Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

Húsvét Velencében (3nap/2éj)

útközben: Trieszt  és a Predjama várkastély

Pénteken korareggel indulunk Budapestről, majd rövid pihenőket tartva utazunk Szlovénián át Olaszországba. Trieszt a hazánkhoz legközelebb fekvő olasz város, ahol első hosszabb pihenőnket tartjuk. 1382-től 1918-ig a Habsburg Birodalom része volt, a negyedik legnagyobb város a Monarchiában. A tengerparton sorakozó épületek a monarchiabeli idők emlékei. Rövid sétával mindenből kaphatunk egy kis ízelítőt., amit egy nyüzsgő olasz várostól várhatunk: római színház, diadalív, hatalmas terek, bevásárló utca, kávézók, teraszok, tengerparti korzó, régi kikötő, apácák, robogókkal cikázó helyi fiatalok, termelői piac. A közös séta után megkóstolhatják az itt igen népszerű piadinát (lepénykenyér), amit sokféle sós és édes töltelékkel árulnak az utcán és az erre szakosodott bárokban. Továbbutazásunkat követően este elfoglaljuk jesoloi szállásunkat, ahol elköltjük közös vacsoránkat.

Szombaton reggeli után Punte Sabbioni kikötőjéből áthajózunk a Szent Márk térre. Csodálatos látvány, ahogy a végtelennek tűnő lagúnavilágból kibontakozik a dózsék pompás városa. Érkezés után egész nap szabadprogram áll rendelkezésünkre, vagy igény szerint délután rövid közös sétát tehetünk a csoportkísérő idegenvezetővel, melynek során megismerkedünk az UNESCO világörökség részét képező óváros leghíresebb nevezetességeivel -Dózse Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Szt. Márk Bazilika. A Napóleon által „Európa legszebb szalonjának” nevezett térről hangulatos utcákon tovább haladva közös sétánkat a Canal Grandén átívelő Rialto hídnál fejezzük be.

Fakultatív programlehetőségként a hajós szigettúrán is részt vehetünk Murano és Burano szigetére. A lagúnavilágban hajózva idegenvezetőnk mesél a szigetek keletkezéséről és sajátosságairól, majd kikötünk az üvegművességéről híres Murano szigeten. Lehetőségünk lesz ellátogatni egy műhelybe, ahol bepillantást nyerhetünk abba, miként formálódik a mesterek keze által a forró üveg finom műalkotásokká, dísztárgyakká. Második megállónk a szomszédos Burano szigeten lesz, amely bájos, színesre festett házairól és kézzel varrott csipkéiről nevezetes. 

Délután rövid sétát teszünk a csoportkísérő idegenvezetővel, illetve szabadprogram keretén belül, a nap további részében ki-ki kedve szerint töltheti el idejét a városban. A Punte Sabbioniba történő visszahajózást követően, az esti órákban térünk vissza hotelünkbe, ahol ismét vacsorával zárul a közös programunk.

Vasárnap reggeli után elhagyjuk szállásunkat és elindulunk Szlovéniába. Postojna város közelében ezúttal az onnan 9 km-re lévő Predjama Sziklavárat látogatjuk meg. A 123 méter magasan a hegybe vájt reneszánsz várkastély lenyűgöző látványt nyújt. A több mint 800 éves mesebeli helyszín nem szűkölködik a legendákban sem, melyek között akad magyar vonatkozású is. Mint a világ legnagyobb barlangvára, szerepel a Guinness Világrekordok Könyvében. Fekvése ellenére egy rövid sétával könnyen megközelíthető a parkolóból. A vár termeit, szobáit korhű bútorokkal rendezték be, a felső szintekre kőbe vájt lépcsőkön lehet feljutni. A vár mögötti barlangrendszer a téli időszakban nem látogatható, részben az ilyenkor itt megtelepedő különleges denevér kolóniák miatt. A misztikus környezet több népszerű filmben is feltűnik (Harry Potter, Trónok harca). Az élménydús kitérőt követően, tovább indulunk, hogy meglátogassuk a kihagyhatatlan „fánkos”pihenőt Trojane-ban. A pihenést követően folytatjuk utunkat Magyarország felé és késő esti órákban érünk Budapestre.

A feltüntetett programok felkeresésének, megvalósulásának sorrendje változhat.

 

Időpontok: 2018. március 30 - április 1. (péntek-vasárnap)

 

Indulás: 2018. március 30. (péntek)

Budapesti felszállási lehetőségek:

 • 5:30 Hősök tere (A Műcsarnok melletti buszparkoló, Felvonulási tér, Dózsa György út 37.)
 • 5:45 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

Találkozó mindhárom helyszínen az indulási időpont előtt 15 perccel!

 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya,Agip benzinkút, 10 km
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

 

Érkezés: 2018. április 1. (vasárnap), 22 óra körül

 

Törzsutas részvételi díj: 39.990 Ft/fő        Részvételi díj: 41.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a szállást háromcsillagos szállodában,
 • a félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Velence belváros térképet.

 

Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 9.900 Ft,
 • a városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díj: 5 €/fő/3nap.

Az audióseszköz bérleti díj a buszon az idegenvezetőnek euróban fizetendő, amelynek összege időközben változhat.

 • hajójegy és városi behajtás: 35 €, fakultatív szigettúrával együtt 45 €.

A megadott hajójegyek és városi behajtásdíja aparkolási díjakat is tartalmazzák. A városi behajtási engedély és a parkolás együttes díja a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, összege időközben változhat

Külön fizetendő belépődíjak:

 • Predjama Kastély magyar nyelvű audioguide-al: felnőtt: 17€, diák 16-25 éves között: 15€, Gyermek 6-15 év között: 12 €, 5 éves korig: 4 €

A díj a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, amely időközben változhat.

 

Baleset-Betegség-Poggyász biztosítás irodánkban kedvező áron köthető.

 

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”


Utasaink véleményeiből:

"Mi Velencében voltunk a Pannonia Utazási Irodával, és nagyon jól éreztük magunkat. A szervezés, a szállás nagyon jó volt. Ajánlom mindenkinek!"

"Velencében voltunk 3 napos hétvégi utazáson a férjemmel, melyet a Pannónia utazási iroda szervezett. Nagyon jól éreztük Magunkat. A szervezés, a látnivalók, az idegenvezetés abszolút profi volt. A busszal és a vezetőjével is biztonságban éreztük Magunkat. Mindenkinek ajánlani tudom."

"Nagyon élveztük a velencei túrát. Jövőre ismét megyünk." 

"Októberben utaztunk férjemmel Velencébe. Minden szempontból tökéletes volt az a hétvége. Kényelmes busz, kulturált utastársak, kedves, de nem túl tolakodó idegenvezető. Kellő idő állt rendelkezésre a programoknál, nem volt sürgetés, rohanás. A busz többi utasa is mindig pontos volt, ha a megbeszélt időpontokról volt szó. A szállás és ellátás is rendben volt. 
Árban pedig nagyon korrekt! Csak ajánlani tudom!"


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A szám alatti irodánkban várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el Részünkre. Több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 és a +361/341-3682 telefonszámokon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 10/B-11/A (A piac épületében, a Civil Ház mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107, +361/341-3682

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím:www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja