Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

HEILIGENKREUZ, LAXENBURG ÉS BADEN BEI WIEN

Alsó-Ausztria a várak, kastélyok, kolostorok, természeti parkok, múzeumok, hegyi vasutak és hajóutak sokszínű tartománya. A kellemes, nyári időben bejárjuk Heiligenkreuz, a régió és Ausztria legrégebbi cisztercita kolostorának 12-13. századi, román-gótikus stílusban épült helyiségeit. Ezt követően megismerkedünk a Laxenburgi kastély történeteivel, híres szülöttével, végül pedig megpihenünk Baden bei Wien páratlan szépségű rózsái között. Tartson velünk a Bécsi-erdő és a Waldviertel területére, fedezzük fel együtt egyedülálló kincseit!

Utunk első állomása a Heiligenkreuzi Apátságba, a középkori építészet műremekébe vezet, mely a román és gótikus stílusjegyek mellett a barokk építészet jellegzetes vonásait is ötvözi. A háromhajós bazilika félköríves árkádokkal, mérműves ablakokkal, márványoszlopokkal ma is itt élő szerzetesekkel fogad bennünket. Helyi idegenvezetőnk megismertet a kolostor történetével, a szerzetesek mindennapi életével.

Tovább folytatva utunkat megérkezünk a Laxenburgi kastély parkjának a bejáratához, ahonnan kisvonattal, a tavon pedig kis hajóval jutunk el a kastély mesébe illő épületéig. Maga a kastélypark a 280 hektáros területével a 18. és 19. századi főúri kertépítészet gyöngyszeme. A park szívében található Franzensburg a 18. század végén 3 év alatt épült fel, 1835-ig pedig folyamatosan bővítették. I. Ferenc császár egy középkori lovagvár miliőjét teremtette meg a tó közepén kialakított mesterséges szigeten. A helyszín érdekessége, hogy itt töltötte Sissi és a császár a mézesheteiket, valamint itt látta meg a napvilágot Rudolf trónörökös és testvére Gizella.

A napot Baden bei Wien nagy múltú fürdővárosában zárjuk. A kicsiny város, mely a mai napig őrzi a Monarchia hangulatát egy kis időutazásra invitál bennünket. Városnéző sétánk keretében bejárjuk elegáns utcáit, ahogyan azt korábban Mozart, Weber, Schubert, Beethoven is tette. Elhaladunk a híres zeneszerző, Beethoven háza mellett is, aki a fürdővárosban fejezte be a IX. szimfóniát. Látogatást teszünk a 8 hektáros Doblhoffpark Rózsakertjében, mely Ausztria legnagyobb rózsakertje, több mint 600 féle rózsával, több mint 30.000 rózsafával csábít. Szabadidő keretében végül újra felkereshetjük a legszebb helyszíneket, ezt követően pedig Budapest felé vesszük utunkat.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2018. június 23. (szombat)


Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállónál)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km
 • M1 autópálya, tatai Remeteségi pihenő, Shell benzinkút, 64 km
 • M1 autópálya, Győr, Arrabona pihenő, 119 km
 • M1 autópálya, Mosoni pihenő, 162 km


Érkezés: a késő esti órákban, 22 óra körül

Törzsutas részvételi díj: 7.490Ft/fő Részvételi díj: 7.990 Ft/fő 

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a szervezés díját,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést

 

Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely csak az új utasok által az utazási irodában fizetendő.

 

Külön fizetendő belépődíj:

 • Heiligenkreuz kolostor: Felnőtt/Nyugdíjas: 10 €/fő, Diák/Gyermek (6-16 év): 7 €/fő.
 • Laxenburg kastély: 17 €/fő, gyermekeknek 14 éves korig (és 18 éves korig igazolvánnyal):  10 €/fő,  amely tartalmazza a Franzensburg kastélyba szóló belépőjegyet, 2 alkalommal a hajó használatot, idegenvezetést és kétszeri Laxenburg Express használatot.

A díjak az esetleges foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák, amelyek a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendőek, és időközben változhatnak.

 

Baleset,- betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.

 

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”

 

Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja