Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

KARÁCSONY A MECSEKBEN ÉS PÉCSETT

KIRÁNDULÁS ESZÉKRE ÉS MOHÁCSRA

Egy szép, meghitt karácsonyi kirándulásra hívjuk elsősorban azokat, akik nem szeretnék otthon tölteni ezt az ünnepet. Pécs és a szomszédos Eszék mellett ellátogatunk Mohácsra, hazafelé pedig a téli Balatonban is gyönyörködhetünk. A Szentestén közösen fogyasztjuk el az ünnepi vacsorát, az érdeklődőkkel pedig együtt megyünk az éjféli misére. Szeretnénk, ha a kirándulás minden résztvevője egy szép karácsonyi út emlékével térne haza.

1.nap:

Reggeli indulásunkat követően a Mecsek és Baranya megye fővárosába, Pécsre utazunk, mely hazánk egyik legrégebbi, műemlékekben gazdag települése, 2010-ben Európa egyik kulturális fővárosa is volt. Ott tartózkodásunk alatt a város nevezetességeit gyalogos séták keretében fedezzük fel. A nyitva tartások függvényében megnézzük a Székesegyházat az altemplommal és mellékoltáraival, az Ókeresztény emlékeket: Cella Septichora (ókeresztény sírkamra, kápolna), ami UNESCO Világörökség, a Széchenyi téren a Gyertyaszentelő Boldogasszony Templomot, mely egykor Gázi Kászim Pasa Dzsámija volt. Végig járjuk a város hangulatos sétáló utcáját, a Király utcát, érintve a 18. században épült Dominikánus házat és a Pécsi Nemzeti Színház épületét. Elsétálunk Jakováli Hasszán pasa dzsámijához, mely hazánk egyetlen kupolás terével és minaretjével teljes épségben fennmaradt középkori török temploma. Szabad időnkben lehetőségünk lesz a város további felfedezésére, elmehetünk a Barbakánhoz, vagy felgyalogolhatunk a Kálváriához,

Szállásunk a sétáló utcában található, szecessziós stílusban épült Palatinus Szállóban lesz. Kora este elköltjük a közös, karácsonyi, ünnepi svédasztalos vacsoránkat a szálloda hangulatos éttermében, majd ezt követően ki-ki eldöntheti, hogy még együtt tölti az estét a csoport tagjaival, vagy esti sétát tesz a városban, esetleg lepihen a szobájában.

A nap zárásaként lehetőség lesz részt venni a Székesegyházban a püspöki éjféli szentmisén.

2.nap:

Reggelit követően egy szép fakultatív kirándulásra hívjuk vendégeinket. A nap első felében a horvátországi Szlavónia területére megyünk. Elsőként a Dráva menti Alsómiholjác városkában érintjük a központban található, 1903-ban Tudor stílusban épült Majláth-kastélyt, ahol jelenleg a Városi Önkormányzat működik.

Utunk célpontja a Dráva jobb partján fekvő százezres település, mely Pécs horvátországi tükörképének is tekinthető, Eszék. A város jelképe a „Tvrda”, azaz Óváros elnevezésű történelmi városrész. Vára védett műemlék, a 15. században több család kezében is volt, ezt követően a törökök uralták. A 18. század elején vált komoly erőddé. A város macskaköves sétálóutcája az itt közlekedő villamossal, szegedi hangulatot idéz. Sétálunk a történelmi központban, érintjük a jellegzetes Dráva partot, a 19. század végén épült Szent Péter és Pál katedrálist. Lehetőségünk lesz megkóstolni a szlavón konyha különlegességeit is, a szlavón kolbászt, a lepényben tálalt csevapcsicsát vagy pljeskavicát, illetve a paprika-paradicsom-padlizsán alapanyagból készült ajvárt.

A nap másik részét hazánk legdélebbi Duna-parti településén, Mohácson töltjük. A város egyik legfőbb nevezetessége az évente megrendezett busójárás, amelyet 2009-ben felvettek az UNESCO szellemiörökség-listájára. A város közelében zajlott le 1526. augusztus 29-én a történelmi jelentőségű csata, melynek során a felkészületlen magyar sereg vereséget szenvedett a török túlerővel szemben. Városnéző sétánk keretében megnézzük a fontosabb nevezetességeket: Városháza, Fogadalmi Templom, Széchenyi tér, Szentháromság-szobor.

Kora este érkezünk vissza szálláshelyünkre, ahol lehetőségünk lesz ismét egy svédasztalos vacsora elfogyasztására.

3.nap:

Reggelinket követően délelőtt ismét sétálunk a belvárosban, megnézzük azt, ami az első nap kimaradt, majd búcsút veszünk Baranya megye székhelyétől, autóbuszunkkal felmegyünk az 535 méter magas Misina-tetőre, ahol hazánk legmagasabb építménye, a 191 méter magas TV-torony található. Jó idő esetén lehetőségünk lesz felmenni a toronyba és gyönyörködni Pécs és a Mecsek panorámájában egy forró ital mellett.

Ezt követően hazafelé indulunk. Rövid időre megállunk a „magyar tenger” fővárosában, Siófokon. Lemegyünk a kikötőhöz, sétálunk a téli Balaton partján.

Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2018. december 24-26. (hétfő-kedd-szerda)

Indulás:

 • 7:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
 • 7:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km


Érkezés: az esti órákban 20 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 35.990 Ft/fő              Részvételi díj: 37.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • 2 éjszakai szállást a Hotel Palatinus*** 2 ágyas zuhanyozó/WC-szobáiban
 • 2 alkalommal büféreggelit
 • 1 alkalommal (december 24-én) büfé vacsorát
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 14.000 Ft/fő


Választhatóan fizetendő díjak:

Pécsi Székesegyház:

 • 10 fő alatt: 1.800 Ft/fő, GY/D/NY: 900 Ft/fő
 • 10 fő felett: 1.500 Ft/fő, GY/D/NY: 800 Ft/fő


Gyertyaszentelő Boldogasszony Templom:

 • 10 fő alatt: 1.800 Ft/fő, GY/D/NY: 900 Ft/fő
 • 10 fő felett: 1.500 Ft/fő, GY/D/NY: 800 Ft/fő


Pécsi Székesegyház + Gyertyaszentelő Boldogasszony Templom:

 • 10 fő alatt: 3.200 Ft/fő, GY/D/NY: 1.500 Ft/fő
 • 10 fő felett: 2.800 Ft/fő, GY/D/NY: 1.400 Ft/fő


Cella Septichora (Ókeresztény emlékek): 2.000 Ft/fő, GY/D/NY: 1.200 Ft/fő

Jakováli Hasszán pasa dzsámija: 1.000 Ft/fő, GY/D/NY: 500 Ft/fő


 2. napi egész napos Eszék – Mohács fakultatív kirándulás (minimum 20 fő jelentkezése esetén): 5.000 Ft/fő

A fakultatív kirándulás teljes díja tartalmazza az autóbuszos utazást bérelt busszal, a parkolás, a csoportkísérés és idegenvezetés, és a szervezés díjait is.

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.500 Ft/fő/3 nap; 18 év alatt: 750 Ft/fő/3 nap, amely az irodában fizetendő.

Büfé vacsora december 25-én a szálloda éttermében: 4.200 Ft/fő

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Pannonia Program- és Utazási Iroda

           „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.