Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

MESÉL A BÉCSI ERDŐ - KONCERT SCHÖNBRUNNBAN

Egy kellemes ősz eleji, hétközi kirándulásra invitáljuk vendégeinket a Bécsi erdőbe, ahol a Lichtenstein család ősi fészkét fedezhetjük fel, majd megismerhetjük a Habsburgok rezidenciáját. A nap csúcspontja a Schönbrunni kastély parkjában megrendezésre kerülő koncert, a világhírű Bécsi Filharmonikusok közreműködésével.

Délelőtti indulásunkat követően délidőben Ausztria területén tartunk pihenőt az autópálya mellett, ahol kedvező áron ebéd lehetőséget biztosítunk utasaink számára egy közkedvelt étteremben.

Következő állomásunk Maria Enzersdorf faluban lesz, ahol a Bécsi erdővel körül véve, 300 méterrel a tengerszint felett, a 12. század elején egy sziklás gerincen épült a Liechtenstein család vára. A vár építtetője Hugo von Petronell volt, aki magát „von und zu Liechtenstein”-nek hívatta, így ő számít a család ősapjának, a vár pedig a névadó szülővára lett a családnak, akiknek a leszármazottai a jelenlegi Lichtensteinben élnek. A vár a 14. majd a 16. században nagyobb bővítésen esett át, a köveket a szentmargitbányai kőfejtőből hozatták. Az 1700-as években még egy angol kertet is létrehoztak itt. A várhoz több lépcsőn keresztül juthatunk fel. Helyi vezető mutatja be a várat: korabeli bútorzat, fegyvergyűjtemény, lakószobák. Az épület balkonjáról csodálatos a kilátás a Bécsi erdőre, de szép időben még Pozsonyig is ellátunk.

A délutáni órákban érkezünk Bécsbe, a Schönbrunni kastély parkjába. A Habsburg család UNESCO világörökségi címmel kitüntetett nyári rezidenciája ebben az időszakban meseszép. A hatalmas park megannyi látnivalót rejt, ebben a szép évszakban érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy mindezeket kényelmesen meg lehet tekinteni. A parkban tett séta önmagában nagy élmény, a különleges formájúra nyírt fasorok, díszkutak, sétányok, a barokk kor kerttervezésének sajátos kellékei és a barátságos mókusok hosszas sétára csábítanak. Érdemes felmenni a kis dombtetőn álló Gloriett kilátóhoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a belváros felé. A parkban található a híres bécsi állatkert, amely a világ első vadasparkja és máig különlegessé teszi a kifutók, épületek történelmi hangulata. Az állatkert büszkeségei az óriáspandák, de érdemes betekinteni a sivatagházba is. További nagyszerű látnivaló a Kocsi Múzeum, ahol a káprázatos koronázási hintók, a császárokat utolsó útjára kísérő gyász fogatok mellett a vadászatra, mindennapi kikocsizásra használatos díszes járműveket csodálhatjuk meg. A park mellett a kastély főépületéről magáról se feledkezzünk meg, izgalmas végigjárni a császári lakószobákat és díszes termeket, amelyek betekintést adnak a barokk és a 19. század ízlésvilágába, szokásaiba, kultúrtörténetébe.

Ezt követően lehetőségünk lesz részt venni a kastély parkjában 2004 óta megrendezésre kerülő szabadtéri koncerten, mely évente közel százezer fős hallgatóságot vonz a helyszínre, de a tv-ben több millióan szokták megnézni. A koncert 20:30 órakor kezdődik és általában 70-80 perc hosszúságú.

Aki nem szeretne részt venni a koncerten, azzal idegenvezetőnk helyi közlekedési eszközzel szívesen bemegy a városba, ahol kb. egy órás esti városnéző sétán vehetnek részt.

A késő esti órákban indulunk vissza a koncert után, Budapestre éjfél után fogunk megérkezni.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2020. szeptember 18. (péntek)           

Indulás:

 • 9:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az éjszakai órákban, 1:45 körül. Tekintettel a késői hazaérkezésre, Budapesten több megállóhelyet is biztosítunk: Sasadi út, Széll Kálmán tér, Batthyány tér, Nyugati Pályaudvar.


Törzsutas részvételi díj: 8.490 Ft/fő                Részvételi díj: 8.990 Ft/fő

​A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),


Választhatóan fizetendő díjak:

 • 2 fogásos ebéd a Marché Restaurant Schwechat-ban: Ebédmenü, főétel választás szerint az aznapi kínálatból körettel, leves vagy desszert szintén választás szerint az aznapi kínálatból: 12 €/fő,
 • Maria Enzersdorf: 8 €/fő egységesen.
 • Schönbrunn Grand Tour (40 terem) belépőjegy: F, NY: 23 €/fő, D (19-25 év): 21 €/fő, GY (6-18 év): 16 €/fő,

Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megléte az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet.: 1.000 Ft/fő/2 nap

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíját is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.​

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: K&H Bank: 10404065-50526968-72661005

Engedélyszám: U001537

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja

ÁSZF – utazási feltételek: http://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek