Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

BÉCSI SZECESSZIÓ MESTEREI

Egy teljes napra hívjuk Utasainkat Bécsbe. Ezúttal nem a megszokott helyekre megyünk el, hanem a szecesszió jegyében fedezzük fel az osztrák fővárost annak kapcsán, hogy a bécsi szecesszió négy kiváló alakja - Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner, valamint Koloman Moser – száz esztendővel ezelőtt hunyt el.

A reggeli indulásunkat követően egyenesen Bécsbe megyünk, majd az osztrák fővárosba érkezve a Károly térnél állunk meg autóbuszunkkal. Elsőként az Otto Wagner-pavilont tekintjük meg. A Karlsplatz U-Bahn állomáson két pavilon épült a 19-20. század fordulóján. Az egyik épületben Otto Wagner életét és munkásságát ismerhetjük meg a szecesszió jegyében. A vele szemben álló pavilon jelenleg kávéház. Sétánkat a Naschmarkt– Bécs ma is működő legnagyobb piaca – felé vesszük. A piac közelében található aranykupolás épületben – amelyet a helybéliek csak „Aranykáposzta-ház”-nak becéznek – kapott helyett a Secession. A kupola alatt olvasható a szecesszió mottója, mely a Budapesten majd Bécsben élő Hevesi Lajostól származik: „Der Zeit ihre Kunst, der Kunst ihre Freiheit”, azaz legyen minden korszaknak művészete és a művészeteknek szabadsága. Itt látható Gustav Klimt világhírű műve, a bécsi szecesszió egyik kiemelkedő alkotása, a 34 méter hosszú és két méter magas falfestmény, a Beethoven-fríz. Emellett pedig a múzeum többi részén időszaki kortárs kiállítások vannak mindig az alapítók szellemiségében összeállítva. A Naschmarkt mentén átellenben találhatóak azok a szecessziós bérházak, melyeket Otto Wagner épített a 19. század végén. Ezek közül is kiemelkedik az úgynevezett „majolikás” ház a Linke Wienzeile és a Köstlergasse sarkán. A séta alatt természetesen a híres piacot is végig járjuk, amely 1916 óta Bécs kultikus része. Kötelező program turistáknak, és kedvenc találkozó helye az itt lakóknak.

Visszatérünk a Károly térre, lehetőségünk lesz ebédünk elfogyasztására, melyhez ajánljuk a közeli Rosenberger éttermet.

Ezt követően a Wien folyó mentén utazunk autóbuszunkkal Schönbrunn irányába. Útközben érintünk Otto Wagner által szecessziós stílusban tervezett harminc U-Bahn megállópavilon közül néhányat, illetve több 1899-ből származó arany szecessziós elemmel díszített bérház mellett is elmegyünk.

A hietzingi U-Bahn állomásnál létesített Otto Wagner Hofpavillon a következő megállónk. A gazdag szecessziós díszítéssel rendelkező várótermet Ferenc József és az egykori bécsi udvar számára tervezték, de a császár állítólag csak egyszer járt itt. Ma pontosan úgy néz ki, mint 1899-es átadásakor: fehér homlokzat, sötétzöld keretes ajtók és ablakok. A belsőben a faburkolatot, tapétákat és néhány eredeti stukkót is feltártak.

Ezután a Pszichiátriai Klinika területén (itt gyógykezelték gróf Széchenyi Istvánt) található Szent Lipót Kórháztemplomhoz megyünk, mely a wagneri art deco és az orientális szecesszió remekműve. Európa első modern temploma és a bécsi szecesszió ékszere.

Késő délután indulunk vissza, de még rövid kitérőt teszünk a Villa Wagner-hez. A két egymás melletti villát Otto Wagner saját magának építette. Az egyikben jelenleg múzeum található. Egy fotó erejéig megállunk a villák előtt. A késő esti órákban érkezünk vissza kiindulási pontunkra.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2018. szeptember 8. (szombat)

Indulás:

 • 6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
 • 6:20 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtt)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, Agip benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, 119 km,
 • Mosoni pihenő, M1 autópálya, 162 km.

Érkezés haza: 2018. szeptember 8., a késő esti órákban, 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 7.490 Ft/fő    Részvételi díj: 7.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az utazást felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Bécs belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az csak az új utasok által az utazási irodának fizetendő.


Külön fizetendő fakultatív programdíjak és belépőjegyek:

 • Otto Wagner-pavillon: 5 €/fő (10 fő felett), D/NY: 4 €/fő,
 • Secession: 8 fő felett: 8 €/fő, GY/D/NY: 6 €/fő,
 • Otto Wagner Hofpavillon: 5 €/fő (10 fő felett), D/NY: 4 €/fő,
 • Ebéd a Rosenberger étteremben (leves + bécsi szelet körettel): 14 €/fő.

A belépődíjak a helyi idegenvezetés díját, a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Euroban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Utasbiztosítás (baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás) irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja