Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

HÚSVÉTHÉTFŐN HOLLÓKŐN, HOLLÓKŐ VÁRA

ÉS A SZIRÁKI TELEKI-DEGENFELD KASTÉLY

Hollókő pezsgő faluvá változik Húsvétkor, a látogatók megtapasztalhatják milyen is az igazi palóc hagyomány, az élő tradíció. Merüljünk el a színes, pergő szoknyák, hímzett ingek, díszes főkötők, köténykék kavalkádjában, az ízek, illatok és vásárfiák egyvelegében!

A csupán 380 főt számláló Hollókő a mai napig hűen őrzi hagyományait generációkon keresztül. A hagyományőrzésbe beletartoznak ünnepeik, egyedi kézművességük, népviseletük, meghatározó gasztronómiájuk. A palóc ízek felejthetetlen élményt rejtenek magukban, egy helyi sztrapacska, palóc leves, kemencében sült kenyérlángos, házi rétes vagy akár a népszerű tejes pite elfogyasztása kihagyhatatlan program ottjártunkkor. A kicsiny falucska 1987 óta UNESCO Világörökségi helyszín. A Budapesttől alig egy órányi autóútra fekvő falu fehérre meszelt, tornácos, jellegzetes kontyolt parasztházaival várja az ide látogatókat. A falu határában nagy, fekete holló alakja üdvözöl bennünket, majd népviseletbe öltözött asszonyok fogadják csoportunkat előzetes igény szerint helyi pálinkával, túrós lepénnyel kínálva.

A húsvéti forgatagban elvegyülve kedvünkre választhatunk a színes programok közül, néptáncegyüttesek, népzenészek előadásaiból, beülhetünk egy helyi étterembe. Válogathatunk a szebbnél szebb kézműves termékekből, beszerezve a szükséges, gazdagon díszített hímes tojásokat.

Utazásunk során Hollókő várának képe már messziről felsejlik, felkeresése a mi programunkból sem maradhat ki. Megismerkedünk a felújított vár legendájával is, melyről Hollókő a nevét kapta. A toronyból letekintve mesés látvány tárul szemünk elé.

Hollókőt elhagyva Szirákra utazunk, hogy meglátogassuk a barokk stílusban épült impozáns Teleki-Degenfeld kastélyt. Az épület a mai napig megőrizte 18. századi eleganciáját, a barokk kor stílusjegyeit. Jelenleg négycsillagos szállodaként üzemel, törekedve a korhű berendezések használatára. A kastélylátogatásunk során megismerkedünk a Teleki család történetével, hogyan került tulajdonukba a kastély, milyen kalandos életet élt Teleki László a magyar szabadságharc meghatározó alakja.

Sziráki látogatásunkat követően hazaindulunk Budapestre.

Az utazás időpontja:  2019. április 22. (hétfő)

Indulás:

  • 7:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
  • 7:15 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)


Érkezés haza: az esti órákban, 20.30 körül


Törzsutas részvételi díj: 5.800 Ft/fő      Részvételi díj: 6.300 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
  • csoportkísérést és idegenvezetést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő– törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)


Külön fizetendő belépődíj:

  • Palóc fogadás egységesen: helyi pálinkával, túrós lepénnyel 1.100 Ft,
  • Húsvéti fesztivál belépő: felnőtt: 4.000 Ft, diák (18 éves korig) és nyugdíjas: 3.000 Ft, gyermek 10 év alatt ingyenes
  • Sziráki Teleki-Degenfeld Kastély: egységesen 500 Ft, azonban 14 év alatt ingyenes,
  • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 400 Ft/fő; 18 év alatt: 200 Ft/fő, mely az irodában fizetendő. 

A belépődíjak az időpontfoglalás költségeit és az esetleges parkolási díjakat is tartalmazzák. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek fizetendőek, amelyek időközben változhatnak.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.