Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENTI HÉTVÉGÉN KRAKKÓBAN

Advent első és harmadik hétvégéjén Lengyelország történelmi városába, Krakkóba, és a legmagasabban fekvő városába, Zakopaneba kínálunk egy rövid körutazást. Ezen a hétvégén kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk, utazásunk során, csodaszép tájakon járunk, és világhírű nevezetességeket keresünk fel. Hagyják maguk mögött a rohanó hétköznapokat, készülődjenek a karácsonyi ünnepekre a havas hegycsúcsok, feldíszített városok, lengyel finomságok élményével!

1. nap:

Reggeli indulásunkat követően folyamatosan utazunk a Felvidék gyönyörű tájain keresztül Lengyelországba, rövid pihenőket tartva. Útközben megállunk egy fotószünetre az Árva folyó fölé emelkedő sziklaszirte épült Árva váránál.

Kora délután érkezünk az UNESCO Világörökség címmel kitüntetett, adventkor különösen szép Krakkóba, ahol közös séta keretében kívülről megtekintjük a legfőbb nevezetességeket. Először megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével, még a nagy forgatagban is kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott történeteket és információkat. Elsétálunk az egykori koronázó város történelmi központjának számító Várnegyedhez, mely a 17. századig a királyok koronázási és temetkezési színhelye volt. Érintjük a Wawel dombon emelkedő Királyi Palotát (Wawel) és a Székesegyházat. Itt nyugszik többek között Nagy Lajos királyunk lánya: Szent Hedvig, valamint Báthory István lengyel király és erdélyi fejedelem. Közös séta keretében körbejárjuk a középkori Európa egyik legnagyobb főterét (Rynek Glówny). Végig sétálunk az egykori Posztócsarnok árkádjai alatt, amely hajdan a pezsgő életet folytató polgárok és kereskedők találkozóhelyeként szolgált. Megtekintjük a város egyik legszebb és talán leghíresebb templomát felemás tornyaival, a Mária-templomot, melynek tornyából a tatárjárás emlékét őrző harsonaszó hangzik minden órában. Jelentős ékessége Európa legnagyobb oltára, amit Veit Stoss, a híres nürnbergi szobrász a 15. században készített, összesen 200 faragott alakkal. A továbbiakban elsétálunk a Barbakánhoz, a Flórián-kapuhoz, és a Collegium Maiushoz (a Jagelló Egyetem legrégebbi épülete), ahol többek között a híres lengyel csillagász Kopernikusz is tanult. Városnézésünket követően szabadidő keretében ki-ki kedve szerint élvezheti az adventi vásár forgatagát, megkóstolhatja a helyi ízeket. Ezt követően, az esti órákban elfoglaljuk krakkói szálláshelyünket.

2. nap:

A reggelit követően elbúcsúzunk Krakkótól. Hazafelé megállunk az északi Magas-Tátra központjában, Lengyelország téli fővárosának is nevezett Zakopaneban. Rövid sétát teszünk a több mint 2000 méter magas csúcsok között meghúzódó, kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban, gyönyörködhetünk a tradicionális gorál faházakban, hangulatos, adventi díszbe öltözött sétáló utcában. Felkereshetjük a híres helyi piacot, ahol kedvünkre válogathatunk helyi kézműves termékek, kidolgozott bőráruk és fafaragványok között. Megkóstolhatjuk a messze földön híres sajtokat, melyekből természetesen vásárolhatunk is. Megfelelő időjárás esetén siklóval felmehetünk az 1123 méter magas Gubałówka-hegy csúcsára, ahol érdemes egyet sétálni, a kilátóteraszok egyikén megcsodálni a Tátra hófödte hegyvonulatait. A felső állomáson éttermek, árusok, bazár, ezen kívül télen lovas szánok is csalogatják a vendégeket. Fakultatív program keretében lehetőségünk lesz ebédünk elfogyasztására, melyet egy igazi goral stílusú étteremben biztosítunk.

A délutáni órákban indulunk haza, és a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2018. december 1-2., 15-16. (szombat-vasárnap)                      

Indulás:

 • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
 • 6:15 Nyugati pályaudvar melletti parkoló

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 24.990 Ft         Részvételi díj: 26.500 Ft

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást Krakkó belvárosához közeli 3 csillagos szállodában,
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 •  ingyenes Krakkó belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • 1,8 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 6.500 Ft
 • a városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díja: 15 zł/fő/2 nap

Az audióseszköz bérleti díja az autóbuszon az idegenvezetőnek zlotyiban fizetendő, melynek összege időközben változhat.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.
 • Gubałówka felvonó (oda és vissza): 25 zł/fő, 5-26 év között és 65 év felett: 20 zł/fő
 • Ebéd Zakopaneban egy tipikus goral stílusú étteremben (juhtúróleves, grillezett pisztráng fóliás burgonyával és salátamixszel, kancsós víz): 55 zł/fő- Aki a halat nem szereti, annak grillezett csirkemellet tudunk biztosítani, amit előre jelezni kell. A helyszínen módosításra már nincs lehetőség!


A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.