Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENT POZSONYBAN

Ezen az adventi kiránduláson megismerheti a volt koronázó várost, az adventi díszben pompázó Pozsonyt. Tartson velünk, fedezzük fel együtt a város történelmi és adventi hangulatát!

Ko­ra reg­geli indulásunkat követően a forgalomtól függően, várhatóan a kora délelőtti órákban érkezünk meg az egykori magyar királyok koronázó városába, Szlovákia fővárosába, Pozsonyba. A történelmi belváros egyre népszerűbb a turisták körében. Órákon át lehet bolyongani történelmi falak között a mindig nyüzsgő sétáló övezetben, ahol számtalan üzlet, vendéglátóhely csábítja az ide látogató vendégeket.

Tartalmas gyalogos városnéző sétánk során, Pozsonyban élő helyi idegenvezetőnk segítségével ismerhetjük meg a történelmi óváros legismertebb műemlékeit: a Szent Márton dómot, mely az egykori koronázó templom volt, az Óvárosházát, mely öt évszázad három építészeti stílusát vonultatja fel, a Prímási Palotát, ami a város legszebb klasszicista stílusú épületet, a Mihály tornyot, a rokokó Apponyi-palotát. Felsétálunk a Duna fölé emelkedő, jellegzetes, felfordított asztal formájú négy saroktornyos várhoz, mely a város egyik szimbóluma. A 9. században kezdték építeni. Több mint 200 éven keresztül itt őrizték a magyar Szentkoronát. A vár udvarát nézzük meg, a teraszról pedig csodálatos a kilátás a Dunára és a történelmi városközpontra.

A napot szabad program zárja, ahol elvegyülhet az adventi vásár fogatagában, megkóstolhatja a szlovák konyha specialitásait, az ízletes kolbászokat, a juhtúrós galuskát (Bryndzové halušky) vagy a káposztás galuskát (Kapustové strapačkya), valamint a méltán híres és finom pozsonyi kiflit.

Kora este búcsút veszünk az adventi fényárban úszó várostól és a késő esti órákban érkezünk vissza kiindulási pontunkra.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2018. december 1. (szombat), december 15. (szombat)

Indulás:

 • 6:30 Blaha Lujza tér (Europeum előtti buszöböl)
 • 6:45 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 5.990 Ft/fő             Részvételi díj: 6.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes pozsonyi térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • A pozsonyi helyi idegenvezetés (két-két és félórás) és a parkolási díj: 6 €/fő, amely a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendő.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda

           „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.