Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

AGGTELEKI NEMZETI PARK – DOMICA

(Mesés látvány, különleges hangulat, csodálatos cseppkőformák)

EDELÉNYI L`HUILLIER-COBURG-KASTÉLY


A főváros nyüzsgő életét hátrahagyva elindulunk, hogy felfedezzük a természet varázslatos cseppkő képződményeit az Aggteleki- és a Szlovák-karszt vidékén található Baradla-Domica-barlangrendszerben, mely UNESCO Világörökség, és megnézzük Edelényben hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb barokk kastélyát.

Kora reggeli indulásunkat követően a Baradla-Domica-barlangrendszer szlovákiai oldalán található Domica-barlanghoz érkezünk. A cseppkőbarlangban egyórás körutat tehetünk, gyönyörködve a csodálatos szépségű cseppkőképződményekben. Amennyiben a vízállás lehetővé teszi, a barlanglátogatás alatt csónakázhatunk is. Ezt követően szintén gyalogosan fedezzük fel a magyar oldalon található aggteleki Baradla-barlangot, ahol közel egy órás rövid túra keretében még zenehallgatásban is részesülhetünk a kiváló akusztikájú és koncertek helyszínéül is több alkalommal szolgáló Hangversenyteremben. A barlanglátogatás után, szabadidőnkben lehetőség lesz ebéd elfogyasztására.

Aggtelekről elindulva utunk a festői fekvésű Jósvafőre vezet, ahol a helyi szakember által vezetett kultúrtörténeti sétán vehetünk részt, amelynek keretében a műemléki jelentőségű Ófalut fedezzük fel. Sétánk alatt felkeressük a faragott fejfáiról nevezetes református temetőt, a lenyűgözően szép, festett fakazettás mennyezetű református templomot, amelynek a nyugati fala tartalmazza a XIV. századi gótikus templom maradványait is. Továbbsétálva az Ófalui főtérre útba ejtjük a Fogadó az „Öreg malom”-hoz elnevezésű, de csak „Kisházként” ismert, a település legrégebbi lakóépületét, a Pap-palló és az egykori parókia épületét, a főtér fölé magasodó harangtornyot és a Tájházat is.

Délután Edelénybe utazunk tovább, ahol a L`Huillier-Coburg-kastélyt nézzük meg, mely méreteit tekintve hazánk hetedik legnagyobb kastélya, és a magyarországi kora barokk építészet egyik legkiemelkedőbb alkotása. A francia és itáliai hatásokat mutató kastélyt a 18. század elején a lotharingiai származású Jean Francois L`Huillier egri várkapitány építette a Bódva-folyó egy kis szigetén. Később az Eszterházy család tulajdona lett, akik díszes rokokó falfestményeket helyeztek el a szobákban, melyek jelenleg a kastély legértékesebb részei. A kovácsoltvas főkapu a város szimbóluma. 2014-re az épületet európai uniós támogatással felújították. Helyi vezető segítségével járjuk végig a kastély épületét. A bejárás előtt egy 3D-s mozi segítségével bemutatják nekünk a kastély egykori életét Lieb Ferenc festő szemszögéből, aki annak idején a freskókat készítette.

Budapestre az esti órákban érünk vissza.


Az utazás időpontja: 2018. szeptember 08. (szombat)

 

Indulás: 06:00 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)

                06:15 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)

Érkezés haza: az esti órákban, 21:00 óra körül

 

Törzsutas részvételi díj: 6.990 Ft/fő       Részvételi díj:  7.490 Ft/fő

​A részvételi díj tartalmazza:
 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az csak az új utasok által az utazási irodának fizetendő.


Külön fizetendő belépődíj:

 • Domica barlang:
  • csónakázással: 10 €/fő, Diák/Nyugd.: 9 €/fő, Gyermek (6-15): 5 €/fő
  • csónakázás nélkül (rövid túra): 8 €/fő, Diák/Nyugd.: 7 €/fő, Gyermek (6-15): 4 €/fő
 • Aggteleki-barlang rövid túra: Csoportos: 2.000 Ft/fő
 • Jósvafői kultúrtörténeti séta: 800 Ft/fő, helyi szakember által vezetett.
 • Edelényi L’Huillier-Coburg-kastély: 1.300 Ft/fő, Diák/Nyugd.: 800 Ft/fő.


A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek  fizetendőek, amelyek időközben változhatnak.


Kedvezményes utasbiztosítás (Baleset-, betegség, poggyász) irodánkban köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!


Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím:

1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Flórián udvar „E” épület, első emelet

(Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja