Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENTI HÉTVÉGÉN KRAKKÓBAN

ÚTKÖZBEN ZAKOPANE, LÁTOGATÁSI LEHETŐSÉG WIELICZKABAN

Egy hétvége alatt teljesen kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk, utazásunk során, csodaszép tájakon járunk, és világhírű nevezetességeket keresünk fel. Az adventi fényekkel ékesített, bájos krakkói óvárosban egybeforr múlt és jelen; a házakat, tereket járva visszaléphetünk a középkorba, ám ezzel egy időben élvezhetjük a város mai hangulatát, a lengyel vendégszeretetet, és a különleges konyha remekeit. Egyetlen hétvége kiváló alkalom kirándulásra, városlátogatásra, és ha Krakkó belvárosának megismerése mellett van kedvük ellátogatni a híres Wieliczkai sóbányába is, két nap alatt két UNESCO világörökségi helyszínt is felkereshetnek! Hagyják maguk mögött a végéhez közeledő év munkás hétköznapjait, készülődjenek a karácsonyi ünnepekre a szép tájak, feldíszített városok, lengyel finomságok élményével!

1. nap: Reggel indulás Budapestről, folyamatos utazás a Felvidék gyönyörű tájain keresztül Lengyelországba rövid pihenőkkel. Útközben rövid fotószünet az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirte épült Árva váránál. Kora délután érkezünk az UNESCO világörökségi címmel kitüntetett, adventkor különösen szép Krakkóba, ahol közös séta keretében kívülről megtekintjük a legfőbb nevezetességeket: röviden átsétálunk az egykori koronázóváros történelmi központjának számító Várnegyeden, amely a XVII. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt: Királyi palota (Wawel) és a Székesegyház (itt nyugszik többek között Szent Hedvig, Nagy Lajos királyunk lánya, Báthory István lengyel király, erdélyi fejedelem), majd következnek az óváros legfontosabb látnivalói: a középkori Európa legnagyobb főtere (Rynek), a hajdan itt pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgáló árkádos Posztócsarnok, a Mária-templom, amelynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsonaszó hangzik minden órában, és fő ékessége a kiemelkedő jelentőségű nürnbergi művész, Veit Stoss 15. századi, gazdagon faragott főoltára. Este szabadidő, amelynek keretében ki-ki kedve szerint élvezheti az adventi vásárt, vacsorázhat, sétálhat. (Az ajánlott sétán mindenki addig vehet részt az idegenvezetővel, ameddig szeretne, ha valaki több szabadidőt igényel, vagy más tervei vannak múzeumlátogatás, Wavel megtekintés esetén, az idegenvezetővel egyeztetve szabadon alakíthatja ezt a krakkói délutánt, estét.)

2. nap: A reggelit követően hazaindulásig szabadidő, vagy fakultatív programlehetőségként (korareggel!) kirándulás Wieliczka-ba, Európa leghíresebb, több mint 800 éves, magyar vonatkozásokkal is bíró sóbányájába. Az UNESCO világörökség részét képező A közel 3 órás program alatt lenyűgöző világ tárul elénk, 135 méterrel a föld alatt csodálhatjuk meg a sóból kivájt folyosókat, termeket, a víz és levegő formálta változatos sókristály alakzatokat. A bányán keresztül haladva sószobrok, a só által kialakult páratlan képződmények, és a munkafolyamatot illusztráló viaszfigurák kísérik utunkat, végül pedig megtekintjük a világ legnagyobb földalatti templomát a Szent Kinga kápolnát, amelyet sóból faragott padló és hatalmas sókristályokból összeállított csillárok díszítenek.

Útközben hazafelé megállunk a Magas-Tátra központjában, Zakopaneban, amely Lengyelország legmagasabban fekvő városa. Rövid sétát teszünk a több mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó, kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban, lesz lehetőségünk gyönyörködni a tradicionális gorál faházakban, hangulatos, adventi díszbe öltözött utcácskákban, vagy válogatni a helyi piac portékái közül és megkóstolhatjuk a messze földön híres sajtokat is. Hazaindulás a délutáni órákban, visszaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A leírásban szereplő programok sorrendjének módosításához való jogot Irodánk fenntartja.


Az utazás időpontja: 2017. december 09-10.. (szombat-vasárnap)


Indulás: 2017. december 9., (szombat)

 • 5:50 Batthyány tér 7. (a villamosmegálló előtt)
 • 6:05 Blaha Lujza tér (Corvin Áruház parkoló)
 • 6:20 Hősök tere (Műcsarnok melletti buszparkoló, Dózsa György út 90.)

Kérjük, hogy 20 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Salgótarján, Tesco áruház.

A felszállási lehetőség időpontjáról érdeklődjön irodánktól.


Érkezés: 2017. december 10. (vasárnap), késő esti órákban, 22 óra körül.


Törzsutas részvételi díj: 21.990 Ft/fő       Részvételi díj: 22.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és városnézést csoportkíséréssel,
 • büfé reggelis ellátást,
 • idegenvezetést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Krakkó belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő,
 • 1,5 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 5.900 Ft,


Külön fizetendő fakultatív program díj és belépőjegy:

 • A wieliczkai sóbánya fakultatív program: részvételi díja 3.500 Ft/fő, ami az utazási irodában előre fizetendő,
 • A wieliczkai sóbánya belépőjegy és helyi idegenevezetés: Felnőtt jegy 84 PLN/fő, gyermek és 26 év alatti diákjegy (érvényes igazolvánnyal) 64 PLN/fő, tartalmazza a helyi idegenvezetést is.

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek Zlotyiban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”

Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A szám alatti irodánkban várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el Részünkre. Több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 és a +361/341-3682 telefonszámokon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.


A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Hisszük, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája.

Iroda cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 10/B-11/A (A piac épületében, a Civil Ház mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107, +361/341-3682

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja