Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

HÚSVÉT VELENCÉBEN

útközben: Trieszt  és a Predjama várkastély

1.nap:

Kora reggeli indulásunkat követően rövid pihenőket tartva utazunk Nagykanizsa – Maribor – Ljubljana útvonalon át az olaszországi Triesztbe, mely hazánkhoz legközelebb fekvő fontos kikötőváros Észak-Olaszországban az Adria és Szlovénia között. Püspöki székhely, illetve itt van a központja a híres Illycaffé vállalkozásnak, a Generali Biztosítónak és a Lloyd hajózási társaságnak. 1918-ig Monarchia része volt, az akkori építészeti stílusra utalnak a tengerparton és a városban sorakozó épületek homlokzatai. Rövid sétával mindenből kaphatunk egy kis ízelítőt, amit egy nyüzsgő olasz várostól várhatunk: római színház, diadalív, hatalmas terek, bevásárló utca, kávézók, teraszok, tengerparti korzó. Barangolunk az óvárosban, a tengerparti sétányon, majd megkóstolhatjuk az itt igen népszerű piadinát (lepénykenyér), amit sokféle sós és édes töltelékkel árulnak az utcán és az erre szakosodott bárokban.

Késő délután tovább utazunk jesoloi szállásunkra, ahol közös vacsoránkat is elfogyasztjuk.

2.nap:

Reggeli után autóbuszunkkal Punte Sabbioni kikötőjébe utazunk, ahonnan áthajózunk a Szent Márk térre. Csodálatos látvány, ahogy a végtelennek tűnő lagúnavilágból kibontakozik az „Adria királynője”, Velence. A kikötést követően egész nap szabadprogram áll rendelkezésünkre, vagy igény szerint napközben rövid közös sétát tehetünk a csoportkísérő idegenvezetővel: megismerkedünk az UNESCO világörökség részét képező óváros leghíresebb nevezetességeivel - Dózse Palota, Sóhajok hídja, Campanile, Szt. Márk Bazilika. A Napóleon által „Európa legszebb szalonjának” nevezett térről hangulatos utcákon tovább haladva közös sétánkat a Canal Grandén átívelő Rialto hídnál fejezzük be.

Fakultatív kirándulás keretében részt vehetünk egy hajós szigettúrán Murano és Burano szigetére. A lagúnavilágban hajózva idegenvezetőnk mesél a szigetek keletkezéséről és sajátosságairól. Elsőként az üvegművességéről híres Murano szigeten kötünk ki. Lehetőségünk lesz ellátogatni egy műhelybe, ahol bepillantást nyerhetünk, hogy miként formálódik a mesterek keze által a forró üveg finom műalkotásokká, dísztárgyakká. Második megállónk a szomszédos Burano szigeten lesz, amely bájos, színesre festett házairól és kézzel varrott csipkéiről nevezetes.  

Délután rövid sétát teszünk a csoportkísérő idegenvezetővel, illetve szabadprogram keretén belül, a nap további részében ki-ki kedve szerint töltheti el idejét a városban.

Kora este visszahajózunk Punte Sabbioniba, ahonnan autóbuszunkkal az esti órákban érkezünk vissza hotelünkbe, ahol ismét vacsorával zárul a közös programunk.

3.nap:

Reggelit követően hazafelé indulunk. Szlovéniában, Postojna város közelében az onnan 9 km-re lévő Predjama Sziklavárat látogatjuk meg. A 123 méter magasan a hegybe vájt reneszánsz várkastély lenyűgöző látványt nyújt. A több mint 800 éves mesebeli helyszín nem szűkölködik a legendákban sem, melyek között akad magyar vonatkozású is. Mint a világ legnagyobb barlangvára, szerepel a Guinness Világrekordok Könyvében. Fekvése ellenére egy rövid sétával könnyen megközelíthető a parkolóból. A vár termeit, szobáit korhű bútorokkal rendezték be, a felső szintekre kőbe vájt lépcsőkön lehet feljutni. A vár mögötti barlangrendszer a téli időszakban nem látogatható, részben az ilyenkor itt megtelepedő különleges denevér kolóniák miatt. A misztikus környezet több népszerű filmben is feltűnik (Harry Potter, Trónok harca).

Délután rövid sétát teszünk a csoportkísérő idegenvezetővel, illetve szabadprogram keretén belül, a nap további részében ki-ki kedve szerint töltheti el idejét a városban. Hazaúton megállót tartunk a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük. Tovább utazunk Magyarország felé és a késő esti órákban érünk Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Időpont: 2019. április 19 - 21. (péntek-vasárnap)


Indulás: 2019. április 19. (péntek)

Budapesti felszállási lehetőségek:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés: 2019. április 21. (vasárnap), 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 39.990 Ft/fő          Részvételi díj: 41.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a szállást háromcsillagos szállodában,
 • a félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Velence belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 9.900 Ft,
 • hajójegy és városi behajtás: 40 €, fakultatív szigettúrával együtt 50 €.

A megadott díjak a parkolási díjakat is tartalmazzák. A városi behajtási engedély és a parkolás együttes díja a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, összege időközben változhat.

 • a városi sétákon alkalmazott audiós eszköz bérleti díja: 6 €/fő/3 nap

Az audiós eszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, melynek összege időközben változhat.

Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.500 Ft/fő/3 nap; 18 év alatt: 750 Ft/fő/3 nap, amely az irodában fizetendő.
 • Predjama Kastély: felnőtt: 18 €, diák 16-25 éves között: 15 €, Gyermek 6-15 év között: 12 €, 5 éves korig: 1 €
 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!


Utasaink véleményeiből:

"Mi Velencében voltunk a Pannonia Utazási Irodával, és nagyon jól éreztük magunkat. A szervezés, a szállás nagyon jó volt. Ajánlom mindenkinek!"

"Velencében voltunk 3 napos hétvégi utazáson a férjemmel, melyet a Pannónia utazási iroda szervezett. Nagyon jól éreztük Magunkat. A szervezés, a látnivalók, az idegenvezetés abszolút profi volt. A busszal és a vezetőjével is biztonságban éreztük Magunkat. Mindenkinek ajánlani tudom."

"Nagyon élveztük a velencei túrát. Jövőre ismét megyünk." 

"Októberben utaztunk férjemmel Velencébe. Minden szempontból tökéletes volt az a hétvége. Kényelmes busz, kulturált utastársak, kedves, de nem túl tolakodó idegenvezető. Kellő idő állt rendelkezésre a programoknál, nem volt sürgetés, rohanás. A busz többi utasa is mindig pontos volt, ha a megbeszélt időpontokról volt szó. A szállás és ellátás is rendben volt. 
Árban pedig nagyon korrekt! Csak ajánlani tudom!"


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.