Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

BÉCSI FILHARMONIKUSOK NYÁR ELEJEI KONCERTJE SCHÖNBRUNNBAN - BÉCSI VÁROSNÉZÉSSEL

A Pannonia Program- és Utazási Iroda igazi zenei csemegére hívja utasait az osztrák császárvárosba. A különleges zenei élmény mellett városnéző sétára invitáljuk Bécs belvárosában, majd lehetőség nyílik a Schönbrunni kastély és parkjának, múzeumainak egyéni felfedezésére, és természetesen arra is lesz idő, hogy ne üres kézzel térjünk haza.

Indulásunkat követően a határ közelében rövid pihenőt tartunk, majd folytatjuk utunkat Bécs felé. Programunk első részét a belvárosban töltjük. Akinek egyéni tervei vannak, kedve szerint töltheti idejét, aki pedig szívesen marad a csoporttal, azzal elindulunk egy kellemes gyalogos sétára. Utunk során érintjük a Parlamentet, Mária Terézia teret, Hofburgot, Stephansdomot, végig sétálunk a Kärtnerstrassen. A séta után jól esik egy ízletes ebéd. 

Ezt követően autóbuszunkkal Schönbrunnba megyünk, ahol vendégeink szabad idő keretében fedezhetik fel a Habsburg család UNESCO világörökségi címmel kitüntetett nyári rezidenciáját. A hatalmas park megannyi látnivalót rejt. A parkban tett séta önmagában nagy élmény, a különleges formájúra nyírt fasorok, díszkutak, sétányok, a barokk kor kerttervezésének sajátos kellékei és a barátságos mókusok hosszas sétára csábítanak. Érdemes felmenni a kis dombtetőn álló Gloriett kilátóhoz, ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk a belváros felé. A parkban található a híres bécsi állatkert, amely a világ első vadasparkja és máig különlegessé teszi a kifutók, épületek történelmi hangulata. Az állatkert büszkeségei az óriáspandák, de érdemes betekinteni a sivatagházba is. További nagyszerű látnivaló a Kocsi Múzeum, ahol a káprázatos koronázási hintók, a császárokat utolsó útjára kísérő gyász fogatok mellett a vadászatra, mindennapi kikocsizásra használatos díszes járműveket csodálhatjuk meg. A park mellett a kastély főépületéről magáról se feledkezzünk meg, izgalmas végigjárni a császári lakószobákat és díszes termeket, amelyek betekintést adnak a barokk és a 19. század ízlésvilágába, szokásaiba, kultúrtörténetébe.
Kora este már ajánlott mindenkinek a helyét elfoglalnia 20:30 órakor kezdődő hangversenyhez, amelyen térítésmentesen vehetünk részt. A 2004 óta megrendezésre kerülő esemény a televízióban milliós nézettséggel büszkélkedik, de a helyszínen is 100.000 körüli nézőszáma van. A zenei élményt a Bécsi Filharmonikusok biztosítják, míg a varázslatos hátteret a Schönbrunni Kastély inpozáns épületet nyújtja. Ezen az estén az orosz származású Valery Gergiev fog vezényelni, aki a Mariinszky Színház főzeneigazgatója, a Müncheni Opera vezető karmestere és a szentpétervári Fehér Éjszakák Fesztivál művészeti igazgatója. A komolyzenében jártas Utasainknak nem kell bemutatni a világhírű művészt. A koncert általában két órán keresztül tart. Haza felé a koncert befejezése után indulunk, Budapestre várhatóan az éjszakai órákban érkezünk!


Az utazás időpontja:

2018. május 31. (csütörtök) utolsó szabad helyek

Indulás:

 • 8:30 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)
 • 8:45 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • M1/M7 autópálya, Budaörsi pihenő, Agip benzinkút, 10 km,
 • M1 autópálya, tatai Remeteségi pihenő, Shell benzinkút, 64 km,
 • M1 autópálya, Győr, Arrabona pihenő, 119 km,
 • M1 autópálya, Mosoni pihenő, 162 km.


Érkezés: az éjszakai órákban, 1:30 körül


Törzsutas részvételi díj: 7.490 Ft/fő         Részvételi díj: 7.990 Ft/fő


A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Bécs belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő,


Külön fizetendő belépődíj:

 • Fakultatív ebéd Rosenberger étteremben: ebédmenü: leves és Wiener Schnitzel körettel 14 €/fő

A belépődíj a buszon az esetleges foglalási díjakat is tartalmazza. A díjak az idegenvezetőnek €-ban fizetendő, amelyek összege időközben változhat.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet. Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja