Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk


ADVENT PRÁGÁBAN

A cseh főváros adventi hangulatába kóstolhatnak utasaink ezen a hétvégi kiránduláson. Tartson velünk, fedezzük fel együtt az adventi Arany Prága szépségét, történelmi épületeit, ízeit, karácsony előtti készülődését!

Forrás: lawyergaoge / Pixabay
Forrás: lawyergaoge / Pixabay
Forrás: Julius Silver / Pixabay
Forrás: Julius Silver / Pixabay
Forrás: Dmitry Goykolov_Pixabay
Forrás: Dmitry Goykolov_Pixabay

1.nap:

Szombaton ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­buszunkkal Bu­da­pest­ről, a megadott helyszínekről. Prága mindenkor remek úti cél, de az adventi időszak alatt ünnepi, meghitt arcát mutatja. Az ételek még finomabbak, a sörök pedig, a forralt borok ellenében is állják a versenyt. 

Kora délutáni érkezésünket követően idegenvezetőnkkel a Staré Městot (Óváros) járjuk be. Először megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott történeteket és információkat. Vezetett sétánk megállóhelyei többek között a Týn templom, a híres óra, az Orloj, Husz János szobra, a Nemzeti Színház, a Lőportorony, Károly-híd lesznek. Természetesen nem maradhat ki a Vencel tér megtekintése sem, mely a cseh történelemben mindig fontos szerepet játszott. Ezt követően idegenvezetőnk programajánlása alapján mindenki kedve szerint töltheti el szabadidejét, elvegyülhet az adventi vásár forgatagában, gyönyörködhet a karácsonyi füzérekkel feldíszített és kivilágított fővárosban. Este újabb remek lehetőségként ajánlunk egy hangulatos vacsorát az U Medvidku sörözőben (fakultatív program), ahol háromfogásos menü és finom helyi sör várja a vendégeket. Késő este érünk prágai szálláshelyünkre.

2.nap:

Vasárnap reggeli után a Moldva túlsó oldalán fekvő Várnegyed legszebb nevezetességeit keressük fel. A közel három órás közös sétánkon érintjük a Hradzsint, a Szent Vitus katedrálist, a Királyi Palotát, a Szent György Bazilikát és a közismert Arany utcácskát. Itt dolgoztak régen a céhmesterek kis műhelyekben, üzletekben. Programunk végén lehetőségünk lesz még egy kis egyéni sétára, nézelődésre és rövidebb ebédünk elfogyasztására is. Végül egy gyönyörű folyóparti látképpel búcsúzunk Prágától, majd autóbuszra szállva visszaindulunk Budapest felé. Érkezés a késő esti órákban.

Megjegyzés: A programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. A felsorolt nevezetességeket többnyire csak kívülről nézzük meg.


Az utazás időpontja: 2019. november 30-december 1.  (szombat-vasárnap)

           

Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 26.500 Ft/fő              Részvételi díj: 27.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást prágai, 3 csillagos szállodában,
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Prága belváros térképet


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 7.200 Ft/fő,
 • a városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díja, idegenforgalmi adó: 150 CZK/fő/2 nap

Az audióseszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek cseh Koronában fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.
 • U Medvidku étteremben 3 fogásos vacsora + korsó sör: 390 CZK/fő

A díj az autóbuszon az idegenvezetőnek cseh Koronában fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.