Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

GYERMEKNAP A HERBERSTEIN-I VADASPARKBAN

Gyermeknapon a Herberstein-i vadvilágba hívjuk utasainkat és gyermekeiket. Megismerhetik egy szafarin keresztül az összes földrészt, megfigyelhetnek közel 700 állatot, mintha csak a vadonban lennének. Fedezzék fel családjukkal a vadvilág kisebb-nagyobb titkait. Járják végig egy több mint 700 éves hagyományokról mesélő kastély termeit. Gyönyörködjenek a pazarul virágzó és illatozó történelmi rózsakertben. Mindezek elvarázsolják a látogatókat, egy izgalmas kirándulást ígérnek.

Kép forrása: Wolfgang Glock / Wikimedia.org
Kép forrása: Wolfgang Glock / Wikimedia.org
Kép forrása: Sabine Löwer / Pixabay
Kép forrása: Sabine Löwer / Pixabay
Kép forrása: Szalay Gábor István/ Wikipedia
Kép forrása: Szalay Gábor István/ Wikipedia

Reggeli indulásunkat követően Győr és Szombathely érintésével Bucsnál lépjük át a határt. Még délelőtt megérkezünk Stájerország egyik legnépszerűbb látnivalójához, a Herberstein várkastélyhoz, mely, mint egy gigantikus kőhajó, a Feistritz folyó szurdoka felett emelkedik egy sziklanyelven, és az északi oldalon szinte függőlegesen szakad a mélybe. A több mint 700 éve a Herberstein grófi család tulajdonában lévő birtok turisztikai vonzerejét a kastélyon kívül, a hatalmas területen fekvő vadasparknak, a gyönyörű történelmi kastélykerteknek köszönheti.

A vadaspark nem egy hagyományos értelemben vett állatkert. A szokásos rácsok, ketrecek, kifutók helyett itt nagy, szabad területeken, természetes körülmények között élnek az állatok. Ennek megfelelően a vadaspark egy nagy, dombokkal és völgyekkel tagolt területen fekszik, az állatfajokat a világ öt földrésze szerint mutatják be. A megtekintése szinte egy egész napos program, a bejárása egy kisebb túrának is megfelel. Az oroszlánoktól és a farkasoktól csak egy dróthálós kerítés választ el, a majmok szabadon ugrándoznak a fákon és a gepárd félelmetes gyorsasággal kapja el az elkerített területére drótkötélen behúzott húsdarabokat. Az állatsimogatóban pedig megsimogathatjuk a nyuszikat, a kiskecskéket és a többi szelíd kisállatot. A park területén két nagy és több kisebb játszótér is található.

A Herberstein várkastély három korszak – gótika, reneszánsz és barokk – stílusjegyeit ötvöző remekmű a stájeri történelem és főúri hagyományok több mint 700 éves izgalmas történelmét beszéli el. A kastélyt a 13. század végén kezdték építeni, majd a 15-16. században újabb traktus épült. Végleges formáját a 17. században érte el. A várkastély a mai napig a Herberstein grófok magántulajdona – egyik részében a leszármazottak jelenleg is mindennapi életüket élik. Vezetett túra keretében megismerkedhetünk a várkastély legszebb részeivel, úgy mint a tágas lovagteremmel az ősök arcképcsarnokával, a Szent György-kápolnával, a 14. század közepén épült, korabeli freskókkal díszített gótikus Katalin-kápolnával, középkori konyhával.

A kastély előtti területen találjuk a 16. században kialakított Történelmi kertet. Csodálatosak a színek (zöld, fehér, sárga, kék) és a napszakok (reggel, dél, délután, este) kertjei is. Híresek a nagy számban itt található dáliák és a rózsafajok, köztük a családról elnevezett „herbersteini zöld” a legnagyobb hírű.

Utasaink számára a parkban ebéd lehetőséget is ajánlunk a Simbawelt családi étteremben.

Késő délután indulunk vissza Budapestre, ahova az esti órákban fogunk megérkezni.


Az utazás időpontja: 2020.05.31. vasárnap (Gyermeknap)

Indulás:

 • 6:30 Blaha Lujza tér (Europeum előtti buszöböl)
 • 6:45 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban, minimum 10 fő előzetes jelentkezése esetén tud a buszunk megállni)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,


Érkezés: kora esti órákban 20:30 körül


Törzsutas részvételi díj: 9.490 Ft/fő    Gyermekeknek: 8.490 Ft/fő     Részvételi díj: 9.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: Felnőtt: 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Herberstein várkastély és vadaspark: 17 €/fő, 4-15 éves gyermek: 8,50 €/fő, 16-26 év között (diák igazolvánnyal) és 62 év felett: 15 €/fő
 • Ebéd lehetőség a vadasparkban (minimum 20 fő jelentkezése esetén):
  • 1.menü: leves, Bécsi szelet sertéshúsból rizzsel és vegyes salátával: 15 €/fő
  • 2.menü: leves, ropogós sültcsirke csíkok vegyes salátával 13 €/fő

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.


Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: K&H Bank: 10404065-50526968-72661005

Engedélyszám: U001537

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja

ÁSZF – utazási feltételek: http://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek