Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENTI HÉTVÉGÉN KRAKKÓBAN

Advent második és harmadik hétvégéjén Lengyelország történelmi városába, Krakkóba, és a legmagasabban fekvő városába, Zakopaneba kínálunk egy rövid körutazást. Ezen a hétvégén kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk, utazásunk során csodaszép tájakon járunk, és világhírű nevezetességeket keresünk fel. Hagyják maguk mögött a rohanó hétköznapokat, készülődjenek a karácsonyi ünnepekre a havas hegycsúcsok, feldíszített városok, lengyel finomságok élményével!

Forrás: Dimitris Vetsikas / Pixabay
Forrás: Dimitris Vetsikas / Pixabay
Forrás: Dimitris Vetsikas / Pixabay
Forrás: Dimitris Vetsikas / Pixabay
Forrás: Pawel Pacholec / Flickr
Forrás: Pawel Pacholec / Flickr

1. nap:

Reggeli indulásunkat követően folyamatosan utazunk a Felvidék gyönyörű tájain keresztül Lengyelországba, rövid pihenőket tartva. Útközben megállunk egy fotószünetre az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirte épült Árva váránál.

Kora délután érkezünk az UNESCO Világörökség címmel kitüntetett, adventkor különösen szép Krakkóba, ahol közös séta keretében kívülről megtekintjük a legfőbb nevezetességeket. Először megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott történeteket és információkat. Elsétálunk az egykori koronázó város történelmi központjának számító Várnegyedhez, mely a 17. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Érintjük a Wawel dombon emelkedő Királyi Palotát (Wawel) és a Székesegyházat. Itt nyugszik többek között Nagy Lajos királyunk lánya: Szent Hedvig, valamint Báthory István lengyel király és erdélyi fejedelem. Közös séta keretében körbejárjuk a középkori Európa egyik legnagyobb főterét (Rynek Glówny). Végig sétálunk az egykori Posztócsarnok árkádjai alatt, amely hajdan a pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgált. Megtekintjük a város egyik legszebb és talán leghíresebb templomát felemás tornyaival, a Mária-templomot, melynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsonaszó hangzik minden órában. Jelentős ékessége Európa legnagyobb oltára, amit Veit Stoss, a híres nürnbergi szobrász a 15. században készített, összesen 200 faragott alakkal. A továbbiakban elsétálunk a Barbakánhoz, a Flórián-kapuhoz, és a Collegium Maiushoz (a Jagelló Egyetem legrégebbi épülete), ahol többek között a híres lengyel csillagász Kopernikusz is tanult. Városnézésünket követően szabadidő keretében ki-ki kedve szerint élvezheti az adventi vásár forgatagát, megkóstolhatja a helyi ízeket. Ezt követően, az esti órákban elfoglaljuk krakkói szálláshelyünket.

2. nap:

A reggelit követően elbúcsúzunk Krakkótól. Hazafelé megállunk az északi Magas-Tátra központjában, Lengyelország téli fővárosának is nevezett Zakopaneban. Rövid sétát teszünk a több mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó, kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban, gyönyörködhetünk a tradicionális gorál faházakban, hangulatos, adventi díszbe öltözött sétáló utcában. Felkereshetjük a híres helyi piacot, ahol kedvünkre válogathatunk helyi kézműves termékek, kidolgozott bőráruk és fafaragványok között. Megkóstolhatjuk a messze földön híres sajtokat, melyekből természetesen vásárolhatunk is. Megfelelő időjárás esetén siklóval felmehetünk az 1123 méter magas Gubałówka-hegy csúcsára, ahol érdemes egyet sétálni, a kilátóteraszok egyikén megcsodálni a Tátra hófödte hegyvonulatait. A felső állomáson éttermek, árusok, bazár, ezen kívül télen lovas szánok is csalogatják a vendégeket. Fakultatív program keretében lehetőségünk lesz ebédünk elfogyasztására, melyet egy igazi goral stílusú étteremben biztosítunk.

A délutáni órákban indulunk haza, és a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja: 2019. december 14-15. (szombat-vasárnap)

                       

Indulás:

 • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
 • 6:15 Nyugati pályaudvar melletti parkoló

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 26.500 Ft/fő                    Részvételi díj: 27.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást Krakkó belvárosához közeli 3 csillagos szállodában,
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Krakkó belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 6.700 Ft
 • a városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díja, idegenforgalmi adó: 20 zł/fő/2 nap

Az audióseszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek zlotyiban fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.
 • Gubałówka felvonó (oda és vissza): 25 zł/fő, 5-26 év között és 65 év felett: 20 zł/fő
 • Ebéd Zakopane központjában egy tipikus goral berendezésű étteremben (Tradicionális ürühúsos káposztaleves gombával, Sült pisztráng párolt zöldséggel + grillezett burgonya vajjal, Kancsós víz): 60 zł/fő, aki nem szereti a halat, annak grillezett baromfi filét biztosítunk almával, áfonyával, párolt zöldségekkel és grillezett burgonyával, amit előre jelezni kell, mivel a helyszínen módosításra már nincs lehetőség.

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.