Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENT JERUZSÁLEMBEN

Holt-tengeri és betlehemi kirándulási lehetőségekkel

Ezúttal a Szentföldre hívjuk Utasainkat Advent második hétvégéjén!  Megismerkedhetünk a Szentföld többezer éves múltjával és Izrael jelenével. Felkereshetjük Jézus életének legjelentősebb állomásait Jeruzsálemben, Betlehemben és a holt-tengeri programunk alkalmával. A három teljes nap során, bibliai tájakon utazva, történelmi és UNESCO világörökségi helyszíneken élhetjük át az adventi csendes időszak hangulatát. 

1.nap:

Csoportkísérőnkkel történő hajnali találkozónkat követően kora reggel indulunk menetrendszerinti járatunkkal a Liszt Ferenc Repülőtérről. A délelőtti órákban érkezünk Tel-Avivba, a Ben Gurion repülőtérre, ahol helyi idegenvezetőnk fog várni bennünket, akivel a három nap során bejárjuk a Szentföld legjelentősebb helyszíneit.

Bérelt autóbuszunkkal a repülőtértől közel 70 kilométerre fekvő - a nemzetközi közösség által ugyan el nem ismert - fővárosba, Jeruzsálembe megyünk, ahol azon vendégeink, akik nem tartanak velünk fakultatív programunkra, egyénileg felfedezhetik a várost, illetve egy meghatározott időpontban elfoglalhatják szálláshelyet is.

A többi utasunk számára fakultatív kirándulást ajánlunk a Holt-tengerhez. Először megállunk még a tengertől északra, a Jordán folyó mentén található Qasr El Yahud nemzeti parknál, mely Jézus megkeresztelkedésének eredeti helyszíne volt. A folyó partján görögkeleti ortodox templom várja a zarándokokat a világ minden részéről. Rövid látogatást teszünk a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyén Qumranban. Végül rövid sétát tehetünk, fotózhatunk a kivételes só és ásványi anyag tartalmú Holt-tenger partján, vagy vásárolhatunk a helyi árusoktól. Mivel ezen a vidéken a téli hónapokban sem csökken a hőmérséklet 20°C alá, így a merészebbek akár meg is mártózhatnak a 18-20°C hőmérsékletű vízben.

Késő délután érkezünk vissza Jeruzsálembe. A városfalon belül elhelyezkedő szállodánkat, a különleges helyszínének köszönhetően buszunkkal néhány száz méterre tudjuk megközelíteni. Szobáink elfoglalása után helyi idegenvezetőnkkel tovább indulunk egy rövidebb kora esti óvárosi sétára. Felkeressük a Sion-hegyet (más néven Zion-hegy), mely Jeruzsálem legmagasabb és egyben Izrael legszentebb dombja. Az Újszövetségben Zion jelentése az üdvösség jelképe, a megváltott ember lakóhelyét, a mennyországot jelképezi. Itt van a Biblia szerint az Utolsó Vacsora, a Szentlélek kiáradása, Mária elszenderülésének helyszíne is, illetve itt található Dávid király síremléke is. A sion-hegyi látogatásunk után legegyszerűbben a Jaffa kapun át léphetünk be a 16. században, az ókori falakat felhasználva, épített városfalon belülre, ahol a keresztény negyedben találjuk magunkat, ugyanis az Óváros a középkor óta keresztény, zsidó, örmény és muszlim negyedre oszlik, ami 1981-ben került fel az UNESCO Világörökség Listára. Sétánkat követően lehetőségünk lesz kipróbálni a helyi éttermek valamelyikét, de megfelelő igény esetén a hotelben is elkölthetjük közös vacsoránkat.

2.nap:

Közös reggelink után, újabb fakultatív lehetőségként, helyi idegenvezetőnk segítségével folytatjuk Jeruzsálem Keresztény és Zsidó negyedeinek megismerését. A szállodánktól a városfalon belül haladva az Oroszlános Kapun (Lions’ Gate) keresztül és a Kidron-völgyén át közelítjük meg az Olajfák hegyét. Úgy tekintik a völgyet, mint az utolsó ítélet, és részben a feltámadás színhelyét is, ahova szívesen temetkeznek különösen a zsidók és muszlimok. Az Olajfák-hegye lejtőjén található Gecsemáné-kert, Jézus kedvelt helye. Ide vonult el imádkozni akkor is, miután az utolsó vacsorát tanítványai körében elköltötte, de itt árulta el iskarióti Júdás csókjával Jézus kilétét, akit ezután hurcoltak el a római katonák. A kertben található egykori IV. századi templom és a későbbi bazilika romjaira épült a Nemzetek Temploma, amely Agónia templomaként is ismert. A 20. század elején a világ minden részéről érkező adományokból építették újjá. A tizenkét legfőbb adományozó nemzet címereit és neveit az osztott görögkeleti kupolákon láthatjuk. A mozaikpadlón megfigyelhetjük a bizánci templom megmaradt mozaikrészleteit is. A főoltárnál látható az a szikla is, amelyen Jézus imádkozott, mielőtt Júdás elárulta őt. A szentély 54 négyzetméteres mozaikja Muzsinszki Nagy Endre alkotása, amely Jézus haláltusáját ábrázolja. A kert közvetlen közelében találjuk Szűz Mária sírját és az arra épült templomot, valamint Jézus elárulásának helyszínét a Gecsemáné-barlangot. Az óvárosba az Oroszlános kapun keresztül lépünk be. Megtekinthetjük Szűz Mária születésének helyét. Végig járjuk a Fájdalom útját a Via Dolorosát, amelyen Jézus a keresztjét hordozta elítélésétől a Golgotáig, meg-megállva a keresztút állomásainál. Megtekintjük a Szent Sír-templomot, amely a Golgota helyszínén épült. Ez a szentély magában foglalja Jézus Krisztus keresztre feszítésének, sírjának és feltámadásának a helyét. Kései ebédszünetünket követően a zsidó negyedet és a Siratófalat (más néven Nyugati Fal) is meglátogatjuk.

A programot követőn vacsoránkat a helyi éttermek egyikében vagy csoportos igény esetén a hotelünkben fogyaszthatjuk el. Akik további kikapcsolódásra vágynak, azoknak ajánljuk a húsz-harmincpercnyi sétára található nyüzsgő Jaffa- és Yehuda Road éttermeit, bazárjait és bárjait.


3.nap:

Reggelit követően újabb, helyi idegenvezetőnk által vezetett, egésznapos jeruzsálemi és betlehemi fakultatív programra hívjuk az Utazókat. A program során, először sétát teszünk a Templom-hegy muszlim negyedhez tartozó területén, ahol az egykoron monumentális jeruzsálemi templom helyén felépítették az aranyló tetejű Sziklamecsetet (más nevén Szikladómot), majd az ezüstös tetejű Al-Aksza-mecsetet, mint az iszlámhívők egyik legfontosabb szent helyét. A séta után a szállodánkat elhagyva, a bérelt buszunkban elhelyezzük poggyászainkat.

Ezt követően, még délelőtti indulással, helyi idegenvezetőnkkel Dávid és Jézus városába, Betlehembe indulunk, mely Palesztinában, Ciszjordániában, Jeruzsálemtől délre található. A Biblia szerint itt született meg Dávid nemzetségéből Jézus Krisztus. Itt található a világ egyik legrégebben működő temploma, a Születés temploma, amelyet Jézus születésének helyén emeltek. A templomon belül egy ezüst csillag jelzi a születés helyét. Építését Szent Ilona császárné kezdeményezte 326-ban és 333-ban fejezték be. Kolostorok veszik körül, jobb felől az örmények és görögök, bal felől a ferencesek épülete található. A Szent Katalin templomot a ferencesek építették a 19. század végén. A kolostor udvarában található Szent Jeromos szobra. Betlehem északi végében van egy kis kupolás épület, amely Ráchel sírja fölött épült. Zsidók, arabok és keresztények számára egyaránt szent hely. A város másik híres temploma (kápolna), a ferencesek által fenntartott Tej-Barlang.

Délután visszatérünk Jeruzsálembe az ott maradt utastársainkért, és immár közösen indulhatunk autóbuszunkkal a Tel-Aviv közeli Ben Gurion repülőtérre. Járatunk az esti órákban indul haza és menetrend szerint valamivel éjfél előtt érkezik meg a Liszt Ferenc repülőtérre.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi (politikai) viszonyok függvényében módosulhat, esetleg el is maradhat.


AZ UTAZÁSON ÉRVÉNYES ÚTLEVÉLLEL LEHET RÉSZT VENNI, MELY A HAZAUTAZÁSTÓL SZÁMÍTVA MINIMUM 6 HÓNAPIG MÉG ÉRVÉNYES! Belépéskor gyakran ellenőrzik, hogy a turista szervezett utazás esetén az utazási iroda igazolásával, érvényes oda-vissza szóló repülőjeggyel, érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítással, valamint nem kevesebb, mint napi 100 USD-vel rendelkezik-e.


Az utazás időpontja: 2019. december 06-08. (péntek-szombat-vasárnap)

Utazás: Wizz Air közvetlen járataival


Menetrend:

 • 2019. december 06., péntek        06:05 – 10:15      Járatszám: W6 2325
 • 2019. december 08., vasárnap    21:10 – 23:45      Járatszám: W6 2328

Törzsutas részvételi díj: 100.000 Ft/fő        Részvételi díj: 105.000 Ft/fő

​A megjelölt részvételi díj, az utazásra történő jelentkezéskor, a mindenkori WizzAir repülőjegy díjszabásának megfelelően kerül megállapításra, így annak összege emelkedhet.

A részvételi díj tartalmazza:

 • repülőjegyet,
 • a repülőtéri illetéket,
 • 1 db a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyászt*,
 • légkondicionált autóbuszt a transzfereknél,
 • 2 éjszakai szállást Jeruzsálem városfalon belül elhelyezkedő 3*-os hotelben, két- vagy háromágyas, fürdőszobás szobában,
 • büfé reggelit a szállodában,
 • magyar nyelvű csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


A részvételi díjon felül kötelezően az irodában külön fizetendő díjak:

 • Ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén),
 • Kötelező helyi idegenvezető, helyi idegenforgalmi adók, autópályadíj, parkolási díj, borravalók: 21.000 Ft/fő,
 • 2% kötelező útlemondási biztosítás,
 • Egyágyas felár: 30.000 Ft.


Választhatóan az irodában külön fizetendő díjak:

1. napi Holt-tengeri program (4-5 óra) és vezetett városnéző séta Jeruzsálemben (1-2 óra):

 • Irodában fizetendő: 6.500 Ft/fő, amely tartalmazza a szervezés és a buszbérlés díját.
 • Helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő: 50 USD/fő, amely tartalmazza a helyi idegenvezető, az audiós eszköz díját és a kötelező borravalókat.


2. napi helyi idegenvezető által vezetett egész napos városnéző séta Jeruzsálemben (8-9 óra):

 • Irodában fizetendő: 4.500 Ft/fő, amely tartalmazza a szervezés díját.
 • Helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő: 30 USD/fő, amely tartalmazza a helyi idegenvezető, az audiós eszköz díját és a kötelező borravalókat.


3. napi vezetett városnéző séta Jeruzsálemben (1-2 óra) és Betlehem program (4-5 óra):

 • Irodában fizetendő: 6.500 Ft/fő, amely tartalmazza a szervezés és a buszbérlés díját.
 • Helyszínen a csoportkísérőnek fizetendő: 30 USD/fő, amely tartalmazza a helyi idegenvezető, az audiós eszköz díját és a kötelező borravalókat.

A fakultatív programok díjai minimum 15 fő részvétele esetén érvényesek. 15 fő alatt a díjak arányosan emelkednek.

 • WIZZ Priority szolgáltatás: 16.000 Ft/fő (oda-vissza útra)**,
 • Svédasztalos vacsora (2 alkalommal, a szálláshelyen): 9.500 Ft/fő,
 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 1.050 Ft/fő/3 nap (18 év alatt), 2.100 Ft/fő/3 nap (18-69 év), 4.200 Ft/fő/3 nap (70-79 év), 7.350 Ft/fő/3 nap (80 év felett) – a biztosítás megkötését erősen ajánljuk, mert a meglétét ellenőrizhetik a belépéskor.


*Poggyász információ:

A részvételi díjban szereplő 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász díjmentesen felvihető az utastérbe, azonban az utasnak az előtte található ülés alatt kell elhelyeznie.


**WIZZ Priority információ:

Ha WIZZ Priority szolgáltatást vásárol, a fedélzetre felvihető 40 × 30 × 20 cm (maximum 10 kg súlyú) kis kézipoggyász mellett magával vihet még a fedélzetre 1 db maximum 55 x 40 x 23 cm nagyságú és maximum 10 kg súlyú kézipoggyászt is (kivéve, ha operatív okokból kifolyólag ez nem megoldható).

Kijelölt elsőbbségi utasfelvételi pult és elsőbbségi beszállás!


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.