Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

DUNAJECI TUTAJOZÁS, ZAKOPANE, CSORBA-TÓ, LŐCSE, KÉSMÁRK

A Magas-Tátra szlovák és lengyel oldalára, valamint Szepes vármegye területére hívjuk utasainkat ezen a kiránduláson. Sétálunk a Tátra második legnagyobb tavának partján és Lengyelország legmagasabban fekvő városában. Tutajozunk a lengyel-szlovák határfolyón, felkeressük Thököly Imre szülővárosát és megnézzük hol élt a lőcsei fehér asszony. 

1. nap:

Reggeli indulásunkat követően az Alacsony-Tátrán át érjük el a Magas-Tátrát, ahol elsőként a Csorba-tó mellett állunk meg. Az 1346 méter magasan fekvő tengerszem a Tátra második legnagyobb tava. Sétálunk a tó partján, megpihenünk a hegyek ölelésében, élvezzük a kristálytiszta hegyi levegőt. A Magas-Tátra vonulatain keresztül folytatjuk tovább utunkat.

Következő megálló a Poprád folyó völgyében fekvő város, Késmárk, melynek neve a német sajtvásár szóból ered: Käsemarkt. Késmárk a Szepesség egyik legfestőibb fekvésű városa, a Magas-Tátra hófödte csúcsaival a háttérben. A 16. század második felétől a Thököly család birtoka volt, és hosszú időn keresztül viszálykodásban állt a közeli Lőcsével az áru megállító jog birtoklása miatt. Megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott történeteket és információkat. Az óvárosban teszünk egy rövid sétát, kívülről megtekintjük a szépen felújított, reneszánsz stílusú, pártázatos, sgrafitto díszes bástyákkal körülvett Thököly-várat. Az udvarában található várkápolna alapja gótikus, kapuzata barokk. A főoltáron magyar királyok szobrai állnak.

Tovább folytatva utunkat a Tátra keleti oldalán, átlépjük a szlovák-lengyel határt és Lengyelország legmagasabban fekvő (838 méter) városába, Zakopaneba érkezünk. Idegenvezetőnkkel végig megyünk a sétálóutcán tipikus, helyi stílusban épült házak között, megnézzük a híres piacot, ahol megkóstolhatjuk és meg is vásárolhatjuk az itt élők saját készítésű termékeit, de ezen kívül helyi kézműves termékekkel (bőráruk, fából készített dísztárgyak) is találkozhatunk. Végül lehetőségünk lesz felmenni siklóvasúttal az 1123 méter magas Gubalówka csúcsra, ahonnan csodálatos a kilátás a Tátra vonulataira és a városra. Este elfoglaljuk szállásunkat. Fakultatív vacsorázási lehetőséget ajánlunk rövid sétára a szállodánktól, a Krupówki sétáló utca egyik jellegzetes regionális stílusban, csupa fából épült, górál használati tárgyakkal berendezett éttermében, ahol igazi górál vendéglátás várja az idelátogató vendégeket. A séf a hangulat emeléséhez górál konyhai remekeket ajánl, így mi is természetesen olyan helyi specialitást fogyaszthatunk, mint a grillezett pisztráng.

2. nap:

Reggelink elfogyasztását követően a Pieninek Nemzeti Parkba utazunk. A Pieniny hegység déli részén található a Dunajec folyó, mely gyönyörű hasadékvölgyet képez. Meredek, sziklás, szaggatott hegyoldalai lenyűgöző látványt nyújtanak az utazók számára. Sromowce Wyznén tutajosok várnak bennünket, és vadregényes szurdokvölgyben 36 méter szintkülönbséget megtéve fogunk tutajozni Szczawnicaig. Felejthetetlen élményben lesz részünk utazásunk során!

A vízi programot követően átlépjük a lengyel-szlovák határt, és az egykori Szepes vármegye székhelyén, Lőcsén állunk meg. Szinte hiánytalanul öleli körbe középkori várfala a gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosát. A legfőbb látnivalója a háromhajós, monumentális, gótikus Szent-Jakab templom, azon belül is az értékes, gótikus szárnyas oltárok gyűjteménye. A főtér másik ékessége, egyúttal a város szimbóluma is, a tér közepén álló gótikus, régi Városháza, melynek díszes emeleti része Schulek Frigyes tervei alapján épült.

Programunk végén kora este indulunk vissza Budapestre, ahova a késő esti órákban érkezünk meg

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2019. június 15-16. (szombat – vasárnap)

Indulás:

 • 6:00 Batthyány tér (Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl)
 • 6:15 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Érkezés: a késő esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 25.990 Ft/fő       Részvételi díj: 27.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a középkategóriás szállást belvárosi szállodában, igény szerint két-, háromágyas szobákban,
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 4.500 Ft.
 •  városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díj: 20 PLN/fő/2 nap.

Az audióseszköz bérleti díj a buszon az idegenvezetőnek lengyel Zlotyiban fizetendő, amelynek összege időközben változhat.

Külön fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 18 éves kor alatt 500 Ft/fő áron, 18-79 év: 1.000 Ft/fő áron, 80 év és a felett 3.500 Ft/fő
 • Gubalowka felvonó: 25 zł/fő, Diák/Nyugdíjas: 20 zł/fő,
 • Vacsora Zakopane központjában egy tipikus goral berendezésű étteremben (Tradicionális ürühúsos káposztaleves gombával, Sült pisztráng párolt zöldséggel + grillezett burgonya vajjal, Kancsós víz): 60 zł/fő, aki nem szereti a halat, annak grillezett baromfi filét biztosítunk almával, áfonyával, párolt zöldségekkel és grillezett burgonyával, amit előre jelezni kell, mivel a helyszínen módosításra már nincs lehetőség.
 • Dunajec tutajozás: 65 zł/fő, 10 éves korig: 35 zł/fő,
 • Lőcse, Szent Jakab templom: 3 €/fő, Diák: 2 €/fő.

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.