Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk


ADVENT MARIAZELLBEN

Ezen a kiránduláson Közép-Európa egyik legismertebb Mária-kegyhelyére, Mariazellbe hívjuk utasainkat. Az 1270 méter magas Bürgeralpe lábánál található zarándokhely adventkor valóságos kis mesevárossá változik. Tartson velünk, és készüljünk fel együtt a várakozásra, töltődjünk fel közösen lelkiekben a Karácsony misztériumára.

Kora reggeli indulásunkat követően Bécsújhely – Semmering – Mürz folyó völgyén keresztül, kisebb pihenőkkel, folyamatosan utazunk Mariazellbe. A délelőtt folyamán érkezünk meg célállomásunkra, amely már a 12. század óta a környék hitéletének központja, Nagy Lajos korától a magyarok legnagyobb búcsújáróhelye. Évente több mint egymillió zarándok keresi fel a világ szinte minden pontjáról.

Közös sétánk során megtekintjük a jellegzetes, háromtornyú Bazilikát, mely a város jelképe. Különös módon ötvözi a gótika és a barokk stílus jegyeit. A 13. század elején épült templom legnagyobb, gótikus átalakítását és a kegykápolna megépítését Nagy Lajos királyunknak köszönhetjük. Oltárát Fischer von Erlach osztrák építész, a barokk kiemelkedő egyénisége készítette. Itt volt eltemetve Mindszenty József bíboros, mielőtt földi maradványait Esztergomba hozták. A templomlátogatást követően betérhetünk a gyertyabarlangba, ahol gyertyát gyújthatunk szeretteink emlékére.

Ezt követően idegenvezetőnkkel felsétálunk a Kálváriahegyre, ahol egy magánházban 130 mozgó figurával rendelkező Mechanikus betlehemet láthatunk, mely adventi időszakban különösen aktuális.

Délután 14:00 órától lehetőségünk lesz fakultatív ebéd elfogyasztására a Bazilika szomszédságában található Hotel Magnus Klause éttermében.

A templom előtti térnek varázslatos hangulatot ad az évente megrendezett adventi vásár, ahol a világ egyik legnagyobb adventi koszorúját állítják fel. Itt igényes helyi kézműves termékek, ajándéktárgyak mellett karácsonyi finomságokat is kínálnak.  Látogatást tehetünk a főtéren elhelyezkedő, Arzberger Likőrüzemben, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt, természetesen vásárolhatunk is belőle. Elsétálhatunk 300 éves Pirker mézeskalács manufaktúra boltjába, ahol különleges süteményekből feltétlenül vigyünk haza magunkkal a karácsonyi ünnepekre.

Kora este indulunk haza Budapestre, és késő este érkezünk haza.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2018. december 22. (szombat)                 

Indulás:

 • 5:30 Blaha Lujza tér (Europeum melletti buszöböl)
 • 5:45 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 9.500 Ft/fő          Részvételi díj: 9.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Mechanikus betlehem: 3 €/fő
 • Ebéd a Hotel Magnus Klause éttermében (csontleves, Wiener Schnitzel sertéshúsból burgonya salátával, almás rétes): 12 €/fő

A belépődíj tartalmazza az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díj az idegenvezetőnek fizetendő, amely összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.