Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

DEBRECEN – HORTOBÁGY

káprázatos virágkarnevál és Hídivásár

A Tartson velünk, élvezze a híres Virágkarnevál forgatagát, csodálja meg a Munkácsy műveket és nézelődjön, vásároljon a hídi vásárban!

A nyár legszínpompásabb programja a debreceni Virágkarnevál. Idén már 52. alkalommal kerül sor a felvonulásra, a Petőfi tértől a belvároson át a Nagyerdei Stadionig. Egészen ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­bus­­szal Bu­da­pest­ről, hogy ebben a különleges programban minél inkább részünk lehessen, hiszen a felvonulás reggel fél nyolckor veszi kezdetét. A rendkívül látványos menetet kerékpárosok, veterán autók, motorkerékpárok felvonulása nyitja, mazsorett csoportok színesítik, majd pedig következnek a virág kocsik, melyek közül hagyományosan az első a Szent Korona. A nyitó kocsi után következik Debrecen város gyönyörű kocsija és még 13-15 különböző tematikájú káprázatosan díszített kompozíció. A felvonulást tánc és folklór csoportok, zenészek varázsolják még színvonalasabbá.

Az ünnepi program végeztével felkeressük a Déri Múzeumot és megtekintjük a Munkácsy Trilógia két kiállított darabját, a Krisztus Pilátus előtt és Ecce Homo alkotásokat. Munkácsy Mihályt, a magyar festészet kivételes tehetségű és különleges sorsú egyéniségét a Krisztus Pilátus előtt, a Golgota, majd a legkésőbb elkészült Ecce Homo világszerte ismert festővé tette. A múzeum állandó kiállításával is várja az érdeklődőket. Az államalapítás ünnepére való tekintettel a belépés ingyenes.

Debreceni látogatásunkat követően tovább utazunk Hortobágyra, ahol már javában tart a messze földön híres Hídivásár. Érdemes elvegyülni, gyönyörködni, vásárolni, mert kiváló minőségű, értékes népművészeti termékek ritkán látható gazdag választékával találkozunk. A vásár alatt is nyitva van és látogatható a Pásztormúzeum, a Pusztai Állatpark és a Madárkórház is, a szabadidőre ezeket is jó szívvel ajánljuk.  A programvégeztével hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.


Az utazás időpontja: 2018. augusztus 20., hétfő

Indulás:

 • 4:45 Déli Pályaudvar előtt (a Krisztina krt. metróval szemközti oldalán)
 • 5:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Szilas Pihenőhely, M3autópálya, Shell benzinkút, 12 km,
 • Kerekharaszti Pihenőhely, M3autópálya, MOL benzinkút, 51 km,
 • Rekettyés Pihenőhely,M3autópálya, MOL benzinkút, 106. km,
 • Geleji Pihenőhely,M3autópálya, Shell benzinkút, 142 km.


Érkezés: 19:30 körül


Törzsutas részvételi díj: 6.990 Ft/fő  Részvételi díj: 7.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az utazási irodában fizetendő.


Külön fizetendő belépő:

 • Déri Múzeum: Munkácsy Mihály Krisztus Pilátus előtt és Ecce Homo műveivel és állandó kiállítással várja az érdeklődőket.

Az államalapítás ünnepére való tekintettel a belépés ingyenes.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!


Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvar, 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emeletén található irodánkban várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el Részünkre. Több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye, választott fakultatív programok.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja