Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

MESÉL A BÉCSI ERDŐ

NYÁRESTI KONCERT SCHÖNBRUNNBAN

Egy kellemes nyári, hétközi kirándulásra invitáljuk vendégeinket a Bécsi erdőbe, ahol először Európa legnagyobb földalatti tavát ismerhetjük meg, majd a Lichtenstein család ősi fészkét fedezhetjük fel. A nap csúcspontja a Schönbrunni kastély parkjában az idén 15. alkalommal megrendezésre kerülő nyáresti koncert, a világhírű Bécsi Filharmonikusok közreműködésével.

Délelőtti indulásunkat követően délidőben Ausztria területén tartunk pihenőt az autópálya mellett, ahol kedvező áron ebéd lehetőséget biztosítunk utasaink számára egy közkedvelt étteremben.

Kora délután érkezünk a Bécsi erdőben található Hinterbrühl településre, ahol Európa legnagyobb földalatti tava, a Seegrotte (Tavasbarlang) található. A világ egyik csodálatos természet alkotta remeke. A barlang hőmérséklete egész évben átlag 8 Celsius fok. 1912-ben, az egykori gipszbányában robbantás során hatalmas erővel több, mint 20 millió liter víz zúdult a járatokba és tárnákba. A víz betörése nyomán tó keletkezett. A harmincas években nemzetközi barlangkutatókból álló csoport elhatározta, hogy ezt a nem mindennapi természeti látnivalót a nyilvánosság számára is látogathatóvá teszik, amely azóta is rangelső turisztikai látványosság. A sejtelmes földalatti világban találunk múzeumot, kápolnát. A tavon csónakokon kalauzolják az érdeklődőket, amely páratlanul gyönyörű látványt nyújt a látogatóknak. Közel egy órás vezetett túra alatt gyalogosan és motorcsónakkal tekinthetjük meg a barlangot, melyhez magyar nyelvű audiós eszközt is biztosítanak.*

Következő állomásunk Maria Enzersdorf faluban lesz, ahol a Bécsi erdővel körül véve, 300 méterrel a tengerszint felett, a 12. század elején egy sziklás gerincen épült a Liechtenstein család vára. A vár építtetője Hugo von Petronell volt, aki magát „von und zu Liechtenstein”-nek hívatta, így ő számít a család ősapjának, a vár pedig a névadó szülővára lett a családnak, akiknek a leszármazottai a jelenlegi Lichtensteinben élnek. A vár a 14. majd a 16. században nagyobb bővítésen esett át, a köveket a szentmargitbányai kőfejtőből hozatták. Az 1700-as években még egy angol kertet is létrehoztak itt. A várhoz több lépcsőn keresztül juthatunk fel. Helyi vezető mutatja be a várat: korabeli bútorzat, fegyvergyűjtemény, lakószobák. Az épület balkonjáról csodálatos a kilátás a Bécsi erdőre, de szép időben még Pozsonyig is ellátunk.

Kora este Schönbrunnba megyünk. Lehetőségünk lesz részt venni a kastély parkjában 2004 óta megrendezésre kerülő nyáréjszakai szabadtéri koncerten, mely évente közel százezer fős hallgatóságot vonz a helyszínre, de a tv-ben több millióan szokták megnézni. Az idén a Bécsi Filharmonikusokat a venezuelai születésű, de már spanyol állampolgárságú Gustavo Dudamel fogja vezényelni. A mindössze 38 éves Grammy díjas zenészt 2017-ben az a megtiszteltetés érte, hogy az újévi koncertek legfiatalabb karmestereként vezényelhetett Bécsben. Közreműködik a szintén fiatal, csupán 32 éves kínai születésű, de jelenleg az Egyesült Államokban élő Yuja Wang zongoraművész, akit virtuozitása és tehetsége alapján a zongoraművészi szakma élvonalába helyeznek, de közben sokan támadják extravagáns öltözéke miatt. A koncert 20:45 órakor kezdődik és általában 70-80 perc hosszúságú.

Aki nem szeretne részt venni a koncerten, azzal idegenvezetőnk helyi közlekedési eszközzel szívesen bemegy a városba, ahol kb. egy órás esti városnéző sétán vehetnek részt.

A késő esti órákban indulunk vissza a koncert után, Budapestre éjfél után fogunk megérkezni.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

*A tavasbarlang jelenleg zárva tart karbantartási munkálatok miatt. Amennyiben továbbra sem lesz látogatható, úgy a Bécsi-erdő kedvelt kirándulóhelyére, Mödlingbe invitáljuk vendégeinket.


Az utazás időpontja: 2019. június 20. (csütörtök)          

Indulás:

 • 9:30 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az éjszakai órákban, 1:45 körül. Tekintettel a késői hazaérkezésre, Budapesten több megállóhelyet is biztosítunk: Sasadi út, Széll Kálmán tér, Batthyány tér, Nyugati Pályaudvar.


Törzsutas részvételi díj: 8.490 Ft/fő        Részvételi díj: 8.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 18 éves kor alatt 500 Ft/fő áron, 18-79 év: 1.000 Ft/fő áron, 80 év és a felett 3.500 Ft/fő
 • 2 fogásos ebéd a Marché Restaurant Schwechat-ban: ebédmenü, főétel választás szerint az aznapi kínálatból körettel, leves vagy desszert szintén választás szerint az aznapi kínálatból: 12 €/fő,
 • Seegrotte: 9 €/fő egységesen
 • Maria Enzersdorf: Maria Enzersdorf helyi idegenvezetéssel és fordítással: F: 9 €/fő, GY (6-16 év): 7 €

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.