Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

DOMICA - AGGTELEK - SZINPETRI - JÓSVAFŐ

​​Mesés látvány, különleges hangulat, csodálatos cseppkőformák


A főváros nyüzsgését hátrahagyva elindulunk, hogy felfedezzük a természet varázslatos képződményeit az Aggteleki Nemzeti Parkban és a hozzá szervesen kapcsolódó szlovák karszt Nemzeti Parkhoz tartozó Domica-barlangban.

Az Aggteleki-karsztot, valamint a Szlovák-karsztot a többi barlangjával együtt az UNESCO 1995-ben a Világörökség részévé nyilvánította.

A Domica-barlanghoz a délelőtti órákban érkezünk. A barlangban mintegy egyórás körutat lehet tenni, gyönyörködni a csodálatos cseppkőképződményekben. Amennyiben a vízállás engedi, a barlanglátogatás alatt csónakázhatunk is. Ezt követően szintén gyalogosan felfedezzük az Aggteleki Cseppkőbarlangot is, melynek során rövid zenehallgatásban lesz részünk a hangversenyteremben. A barlanglátogatás után, szabadidőnkben kedvünkre felkereshetjük a közelben lévő csárdákat, lacikonyhákat.

Aggtelekről elindulva utunk a festői fekvésű Jósvafőre vezet, ahol a helyi szakember által vezetett kultúrtörténeti sétán vehetünk részt, amelynek keretében a műemléki jelentőségű Ófalut fedezzük fel. Sétánk alatt felkeressük a faragott fejfáiról nevezetes református temetőt, a lenyűgözően szép, festett fakazettás mennyezetű református templomot, amelynek a nyugati fala tartalmazza a XIV. századi gótikus templom maradványait is. Továbbsétálva az Ófalui főtérre útba ejtjük a Fogadó az Öreg malomhoz nevű, de csak „Kisházként” ismert, a település legrégebbi lakóépületét, a Pap-palló és az egykori parókia épületét, a főtér fölé magasodó harangtornyot és a Tájházat is.

Délután Szinpetribe utazunk tovább, ahol a régi vízimalom közelében álló, rekonstruált malomban kapott helyet az Aggteleki Nemzeti Parkot bemutató Nagy Könyv és egy Magyarországon egyedülálló papírmalom, ahol saját magunk készíthetünk merített papírt. A múzeumban Gutenberg-korabeli, rekonstruált nyomdagépeket is láthatunk. A Guinness World Records által elismert legnagyobb könyv 2010. március 21-én készült el több éves munka eredményeképpen. A könyv mérete 4,18x3,77 méter. A 346 oldalas könyv 1420 kg-ot nyom.

Budapestre az esti órákban érünk vissza.


Az utazás időpontja:  2018. június 09. (szombat)


Indulás: 

7:00 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)

7:15 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)

Érkezés haza: az esti órákban, 21 óra körül


Törzsutas részvételi díj:  6.690 Ft/fő             Részvételi díj:  6.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • a szervezés díját,
  • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést.

 

Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az csak az új utasok által az utazási irodának fizetendő.

 

Külön fizetendő belépődíj:

  • Aggteleki-barlang rövid túra: Csoportos: 2.000 Ft/fő
  • Domica-barlang: Csónakázással - Felnőtt: 9 €, Diák/Nyugd.: 8 €, Gyerek (6-15): 4,50 €, Csónakázás nélkül (rövid túra) - Felnőtt: 7 €, diák/Nyugd.: 6 €, Gyerek (6-15): 3,5 €
  • Világ legnagyobb könyve, Guttenberg nyomda és kiállítás, 15.sz. Papír és vízimalom rekonstrukció, Biblia és egyházi könyv kiállítás. Ezek egyben tekinthetőek meg idegenvezetéssel: 3-6 éves korig: 600 Ft/fő, 6-10 éves korig: 800 Ft/fő, Diák, Nyugdíjas: 1.000 Ft/fő, Felnőtt: 1.200 Ft/fő.
  • Jósvafői kultúrtörténeti séta: 800 Ft/fő, helyi szakember által vezetett.

 A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek  fizetendőek, amelyek időközben változhatnak.


Kedvezményes utasbiztosítás (Baleset-, betegség, poggyász) irodánkban köthető.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

 „Kultúrában utazunk!”

 

Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A szám alatti irodánkban várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 és a +361/341-3682 telefonszámokon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

 

Iroda cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 10/B-11/A (A piac épületében, a Civil Ház mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107, +361/341-3682

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím:www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja