Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk


ADVENT PRÁGÁBAN

A cseh főváros adventi hangulatába kóstolhatnak utasaink ezen a hétvégi kiránduláson. Tartson velünk, fedezzük fel együtt az adventi Arany Prága szépségét, történelmi épületeit, ízeit, karácsony előtti készülődését!

1.nap:

Szombaton ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­buszunkkal Bu­da­pest­ről, a megadott helyszínekről. Prága mindenkor remek úti cél, de az adventi időszak alatt ünnepi, meghitt arcát mutatja. Az ételek még finomabbak, a sörök pedig, a forralt borok ellenében is állják a versenyt. 

Kora délutáni érkezésünket követően idegenvezetőnkkel a Staré Městot (Óváros) járjuk be. Először megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott történeteket és információkat. A Týn templom, a híres óra, az Orloj, Husz János szobra, Nemzeti Színház, Lőportorony, Károly-híd lesznek többek között vezetett sétánk megállóhelyei. Természetesen nem maradhat ki a Vencel tér megtekintése sem, mely a cseh történelemben mindig fontos szerepet játszott. Ezt követően idegenvezetőnk programajánlása alapján mindenki kedve szerint töltheti el szabadidejét, elvegyülhet az adventi vásár forgatagában, gyönyörködhet a karácsonyi füzérekkel feldíszített és kivilágított fővárosban. Este újabb remek lehetőségként ajánlunk egy hangulatos vacsorát az U Medvidku sörözőben (fakultatív program), ahol háromfogásos menü és finom helyi sör várja a vendégeket. Késő este érünk prágai szálláshelyünkre.

2.nap:

Vasárnap reggeli után a Moldva túlsó oldalán fekvő Várnegyed legszebb nevezetességeit keressük fel. A közel három órás közös sétánkon érintjük a Hradzsint, a Szent Vitus katedrálist, a Királyi Palotát, a Szent György Bazilikát és a közismert Arany utcácskát. Itt dolgoztak régen a céhmesterek kis műhelyekben, üzletekben. Programunk végén lehetőségünk lesz még egy kis egyéni sétára, nézelődésre és rövidebb ebédünk elfogyasztására is. Végül egy gyönyörű folyóparti látképpel búcsúzunk Prágától, majd autóbuszra szállva visszaindulunk Budapest felé. Érkezés a késő esti órákban.

Megjegyzés:

A programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. A felsorolt nevezetességeket többnyire csak kívülről nézzük meg.


Az utazás időpontja:

2018. december 15-16.  (szombat-vasárnap)                      

Indulás:

 • 6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
 • 6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 24.990 Ft/fő          Részvételi díj: 26.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást prágai, 3 csillagos szállodában,
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Prága belváros térképet


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 6.900 Ft/fő,
 • a városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díja: 110 CZK/fő/2 nap

Az audióseszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek cseh Koronában fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.
 • U Medvidku étteremben 3 fogásos vacsora + korsó sör: 390 CZK/fő

A díj az autóbuszon az idegenvezetőnek cseh Koronában fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.