Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A Pannonia Program- és Utazási Iroda ez alkalommal  egész napos dunai sétahajózásra hívja utasait. Hajónk a vidék három fontos városában köt ki: a több, mint ezer éves Visegrádon, mely nemzeti történelmi emlékhelyünk,Esztergomban, az egykori királyi székhelyen és Vácott, a Dunakanyar központjában. A nap végén pedig a kivilágított Budapest fényeiben gyönyörködhetünk.

HAJÓKIRÁNDULÁS A DUNAKANYARBAN, VISEGRÁDI, ESZTERGOMI ÉS VÁCI KIKÖTÉSEKKEL, SZABADIDŐVEL

A reggeli találkozót követően a Batthyány téri hajóállomásról indulunk utunkra. A Duna bal partján hajózunk, útközben érintjük a Margit- és az Óbudai-szigetet, majd a Váci-Dunaágon folytatjuk utunkat a 31 km hosszú Szentendrei-sziget mellett.

Bő három óra hajózás után elsőként hazánk egyik legkisebb, egyúttal egyik legrégebbi városában, a Duna partján épült  Visegrádon kötünk ki. A több, mint ezer éves település a magyar és az európai történelemben kiemelkedő szerepet játszott, ma nemzeti történelmi emlékhely. A Királyi Palota Európai Kulturális Örökség címet is viseli. A középkorban a magyar királyok egyik legfontosabb rezidenciája állt itt. Idegenvezetőnk még a kikötés előtt beszél a város történetéről, nevezetességeiről. A kikötést követően lehetőségünk lesz egyénileg sétálni a Duna partján, elmenni a 400 méterre található Királyi Palotához, ahova még 1323-ban helyezte át udvarát Károly Róbert, majd később a 15. század második felében Mátyás király magyar és olasz mesterekkel teljesen felújítatta. A  látogatók megismerkedhetnek itt többek között a Palota történetével,  betekinthetnek a királyi konyhába, megnézhetik a Corvin lakosztályt. Itt található a Palotakert is, ahol a Palotajátékokat szokták tartani.

Tovább hajózunk Nagymaros, Dömös, Zebegény, Szob települések mellett, érintjük az Ipoly torkolatát. Innen már a Duna határfolyó, hiszen az egyik oldala hazánk területe, míg a másik oldala Szlovákia.

Koradélután érkezünk meg a Dunakanyar legfelső városába, a magyar római katolikus egyház központjába – érseki székhely és főegyházmegye, Esztergomba. A hajóállomás a 2001-ben újjáépítve átadott Mária Valéria hídnál található. A háromórás tartózkodásunk alatt felsétálunk a több mint 50 méter magasan álló esztergomi várhoz, mely a Bazilikával együtt a város fő látnivalója. Itt látható az egyetlen épen maradt magyar reneszánsz kori épület, a Bakócz-kápolna. Lenyűgöző innen a kilátás a Dunára és a környező vidékre. Hazánk legnagyobb katolikus templomának megtekintését követően lehetőség lesz bemenni a Főszékesegyházi Kincstárba, mely hazánk leggazdagabb egyházi kincstára, ötvös- és textilgyűjteménye világhírű. Majd sétálunk a város főterén álló barokk Városháza árkádjai alatt – a helybéliek lábasháznak is nevezik az árkádok miatt, érintjük a Müller házat – ma posta működik benne, megpihenhetünk a bécsi kávézók mintájára épült közkedvelt Szamos Cukrászda teraszán, mely Babits Mihály törzshelye volt egykoron.

Késő délután hajóra szállunk és elindulunk Budapest irányába. Ismét gyönyörködhetünk a varázslatos dunakanyari panorámában. Ezúttal a fő Duna ágon megyünk, a Szentendrei-sziget másik oldalán. Verőce és Kismaros érintésével mintegy másfél óra utazást követően érkezünk a Dunakanyar központjaként számon tartott településre, amely 1000 éves püspöki székhely, Vácra. A Duna bal partján elhelyezkedő barokk város szépen felújított épületeivel, kanyargó kis utcácskáival, árnyas Duna-parti korzójával vonzza az ide látogató vendégeket. A közel egy órás séta keretében megtekintjük a 18. század második felében klasszicista–késő barokk stílusban épült monumentális Székesegyházat, majd hazánk egyik legszebb háromszög alakú barokk terének, a Március 15. tér hangulatos épületeit vesszük sorba: többek között a Polgármesteri Hivatalt, Egyházmegyei Gyűjteményt, barokk–rokokó stílusban épült volt Domonkosrendi templomot. A séta keretében nem maradhat ki hazánk egyetlen Diadalívének a megtekintése sem. Természetesen lesz arra is egy kis idő, hogy egy hangulatos cukrászda teraszán megpihenjünk.

Este indulunk tovább hajónkkal, és újabb másfél óra hajózás után érkezünk vissza a már kivilágított Budapestre.


Az utazás időpontja: 2018. augusztus18. (szombat)                    


Indulás:

  • 6:45 Batthyány téri hajóállomás


Kérjük, hogy 20 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Érkezés: az esti órákban, 21:30 körül


Törzsutas részvételi díj: 6.990 Ft/fő                Részvételi díj: 7.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • a dunai hajózást bérelt kirándulóhajóval,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodának fizetendő,
  • Audiós eszköz fülhallgatóval: 700 Ft/fő, amely szerződéskötéskor az utazási irodának fizetendő,

Az audiós eszközök átvételekor vállalom a 16.000 Ft kötbér megfizetését, a városnézések során az általam használt audiós eszközök elvesztése vagy súlyos megrongálódása esetén.


Külön fizetendő belépődíj:

  • Visegrádi Királyi Palota egyénileg: 1.300 Ft/fő, 6-26 év és 62-70 év között: 650 Ft/fő, 6 év alatt és 70 év felett ingyenes
  • Esztergomi Bazilika és Kripta (Altemplom) vezetéssel: 600 Ft/fő
  • Főszékesegyházi Kincstár egyénileg: 900 Ft/fő, diák, nyugdíjas: 450 Ft/fő, 6 év alatt és 70 év felett ingyenes

A belépődíjak a foglalási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek Forintban fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím:1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Flórián udvar „E” épület, első emelet

mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám:+3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím:www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja