Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

DOBSINAI JÉGBARLANG – BETLÉRI ANDRÁSSY KASTÉLY –KRASZNAHORKAVÁRALJA - ROZSNYÓ

Szlovákia népszerű Gömöri tájegysége számtalan kulturális és természeti kincset rejt magában. Ebbe a sokszínűségbe nyerünk bepillantást a látnivalókban bővelkedő vidék jelentősebb értékeinek felfedezésével.

Utunk első állomása a Szlovák Paradicsomban fekvő, frissítő Dobsinai jégbarlang. A parkolóból a barlanghoz egy gellérthegynyi emelkedőt követően jutunk el. Ezután melegebb öltözékre váltva megkezdjük barlangvezetésünket, amely során betekintést nyerünk a jégbarlang történetébe, a jégképződmények kialakulásának folyamatába. A barlang 1871 óta látogatható, 2000 óta pedig UNESCO világörökségi helyszín. További érdekessége, hogy 1890-ben a Nagyteremben a Habsburg-i Károly Lajos tiszteletére még hangversenyt is rendeztek, illetve 1946-ig korcsolyázni is lehetett a jegén. Méreteinek köszönhetően a legnagyobb jégbarlangok közé tartozik Európában.

A hűsítő programot követően a Betléri Andrássy-kastélyba utazunk tovább, amely gyönyörű angolparkjával, épületeivel, bútoraival és gyűjteményével vonzza magához a látogatókat. Az egykori vadászkastélyban találkozunk 1700-as, 1800-as évekből származó képző- és iparművészeti remekművekkel, egzotikus utazások alkalmával begyűjtött ritkaságokkal, trófeákkal, egy több ezer éves múmiával, sőt elefántlábbal is, amely dohányzóasztalként funkcionált. Feszty Árpád, Lotz Károly, Barabás Miklós, Benczúr Gyula, Madarász Viktor festményei között barangolva eljutunk az épület egyik leghíresebb látványosságához is, a több mint 15.000 kötetet számláló barokk könyvtárba. A kastélylátogatást követően megpihenhetünk a park ősfáinak lombkoránja alatt és a vízeséssel, szökőkutakkal körülvett halastónál is sétát tehetünk.

Az Andrássy család történetét tovább követve utunk Krasznahorkaváraljára vezet, ahol megismerkedünk Gróf Andrássy Dénes és Franciska szerelemből született, több mint három évtizeden át tartó házasságának örömeivel, viszontagságaival. Sokan nem is gondolnák, mekkora érték rejtőzik itt, míg ide nem látogatnak. A szecessziós stílusú mauzóleumot a gróf a feleségének emlékére építtette, egy csipetnyi Ravennát varázsolva Krasznahorkaváraljára. A félhomályban körültekintve a kupolát díszítő, a beszűrődő fénysugarakon megcsillanó, aranyfüsttel borított mozaikkockákban, színpompás márványborításban, carrarai márványból faragott szarkofágokban gyönyörködhetünk. A mauzóleumot körülölelő kis parkban található a házaspár kedvelt tacskóját megörökítő szobor, melyet látogatásunkkor mindenképpen érdemes megnézni.

A nap zárásaként egy rövid sétát teszünk Rozsnyó óvárosában. Megtekinthetjük a négyzet alakú főtér főbb nevezetességeit, középkori és reneszánsz emlékeit, továbbá elidőzhetünk Andrássy Franciska, az árvák és özvegyek támogatójának szobra előtt is.

A programunk végeztével Budapest felé vesszük az irányt.


Az utazás időpontja: 2018. szeptember 08. (szombat)


Indulás:

  • 5:45 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
  • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.


Vidéki felszállási lehetőségek:

  • Salgótarjáni Tesco áruház parkoló


Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj:  7.990 Ft/fő    Részvételi díj:  8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
  • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az utazási irodában az új utasok által fizetendő.


Külön fizetendő belépődíjak:

  • Dobsinai jégbarlang: felnőtt: 9€; 60 év feletti nyugdíjas, diák: 8€; gyermek 6-15 éves: 5€, fotójegy: 10€.
  • Betléri Andrássy kastély- és mauzóleum kombinált jegy: felnőtt: 9€, gyermek, diák és 62 év feletti nyugdíjas: 6€, fotójegy: 2€

A megadott belépődíjak a foglalási, parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Kedvezményes utasbiztosítás (Baleset-, betegség, poggyász) irodánkban köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Utasaink véleményeiből:

"Először utaztam a Pannoniával (Dobsina, Betler) de nem utoljára! Már a busz látványa, hogy nem egy leharcolt busszal kell megtenni a sok száz kilómétert pozitív első benyomást keltett bennem. Idegenvezetőnk felkészült, tájékozódott és mindenben segítségűnkre volt. Tartalmas napot töltöttem el a meghirdetett programon, sőt még ismeretségek is köttetek egy újabb utazáshoz." 

"A Dobsinai jégbarlangban voltam az irodával. Szuper tartalmas nap volt, profin megkomponálva."

"Tavaly augusztusban utaztunk 1 napos felvidéki kirándulásra: Betlér, Krasznohorka váralja, Dobsinai jégbarlang. A programszervezés és az idegenvezető kiváló volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az utazási irodát."

"Legutóbb szept. 10-én Szlovákiában (Dobsinai jégbarlang, Betlér, Rozsnyó) voltunk. És, mint eddig bármikor, jobb nem is lehetett volna. Az idegenvezető felkészülten, mindenre odafigyelve állt a csoport rendelkezésre. A program gazdag, és élvezetes volt."

"Többször utaztunk már a Pannónia Program- és Utazási Iroda szervezésében, mindig pontosak voltak, jó sofőrökkel dolgoznak. Nekünk eddig a dobsinai jégbarlang tetszett a legjobban, de voltunk már több egynapos kiránduláson, mindig felkészült idegenvezetőkkel találkoztunk. Ajánlom másoknak is, bátran utazzanak velük."


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja