Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENT ZÁGRÁBBAN

útközben Varasd városa

Egy szép adventi kirándulás alkalmával Horvátországban járunk, amely során egy ősi magyar településen, Varasdon és a horvát fővárosban, Zágrábban igyekszünk megmutatni vendégeinknek minden szépséget, érdekességet, értéket.

Forrás: Zdravko Rajko / Pixabay
Forrás: Zdravko Rajko / Pixabay
Forrás: Predrag Kezic / Pixabay
Forrás: Predrag Kezic / Pixabay
Forrás: Jozo Klaric / Pexels
Forrás: Jozo Klaric / Pexels

A reggeli órákban indulunk Budapestről. Még útközben megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket és hasznos információkat. A határt átlépve egy ősi magyar településen, Varasdon állunk meg, Európa egyik legszebb barokk városában, mely a török időkben Horvátország fővárosa volt. A város legimpozánsabb látnivalója a Vár. Kezdetben itt egy földvár állt, amelyet a mai napig eredeti állapotban megőriztek. A földvár mögötti kővárat a XII. században kezdték el építeni, amelyet a XIV. században gótikus, majd a XVI. században reneszánsz stílusban építettek át. Helyi szakvezető segítségével ismerhetjük meg a vármúzeumot. Ezt követően az óvárosban sétálunk, amely egy igazi múzeumváros. Macskaköves utcák, hangulatos kávézók, csodás barokk paloták sora jellemzi. A város életében mindig fontos szerepet játszottak a kézművesek. Az Ursulinsk templom mögött egy picike teret találunk, melyet még ma is a kézműves mesterek uralnak, ahol szombat lévén működő piacot is találhatunk.

Varasdi programunk után tovább indulunk a horvát fővárosba, Zágrábba, ahová a délután érkezünk meg. Helyi idegenvezető által vezetett városnéző sétánkat a Jellasics bán téren kezdjük, majd a piacon áthaladva jutunk el a katedrálishoz. A Káptalan domb után, felkapaszkodunk a Felsővárosba, ahol a Szent Márk-templomot látogatjuk meg, valamint a Szábort, a horvát parlament épületét nézzük meg kívülről.

A közös sétánkat követően a szabadidőnket Európa egyik legszebb karácsonyi vásárában tölthetjük el, ahol kedvünkre szerezhetünk be magunknak vásárfiát vagy ajándékot szeretteinknek, de megkóstolhatjuk a helyi ízeket is. A művészetek szerelmesei a Mimara Múzeumot kereshetik fel, ahol olyan elsőrangú festők alkotásait csodálhatjuk meg, mint Caravaggio, Raffaello, Rubens, Velasquez, Delacroix, Renoir vagy Van Dyk. A szabadprogramot követően kora este veszünk búcsút a várostól. Hazautunk során egy rövid pihenőt tartunk, és a késő este folyamán érkezünk meg Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2019. november 30. (szombat) 

Indulás:

 • 6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
 • 6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km,
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója,
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km,
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút.


Érkezés: az esti órákban 22:00-22:30 körül


Törzsutas részvételi díj: 9.900 Ft/fő           Részvételi díj: 10.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő díj:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • Audiós eszköz bérlés, a zágrábi helyi idegenvezetés és a parkolás díja: 50 Kuna/fő - A díj az utazás során az idegenvezetőnek fizetendő,


Választhatóan külön fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő,
 • Varasdi vár szakvezetéssel: 30 Kuna/fő,
 • Kétfogásos ebéd: kb. 90 Kuna/fő.

A kedvezményes jegy vásárlásához személyi igazolványt vagy útlevelet be kell mutatni. A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.