojnai cseppkőbarlang​ + magyar audioguide: Felnőtt: 30 €, Diák (16-25 év): 24 €, Gyermek (6-15 év): 19 €,
 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő.

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.