Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

BLED ÉS BOHINJ

Kikapcsolódás Európa „Zöld szívében”, a Bledi–tóra panorámás reggelivel és vacsorával

Szlovénia festői szépsége magával ragadó, elbűvöli az ide látogatókat. A páratlan természeti környezetből felsejlik Bled és Bohinj képe, mintha csak egy piktor álmodta volna vásznára. Bled idillikus szigete a türkizkék tó közepén, a Júlia Alpok által körülölelve vagy a Bohinj völgyében futó Radovna-folyó emlékképe sokáig elkísér bennünket.

1. nap: Ko­ra reg­gel elin­du­lunk au­tó­bus­­zunkkal Bu­da­pest­ről és a megadott felszállási helyszínekről. A dél­előtt fo­lya­mán megállunk Ptujska Gorában, ahol felkeressük a gótikus Zarándoktemplomot és megtekintjük a Köpenyes Madonna oltárát. Tovább folytatva utunkat néhány óra múlva megérkezünk a Vintgar-kanyonhoz, ahol kiépített járófelületen, pallókon, ösvényeken, haladva fedezzük fel a szurdokot a patak mentén.* Utunk során elhaladunk a 33,5m magasan átívelő bohinji vasútvonal kőhídja alatt is, mely 1906 óta szervesen beépült a látképbe. Ezt követően Bled-be indulunk, a tradicionális és világhírű klimatikus üdülőhelyre. Ismerkedünk a várossal, a tóval majd pletnával (evezős csónak) felfedezzük a tó közepén fekvő szigetet. A program végeztével felkeressük szálláshelyünket, elfoglaljuk szobáinkat, majd elfogyasztjuk vacsoránkat a tóparti étteremben.

2. nap:  Reggeli után Bohinj-ba indulunk. Autóbu­szunk a Savica forrás aljához viszi csoportunkat, a forráshoz in­du­ló tú­rák ki­in­du­ló­pont­jához. Itt megkezdjük az ötszáz lépcsőfokos túránkat, amelynek végén páratlan látványban lesz részünk, megpillantva a sziklafalból előtörő forrást és a vízesést. A kirándulás végeztével ugyanazon az útvonalon visszasétálunk az autóbuszhoz. Útközben megállva egy katonai temetőben főhajtással tisztelegünk az I. világháborúban elesett hazánkfiai előtt. A rövid továbbutazást követően a festői Bohinji-tóhoz érünk, ahol a csodás kilátás mellett, a tóparti Keresztelő Szent János templomot tekinthetjük meg. Számos élménnyel gazdagodva indulunk haza. Hazaúton megállót tartunk a magyarlakta Dobronákon, ahol a pihenőidőnkben a vacsoránkat is elkölthetjük. Hazaérkezés a késő esti órákban.

*Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a Vintgar kanyont a májusban leszakadt utak és úthibák miatt bizonytalan ideig lezárták. A helyreállításig, amennyiben az időjárási viszonyok és túraútvonal körülményei is engedik, a Kokra kanyont tekinthetik meg.

Az utazás időpontja: ​​2018. 10.13-14. (szombat-vasárnap)


Indulás:

5:30 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

5:45 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.

Vidéki felszállási helyek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km,

 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,

 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója,
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km,
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút.

A felszállási lehetőség időpontjáról irodánkban érdeklődjön.

Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 óra körül.


Részvételi díj:  33.490 Ft/fő Törzsutas részvételi díj: 31.490 Ft/fő

Listaár: 43.990 Ft/fő ​​


A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást,
 • háromcsillagos szállodai elhelyezés,
 • félpanziós ellátást,
 • magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


A szálláshely a bledi tónál a tóparti úton található, néhány perc sétára a tótól, így este és reggel is kiváló lehetőség nyílik a tengerszemben gyönyörködni, a parton sétát tenni. A reggeli és a vacsora is büfé jellegű, ezeket a szomszédos hotelépületben egy panorámaétteremben fogyasztjuk el. 

Kötelezően külön fizetendő:​

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodának fizetendő,
 • 1,8 % útlemondási biztosítás, amely a részvételi díj és az esetleges egyágyas felár után fizetendő,
 • egyágyas felár: 6.900 Ft.


Külön fizetendő díjak:

 • Vintgar-kanyon: F/NY: 5 €/fő, D: 4 €/fő, Gy (14 éves korig): 3 €/fő
 • Pletna hajózás: 14 €/fő,
 • Bohinj - Savica vízesés: 3 €/fő,
 • Dobronaki éttermi menü: Muravidéki bogrács étel bőségesen + desszert + Ital (bor vagy ásványvíz vagy házi szörpök) + Kávé 13 €/fő.


A belépődíjak az esetleges foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek fizetendők, időközben változhatnak.


Utasbiztosítás (baleset-, betegség, poggyász) irodánkban kedvező díj mellett köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Pannonia Program- és Utazási Iroda

           „Kultúrában utazunk!”


Utasaink véleményeiből:

"Szlovéniában voltunk velük, kiváló, tiszta szállodában volt az elhelyezésünk és a legjobb fej, rugalmas, felkészült idegenvezető vitt végig minket az úton, akivel valaha is találkoztunk!"

"Egy kétnapos Bled-Bohinj kiránduláson vettünk részt április hónapban. Minden szempontból elégedettek voltunk és sok pozitív élménnyel gazdagodtunk. Tetszett a szállás, jó volt az ellátás, kényelmes a busz, kedves és felkészült az idegenvezető. Köszönjük az utazási irodának a szervezést. Csak ajánlani tudom!"

"Július utolsó hétvégéjén vettünk részt egy szlovéniai utazáson a Bledi és a Bohinji tóhoz veletek. A csodás helyszínen túl rengeteg érdekes történelmi és kulturális hátteret tudtunk meg kedves idegenvezetőnktől. Köszönjük a figyelmességet, felkészültséget és jókedvet, amivel megkoronázták utunkat."

"Első utunk volt a Pannonia Program- és Utazási Irodával a Bledi út. Tesómmal utaztunk, és nagyon jól éreztük magunkat. Gyönyörű helyeket láttunk, nagyon kedves, felkészült idegenvezetőnk volt. Mindenképpen tervezunk még utazást a Csapattal."


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja