Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

BLED ÉS BOHINJ

Kikapcsolódás Európa „Zöld szívében”, a Bledi–tóra panorámás reggelivel és vacsorával

Forrás: Francisco Ghisletti / Unsplash
Forrás: Francisco Ghisletti / Unsplash
Forrás: Arnaud Steckle / Unsplash
Forrás: Arnaud Steckle / Unsplash
Forrás: jiriposival0 / Pixabay
Forrás: jiriposival0 / Pixabay

Szlovénia festői szépsége magával ragadó, elbűvöli az ide látogatókat. A páratlan természeti környezetből felsejlik Bled és Bohinj képe, mintha csak egy piktor álmodta volna vásznára. Bled idillikus szigete a türkizkék tó közepén, a Júlia Alpok által körülölelve vagy a Bohinj völgyében futó Radovna-folyó emlékképe sokáig elkísér bennünket.

1. nap: Ko­ra reg­gel elin­du­lunk au­tó­bus­­zunkkal Bu­da­pest­ről és a megadott felszállási helyszínekről. A dél­előtt fo­lya­mán megállunk Ptujska Gorában, ahol felkeressük a gótikus Zarándoktemplomot és megtekintjük a Köpenyes Madonna oltárát. Tovább folytatva utunkat néhány óra múlva megérkezünk a Vintgar-kanyonhoz, ahol kiépített járófelületen, pallókon, ösvényeken, haladva fedezzük fel a szurdokot a patak mentén. Utunk során elhaladunk a 33,5 m magasan átívelő bohinji vasútvonal kőhídja alatt is, mely 1906 óta szervesen beépült a látképbe. Ezt követően Bled-be indulunk, a tradicionális és világhírű klimatikus üdülőhelyre. Ismerkedünk a várossal, a tóval majd pletnával (evezős csónak) felfedezzük a tó közepén fekvő szigetet. A szabadidőnk végeztével ismét pletnára szállunk, hogy visszatérjünk a szállodához. Elfoglaljuk szobáinkat, majd elfogyasztjuk vacsoránkat a tóparti étteremben.

2. nap: Reggeli után Bohinj-ba indulunk. Autóbu­szunk a Savica forrás aljához viszi csoportunkat, a forráshoz in­du­ló tú­rák ki­in­du­ló­pont­jához. Itt megkezdjük az ötszáz lépcsőfokos túránkat, amelynek végén páratlan látványban lesz részünk, megpillantva a sziklafalból előtörő forrást és a vízesést. A kirándulás végeztével ugyanazon az útvonalon visszasétálunk az autóbuszhoz. Útközben megállva egy katonai temetőben főhajtással tisztelegünk az I. világháborúban elesett hazánkfiai előtt. A rövid továbbutazást követően a festői Bohinji-tóhoz érünk, ahol a csodás kilátás mellett, a tóparti Keresztelő Szent János templomot tekinthetjük meg. Számos élménnyel gazdagodva indulunk haza. Hazaúton megállót tartunk a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük. Hazaérkezés a késő esti órákban.

 

Az utazás időpontja: 

2019. október 12-13. (szombat-vasárnap)

 

Indulás:

 • 5:30 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 5:45 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

 

Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

 Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 óra körül

 

Törzsutas részvételi díj: 29.900 Ft/fő         Részvételi díj: 31.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást, megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
 • a Bledi-tóhoz közeli háromcsillagos szállást,
 • svédasztalos félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


A szálláshely a bledi tónál a tóparti úton található, néhány perc sétára a tótól, így este és reggel is kiváló lehetőség nyílik a tengerszemben gyönyörködni, a parton sétát tenni. A reggeli és a vacsora is büfé jellegű, ezeket a szomszédos hotelben, vagy a panorámaétteremben fogyasztjuk el.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 6.900 Ft,
 • idegenforgalmi adó, illeték, autópályadíj, útadó: 15 €/fő (augusztusban), 10 €/fő (októberben), amely a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő


Várható belépődíjak (külön fizetendő):

 • Vintgar-kanyon:  F/NY: 9 €/fő, D: 6 €/fő, Gy (6-15 éves korig): 3 €/fő, 6 év alatt: 1 €
 • Pletna hajózás: 15 €,
 • Bohinj - Savica: 3 €,
 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő.

A belépődíjak a foglalási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek  fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvezményes áron köthető: 18 éves kor alatt 500 Ft/fő áron, 18-79 év: 1.000 Ft/fő áron, 80 év és a felett 3.500 Ft/fő


Utasaink véleményeiből:

"Szlovéniában voltunk velük, kiváló, tiszta szállodában volt az elhelyezésünk és a legjobb fej, rugalmas, felkészült idegenvezető vitt végig minket az úton, akivel valaha is találkoztunk!"

"Egy kétnapos Bled-Bohinj kiránduláson vettünk részt április hónapban. Minden szempontból elégedettek voltunk és sok pozitív élménnyel gazdagodtunk. Tetszett a szállás, jó volt az ellátás, kényelmes a busz, kedves és felkészült az idegenvezető. Köszönjük az utazási irodának a szervezést. Csak ajánlani tudom!"

"Július utolsó hétvégéjén vettünk részt egy szlovéniai utazáson a Bledi és a Bohinji tóhoz veletek. A csodás helyszínen túl rengeteg érdekes történelmi és kulturális hátteret tudtunk meg kedves idegenvezetőnktől. Köszönjük a figyelmességet, felkészültséget és jókedvet, amivel megkoronázták utunkat."

"Első utunk volt a Pannonia Program- és Utazási Irodával a Bledi út. Tesómmal utaztunk, és nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű helyeket láttunk, nagyon kedves, felkészült idegenvezetőnk volt. Mindenképpen tervezunk még utazást a Csapattal."


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.