Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENTI KONCERT A GÖTTWEIGI APÁTSÁGBAN – SANKT PÖLTEN

Ezen a különleges adventi kiránduláson először Alsó-Ausztria fővárosának, Sankt Pöltennek varázslatos óvárosát keressük fel, majd egy igazi adventi csemegét kínálunk a göttweigi Bencés-rendi Apátságban és Kolostorban. Részt vehetünk egy varázslatos karácsonyi vásáron, meghallgathatunk egy adventi koncertet és ez idő alatt lelkileg is felkészülhetünk a karácsony előtti várakozás pillanataira.

Reggeli indulásunkat követően Bécs érintésével, keresztül a Wienerwaldon, a forgalomtól függően várhatóan tizenegy óra körül érkezünk Ausztria legifjabb tartományi fővárosába, Sankt Pöltenbe. Központja zegzugos utcáival igazi középkori város. Az óváros hangulatos tereit barokk és szecessziós épületek díszítik. A város jelképe, a 16. században épült, nyolcszögletű városháza, ami ügyesen ötvözi a reneszánsz, barokk és gótika stílus jegyeit. Szép látnivaló a román stílusú Dóm, melyet Jakob Prandtauer, a melki apátság építője épített át barokk stílusban. A tartomány egyik legszebb épülete az 1707-ben megnyitott angolkisasszonyok intézete gyönyörű barokk homlokzatával. Rövid sétát tartunk a városközpontban, majd szabad időnk keretében lesz időnk belekóstolni az adventi vásár hangulatába.

A nap további részét Göttweigben töltjük. A XI. század végén alapított először Ágoston-rendi, majd Bencés-rendi Apátságot és Kolostort keressük fel. A monumentális épületegyüttes egy 422 méter magas domb tetején épült és messziről uralja a vidéket. Mai alakját a XVIII. század végén a híres udvari építész Hildebandt tervei alapján kapta meg. Legszebb és legértékesebb részei a barokk apátsági templom gazdag díszítéseivel, a Császár-lépcső és a kolostor dísztermei, melyeket lehetőségünk lesz helyi vezetővel végig járni. Az Apátságban megtekintjük az adventi vásárt, ahol kézműves fafaragók karácsonyi termékeiből válogathatunk, egyedi karácsonyfadíszeket vásárolhatunk, megkóstolhatjuk a göttweigi kolostor konyha különlegességeit, és részt vehetünk egy 60 perces, csodálatos adventi koncerten is az apátsági templomban.

A már kivilágított Apátságból indulunk vissza, és a késő esti órákban érkezünk meg Budapestre.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

 • 2018. december 8. (szombat, Szeplőtelen fogantatás ünnepe) nincs több szabad hely


Indulás:

 • 6:00 Blaha Lujza tér (Európeum előtti buszöböl)
 • 6:15 Batthyány tér (a Vásárcsarnok előtti buszmegállóban)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Tatai Remeteségi pihenő, M1 autópálya, Shell benzinkút, 64 km,
 • Győr, Arrabona pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút 119 km,
 • Mosonmagyaróvár, Mosoni pihenő, M1 autópálya, MOL benzinkút, 162 km,

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 8.490 Ft/fő        Részvételi díj: 8.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • Göttweigi Apátság (adventi vásári belépő): 3 €/fő


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 600 Ft/fő; 18 év alatt: 300 Ft/fő, amely az irodában fizetendő.
 • Göttweigi Apátság (Császár-lépcső, dísztermek megtekintése + adventi koncert): 14 €/fő, 18 éves korig: 5 €/fő, 18-23 év között: 7 €/fő (minimum 20 fő esetén)


A megadott belépődíjak a foglalási, parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak a buszon az idegenvezetőnek €-ban fizetendők, amelyek időközben változhatnak.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

      „Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.