Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENT KASSÁN

Adventi kirándulásunkon a magyar történelemmel és kultúrával ezer szálon összefonódó Kassára csábítjuk Önöket, ahol csillogó adventi díszletek között fedezhetjük fel a város szépségét és közös történelmünk, kultúránk emlékeit. 

Ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­bus­­szal Bu­da­pest­ről, és Miskolc érintésével várhatóan tíz óra körül érkezünk Abaúj-Torna vármegye központjába, Kelet-Szlovákia fővárosába, Kassára. A Felvidék egykori kulturális központja rendkívül gazdag magyar történelmi emlékekben.

Először városnéző sétára hívjuk utasainkat, megtekintjük a belváros főbb nevezetességeit. A legfőbb látnivaló, a Kárpát-medence egyik legimpozánsabb székesegyháza, a Szent Erzsébet-székesegyház, a kassai dóm, mely a magyar gótika legkiemelkedőbb alkotása. Kriptájában helyezték örök nyugalomra II. Rákóczi Ferenc fejedelem földi maradványait 1906. október 29-én. Mellette van a 45 méter magas harangtorony, az Orbány-torony. Tovább a főtéren találjuk a szecessziós elemekkel díszített Állami Színházat, ahol 1833-ban volt a Bánk bán ősbemutatója. A 17. század végén épült a kettős tornyú, kora barokk premontrei templom, és a közelében van a város legöregebb lakóháza a 15. századból, ahol Bethlen Gábor erdélyi fejedelem tartotta lakodalmát 1626-ban. A főtér közelében találjuk a város leghíresebb szülöttének, Márai Sándornak a szobrát. Végül elsétálunk a középkori városfalhoz is, ahol a Hóhér-bástyához épült a Rodostói-ház, mely Rákóczi fejedelem törökországi házának másolata. A ház és udvara igazi keleti hangulatot varázsol a középkori kis térre.

Ezt követően szabad időnk alatt lehetőségünk lesz a főtéren hagyományosan felállított óriás karácsonyfa körül elhelyezkedő adventi vásár hangulatos házikói között karácsonyi ajándékokat keresni otthon maradt szeretteinknek, leülni egy étterembe és elfogyasztani ebédünket.

Késő délután indulunk vissza Budapestre, és a késő esti órákban érkezünk haza.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2018. december 8. (szombat)

Indulás:

 • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
 • 6:15 Blaha Lujza tér (Európeum előtti buszöböl)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Szilas Pihenőhely, M3 autópálya, Shell benzinkút, 12 km,
 • Kerekharaszti Pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 51 km,
 • Rekettyés Pihenőhely, M3 autópálya, MOL benzinkút, 106. km,
 • Geleji Pihenőhely, M3 autópálya, Shell benzinkút, 142 km,
 • Miskolc-Felsőzsolca, 3-as út körforgalom, MOL benzinkút


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 7.490 Ft/fő            Részvételi díj: 7.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját,
 • ingyenes Kassa belváros térképet.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő/nap, amely az irodában fizetendő.
 • Rodostói ház: 3 €/fő
 • Kassai dóm megtekintése vezetéssel + Rákóczi kripta + Király lépcső + Szent Mihály kápolna: 6 €/fő
 • Ebéd a Le Colonial Étteremben:

MENÜ 1: Tyúkhúsleves, Sztrapacska káposztával, bacon-el, sertéshússal, Málna desszert: 11 €

MENÜ 2: Demikat /szlovák sajtleves/, Sztrapacska káposztával, bacon-el, sertéshússal, Mákos rétes: 12 €

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

      „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.