Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

AZ ADRIA GYÖNGYSZEMEI KORA ŐSZI HANGULATBAN HAJÓS KIRÁNDULÁSSAL

Koper – Piran – Novigrad – Rovinj – Pula – Rijeka – Opatija

Mediterrán körutazásra hívjuk utasainkat kora ősszel, ahol az időjárás még a nyárutót idézi. Érintjük a szlovén tengerpartot, körbe utazzuk az Isztriát, megnézzük hol raboskodott Sándor Mátyás, a monarchia idejét idézzük Abbáziában és Fiumében. Lehetőségünk lesz egy adriai hajókázásra ebéddel az Adria partja mentén.

Forrás: Andraz Lazic / Unsplash
Forrás: Andraz Lazic / Unsplash
Forrás: Cydonia / Pixabay
Forrás: Cydonia / Pixabay
Forrás: Monika Mesterhazy / Pixabay
Forrás: Monika Mesterhazy / Pixabay

1. nap:

Kora reggeli indulásunkat követően Maribor és Ljubljana érintésével érkezünk meg a szlovén tengerpartra, Koperbe. A város Szlovénia egyetlen tengeri kikötője, ahol sétát teszünk a mediterrán hangulatú óvárosban velencei stílusú paloták, terek, templomok világában. Leülhetünk meginni egy igazi olasz kávét, kapucsínót, vagy megkóstolhatjuk az eredeti olasz pizzát, pastát és közben – ha az időjárás is engedi – egy kicsit élvezhetjük a tavasz fuvallatát.

Tovább haladva átutazunk egy olaszos hangulatú kisvároson, Izolán, majd Piranban állunk meg, mely az Adria egyik valódi gyöngyszeme. A trieszti-öbölben mélyen benyúló félszigeten emelkedik ez a velencei hangulatú városka. Az 1608-ban épült Szent György templom harangtornya a velencei Campanile utánzata. A megannyi szép ház, tér, utca sétára készteti az idelátogató vendéget.

Ezt követően Horvátország felé vesszük az irányt. Portorožban elhaladunk a közkedvelt, méltán népszerű szállodasor mellett, és hamarosan elérjük a szlovén-horvát határt. Kora este a kellemes hangulatú, egykor Olaszországhoz tartozó Cittanova tengerparti városkába érkezünk, mely ma Novigrad néven ismert, ahol a szállásunk is lesz. Szállodánk a tengerpart közelében, sűrű fenyőerdő ölelésében található. Elfoglaljuk szobáinkat. A közös vacsoránkig, a szabadidőnket a tengerparton sétálva, a tenger habjaiban megmártózva vagy a hotel medencéjében fürdőzéssel is eltölthetjük. Az ízletes, svédasztalos, italfogyasztással kibővített vacsoránk méltó befejezése a tartalmas és szép napunknak.


2. nap:

Reggelit követően egy félnapos fakultatív kirándulásra várjuk vendégeinket a félsziget déli részére és belső Isztriába.

Első megállónk az Isztria legnagyobb városa, Pula, ahol a horvát mellett az olasz is hivatalos nyelv. A római kori városban sétálva valóságos időutazásban lehet részünk. Román, gótikus, reneszánsz és barokk építészet emlékei sorakoznak egymás mellett, ahova beépültek a 21. századi világ kellékei, a kávézók, tavernák, pizzériák, végeláthatatlan sora. Mindezeket felülmúlja a római Sergius diadalíve, Róma és Augustus temploma, az Ikerkapu, és az Amfiteátrum patinája.

Belső Isztriában utazunk tovább és a félsziget közigazgatási székhelyén, Pazinban állunk meg. Várát a 10. században építették, de mai alakját a 15-16. században nyerte el. Fő látványossága a Pazinica-patak víznyelője, a 130 méter mély Fojba-szakadék. A különleges képződmény Dantét is megihlette, aki innen vette a Pokol kapujának ötletét. De itt vetette a mélybe magát börtönéből megszökve Verne Gyula hőse, Sándor Mátyás, és tűnt el a Fojba patak vizében, majd barlangi járatokon keresztül úszva érkezett el a Lim fjordig. Az óvárosban lévő Szent Miklós templomot 1266-ban építették román stílusban. Megkóstolhatjuk a helyi ízeket, sajtot, likőrt és az arany áron mért szarvasgombát.

Kora délután visszaérkezünk Novigradba. A délutánunk további részét tengerparti sétával, fürdőzéssel is eltölthetjük. Azon vendégeinkkel, akik még kíváncsiak arra a városkára, ahol szálláshelyünk található, egy rövid sétát teszünk az óvárosban, melynek különlegessége, hogy épségben maradtak a 10. században épült várfalai. Ehhez hasonló várfalat csak Dubrovnikban láthatunk. A városnézést követően gyalog megyünk vissza a központtól kb. 10 percre található hotelünkhöz. Az előző naphoz hasonlóan hotelünkben költjük el bőséges vacsoránkat.


3. nap:

Reggelinket követően fakultatív hajós kirándulásra és közös ebédre hívjuk utasainkat. Autóbuszunkkal Porečbe megyünk. Idillikus, kifejezetten szép város. A római kori várfalak egy része ma is felfedezhető. Legfőbb nevezetessége a Szent Euphrasius Bazilika 6. századi korai keresztény vallási épületegyüttes mozaikja, mely az UNESCO Világörökség részét is képezi. Nyüzsgő kis utcácskák, zsúfolt kávézók és tavernák nyújtanak igazán „délszaki életérzés”-t. Poreč nem csak nyáron, hanem egész éven át népszerű a turisták számára.

Ezt követően hajóra szállunk. A part mentén haladva közel másfél órás hajókázást követően érkezünk az Isztria egyik legfestőibb parti városába, Rovinjba. Óvárosa régi velencei stílusú házaival, hangulatos kis terecskéivel, szűk sikátoraival kihagyhatatlan látnivalója az erre utazónak. Két órás itt tartózkodásunk alatt a városnéző sétánk során érintjük a 17. században épült Városházát, felmegyünk a legmagasabb ponton álló, 18. században épült Szent Eufémia templomhoz, mely 60 méter magas tornyával a város jelképe is egyben. A lépcsős kis utcácskák végén szinte mindig kivillan az Adria csillogó víztükre. A sétát követően ismét hajóra szállunk és folytatjuk utunkat a part mentén, a Lim fjord irányába, mely egy 10 millió évvel ezelőtt keletkezett szurdokszerű képződmény, és tíz kilométer hosszan nyúlik be a szárazföldbe. A keskeny, közel 100 méter magas, sűrű erdővel borított dombokkal határolt, fjordszerű öböl elsősorban itt tenyésztett kagylóiról, halairól híres. Miközben behajózunk a kanyonba, egy romantikus ebédet is elfogyaszthatunk választásunk szerint a fedélzeten. A hajó a fjord feléig megy el, ahol egy barlang is található, melyet Szt. Romualdóról neveztek el. Bő egy órás hajózást követően Vrsarban szállunk ki, majd autóbuszunkkal visszatérünk szálláshelyünkre, ahol pihenhetünk a szálloda medencéje mellett, de lesétálhatunk a tengerpartra is. Élvezhetjük a koraőszi nap aranyló sugarait.

A szállodában maradt utasainknak ajánlunk egy sétát Novigrad óvárosában. Fedezzék fel egyénileg a zeg-zugos utcácskákat, pihenjenek egyet a tengerparton, üljenek be egy tavernába vagy kávézóba. Az isztriai lakosok szerint itt vannak a legjobb tenger gyümölcsei vendéglők. A közeli négycsillagos szálloda 25 méteres medencéje, a wellness és fitness szolgáltatásai térítés ellenében vehetők igénybe.

Közös svédasztalos vacsoránkat ismét a szálloda éttermében fogyasztjuk el.


4. nap:

Svédasztalos reggelinket követően búcsút veszünk szállodánktól, majd a nap első megállója Abbazia lesz, vagy mai nevén Opatija, mely a múlt századfordulón az osztrák-magyar monarchia egyik legjelentősebb fürdővárosa volt. Varázsát az ekkor épült elegáns szállodák, a fényűző teraszos villák, zöldellő kertek és parkok adják. Napjainkban is élmény a pálmafás sétányon végig korzózni, vagy megpihenni ebben a bájos környezetben egy kávézóban, de akár egy padon is a tengerpart mellett. Itt arra is lesz időnk, hogy ebédünket elfogyasszuk.

Tovább folytatva utunkat a legnagyobb horvát kikötővárosba, Rijekaba, az egykori Fiumeba érkezünk. A 19-20. század fordulóján, az osztrák-magyar monarchia idején élte igazi virágkorát. Rövid itt tartózkodásunk ideje alatt végig sétálunk a Korzón, ami a város főutcája, nem csak a helybéliek, hanem a turisták kedvelt találkozóhelye. Sokaknak itt kezdődik a nap és itt is végződik. A kávézókban, éttermekben mindig nyüzsgő az élet, akár nyár, akár tél van. Egymást érik a 19. század második felében épült szecessziós épületek, melyek vagy szállodák, vagy hivatalok. A szecessziós Óratorony végső alakját IV. Károly idejében nyerte el. Homlokzatán a kétfejű sas szimbolizálja a császári időket. Az Óratorony alatt áthaladva érjük el a Szent Vitus Székesegyházat, ami a város egyetlen barokk temploma a 17. század első feléből.

Programunk végén autóbuszunkkal hazafelé indulunk, és Károlyváros, Zágráb valamint Nagykanizsa érintésével érkezünk vissza Budapestre.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.

A programban szereplő templomok általában csak a turista szezonban vannak nyitva nap közben is. Ezért elképzelhető, hogy ezeket csak kívülről lehet majd megtekinteni.


Az utazás időpontja: 2019. szeptember 21-24. (szombat-vasárnap-hétfő-kedd)                  

Indulás:

 • 6:00 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)
 • 6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,
 • Siófok, M7-es autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója,
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya MOL benzinkút, 138 km,
 • Nagykanizsa, M.Petrol benzinkút régi 7-es út és 74-es út kereszteződése (körforgalom) Vásárhelyi út 1.


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 47.900 Ft/fő         Részvételi díj: 50.900 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást 3 csillagos szállodában,
 • a büféreggelit és a svédasztalos vacsorát ásványvíz, üdítő, bor- vagy sörfogyasztással,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően az irodának külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 14.900 Ft/fő


Kötelezően a buszon az idegenvezetőnek fizetendő:

 • Audiós eszköz, idegenforgalmi adó, parkolási díjak: 15 €/fő


Külön fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 500 Ft/fő/nap; 18 év alatt: 250 Ft/fő/nap, amely az irodában fizetendő,
 • Pula-Pazin fakultatív autóbuszos kirándulás a 2. napon (5-6 órás): 20 €/fő

A fakultaív kirándulás a busz, a parkolás, idegenvezetés és csoportkísérés és a szervezés díját is tartalmazza. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.

 • Poreč-Rovinj-Lim fjord-Vrsar fakultatív hajós és buszos kirándulás ebéddel a 3. napon (5-6 órás):  40 €/fő

A fakultaív kirándulás díja tartalmazza a hajós kirándulás, az ebéd (aperitif /grappa/, grillezett hal vagy grillezett hús vagy grillezett zöldség választás szerint, saláta, kenyér, pohár bor és víz), a buszos transzfer, a parkolás, idegenvezetés és csoportkísérés és a szervezés díját is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


A 400 méterre található Aminess Maestral Hotel**** 2500 m2-es wellness center szolgáltatásai (tájékoztató árak, melyek változhatnak):

 • 3 órás wellness (2 whirpool, jeges zuhany, gőzfürdő, szauna világ: török, finn, bio) használat: 140 HRK/fő,
 • 25 méteres melegített tengervizes medence (egyszeri belépéssel): 55 HRK/fő,
 • Medence + fitness (280 m2-es fitness termét 30 féle eszközzel, egyszeri belépéssel): 60 HRK/fő,
 • Törülköző bérlés: 25 HRK/fő.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.