Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk


ADVENT MARIAZELLBEN 

ÚTKÖZBEN A MELKI APÁTSÁG

Forrás: Thomas Wolter / Pixabay
Forrás: Thomas Wolter / Pixabay
Foorrás: Stefan Fröhlich / Pixabay
Foorrás: Stefan Fröhlich / Pixabay
Forrás: Rinaldo Wurglitsch / Flickr
Forrás: Rinaldo Wurglitsch / Flickr

Ezen a kiránduláson Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelyére, Mariazellbe hívjuk utasainkat. Az 1270 méter magas Bürgeralpe lábánál található zarándokhely adventkor valóságos kis mesevárossá változik. Tartson velünk, és készüljünk fel együtt a várakozásra, töltődjünk fel közösen lelkiekben a Karácsony misztériumára.    

Kora reggeli indulásunkat követően kisebb pihenőt közbeiktatva, folyamatosan utazunk az alsó-ausztriai Melkbe. A Szent Benedek-rendi apátság a Duna fölé magasodik a Wachau-vidéke jelképeként. A monumentális építészeti remekmű főtengelyének hossza 320 méter, 500 helyiséget foglal magában. Az épületegyüttest az évszázadok során többször átépítették, végleges formáját barokk stílusban nyerte el. Több mint 900 éve élnek itt szerzetesek.  Mint minden bencés kolostorban a templom után a legfontosabb helyiség a könyvtár, amelynek két fő termét is megtekintjük a szakvezetés során. Mennyezetét pompás, 18. századi freskók díszítik. Könyvállománya mintegy 100 000 kötetet számlál. A könyvtár közel kétezer kézirat otthonául is szolgál, amelyek közül egyesek a 9. századból valók. A Melki Apátság az UNESCO világörökségi listán szerepel.

Rövid pihenőt követően tovább indulunk, és a délután folyamán érkezünk meg másik célállomásunkra Mariazellbe. A zarándokhely évente több mint egymillió zarándokot vonz a világ minden tájáról. Nagy Lajos korától a magyarok legnagyobb búcsújáróhelye.

Közös sétánk során megtekintjük a jellegzetes, háromtornyú Bazilikát, mely a város jelképe. Különös módon ötvözi a gótika és a barokk stílus jegyeit. A 13. század elején épült templom legnagyobb, gótikus átalakítását és a kegykápolna megépítését Nagy Lajos királyunknak köszönhetjük. Itt volt eltemetve Mindszenty József bíboros, mielőtt földi maradványait Esztergomba hozták. A templomlátogatást követően betérhetünk a gyertyabarlangba, ahol gyertyát gyújthatunk szeretteink emlékére.

A templom előtti térnek varázslatos hangulatot ad az évente megrendezett adventi vásár, ahol a világ egyik legnagyobb adventi koszorúját állítják fel. Itt igényes helyi kézműves termékek, ajándéktárgyak mellett karácsonyi finomságokat is kínálnak.  Látogatást tehetünk a főtéren elhelyezkedő Arzberger Likőrüzemben, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt, természetesen vásárolhatunk is belőle. Elsétálhatunk a 300 éves Pirker mézeskalács manufaktúra boltjába, ahol különleges süteményekből feltétlenül vigyünk haza magunkkal a karácsonyi ünnepekre.

Kora este indulunk vissza Budapestre, és késő este érkezünk haza.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2019. december 21. (szombat)

                       

Indulás:

 • 5:20 Blaha Lujza tér (Europeum melletti buszöböl)
 • 5:30 Batthyány tér a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban (néhány fő előzetes jelentkezése esetén nem áll meg a busz)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az esti órákban 22:30 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 9.900 Ft/fő          Részvételi díj: 10.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • Az út során alkalmazott audiós eszköz és a parkolások díja: 3 €/fő.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Melki apátság csoportos, vezetéssel (20 fő fölött, kb. 1 óra): 15 €/fő, Diák (27 év alatt): 9 €
 • Mechanikus betlehem: 3 €/fő – betegség miatt a téli hónapokban zárva tartanak

A belépődíj tartalmazza az időpontfoglalás és a parkolás díját is. A díj az idegenvezetőnek fizetendő, amely összege időközben változhat.

 • Fakultatív kései ebéd Mariazellben: 13 €/fő (csontleves cérnametélttel+bécsi szelet sertéshúsból, burgonyasalátával+almás rétes).


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.​

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.​