Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENT BLEDBEN és LJUBLJANABAN

útközben KRANJ és LENDVA

Adventi hétvége Európa „Zöld szívében”, a Bledi–tónál panorámás reggelivel és vacsorával

Szlovénia festői szépsége magával ragadó, szinte elbűvöli az oda látogatókat. A páratlan természeti környezetből felsejlik Bled és Kranj képe, mintha csak egy piktor álmodta volna vásznára. A Júlia Alpok és a Karawankák hófödte csúcsainak emlékképe, az ódon kisváros hangulata sokáig elkísér bennünket. Programunk elején belekóstolhatunk Európa legkisebb fővárosának adventi hangulatába, zárásként pedig rövid látogatást teszünk a szlovéninai magyarság központjában.

1. nap:

Ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­bus­­zunkkal Budapestről. Útközben rövid pihenőt tartunk Trojaneban, megkóstolhatjuk az itt készülő, messze földön híres, ízletes óriás fánkot. A déli órákban érkezünk Európa legkisebb fővárosába, a Ljubljanica folyó mentén épült Ljubljanaba, melynek óvárosa műemlék védelem alatt áll. A sétáló utcákat bejárva érintjük a Székesegyházat, a Városházát, a Hármas hidat, a Sárkány-hidat, mely a város legismertebb jelképe - a város tele van sárkány szimbólumokkal, a Preseren teret. A tér évszázadok óta központi szerepet tölt be a város életében. Kávéházaival, éttermeivel a város legkedveltebb találkozóhelye. A legnagyobb látványosság azonban a vár, melyet a szlovén Akropolisznak is neveznek. A 16. században nyerte el mai külsejét, sokáig csak börtönnek használták. Itt raboskodott 1849-ben gróf Batthyány Lajos, az első felelős magyar miniszterelnök. Egy különleges, üvegkocka siklóval juthatunk fel a várdomb tetejére, ahonnan csodálatos a kilátás a városra, de tiszta idő esetén még az Alpok hófödte csúcsait is láthatjuk. Szabad időnkben belekóstolhatunk a város adventi hangulatába, elidőzhetünk az adventi vásár elárusító házacskái előtt, felmelegíthetjük magunkat egy bögre forralt borral, karácsonyi emlékeket vásárolhatunk szeretteinknek.

Tovább folytatva utazásunkat, egyre közelebbről láthatjuk az Alpok havas csúcsait, és már alkonyatkor érkezünk a tradicionális és világhírű klimatikus üdülőhelyre Bledbe. Szállásunk elfoglalását követően lehetőségünk lesz ismerkedni a településsel, sétát tenni a tó mentén, felkeresni a Park Szálló környékén található adventi árusokat. Este elfogyasztjuk vacsoránkat a tó partján található étteremben.

2. nap:

Reggelinket követően még lesz rövid szabad időnk, hogy élvezzük Bled kristálytiszta hegyvidéki klímáját, majd Szlovénia negyedik legnagyobb városába, egyik legszebb középkori településére, Kranjba utazunk. Egykor a kranj-i őrgrófság székhelye volt. A Száva és a Kokra folyó torkolatánál épült. Templomtornyai mögött az Alpok hófödte csúcsai lenyűgöző látványt nyújtanak.  Történelmi városmagja egy félszigeten fekszik és védett műemlék, romantikus sétára hívogat.

A nap másik részében a Muravidék és a szlovéniai magyarság központjába, Lendvara utazunk, mely mindössze néhány kilométerre van a szlovén-magyar határtól. A város felett magasodik a lendvai vár hófehér falú épülete, melynek a helyén már a 12. században erődítmény állt. A város híres szülötte Zala György, a Millennium szobrásza, akinek a legismertebb alkotása a budapesti Hősök terén látható Millenniumi emlékmű. A város szélén található a termálfürdő, melynek paraffinos termálvize Európa szerte egyedülálló. A központban tett kellemes sétával ismerhetjük meg a város fontosabb látnivalóit: a 18. század közepén épült Szent Katalin plébániatemplomot, a Fő utcában található szépen gondozott századfordulós házakat, Szent István szobrát, ezen kívül a Zala György téren található 2004-ben átadott, Makovecz Imre által tervezett Kulturális Központot. Mielőtt elbúcsúznánk Szlovéniától, lehetőségünk lesz a lendvai Hotel Lipa*** éttermében egy késői svédasztalos ebédet is elfogyasztani.

Számos élménnyel gazdagodva, a késő esti órákban érkezünk vissza autóbuszunkkal kiindulási pontunkra.


Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:

2018. december 15-16. (szombat-vasárnap)                  

Indulás:

 • 6:00 Nyugati pályaudvar melletti parkoló
 • 6:15 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Vidéki felszállási lehetőségek:

 • Budaörsi pihenő, M1/M7 autópálya, MOL (volt Agip) benzinkút, 10 km,
 • Fehérvári pihenő, M7 autópálya, Shell benzinkút, 60 km
 • Siófok, M7 autópálya, 65-ös út lehajtója, Tesco áruház parkolója
 • Balatonlellei pihenőhely, M7 autópálya, Mol benzinkút, 138 km
 • Nagykanizsa, régi 7-es főút mellett, Mol benzinkút


Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 31.990 Ft/fő       Részvételi díj: 33.500 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • Bledi-tó közeli 4 csillagos szállást,
 • svédasztalos félpanziós ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • ​egyágyas felár: 6.900 Ft


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő.
 • Ljubljana sikló (oda és vissza): 4 €/fő , 7-18 év között és 65 év felett: 3 €/fő. A kedvezményes jegy vásárlásához személyi igazolványt vagy útlevelet be kell mutatni.
 • Késői svédasztalos ebéd Lendván a Hotel Lipa*** éttermében (leves, főétel, köret, saláta, desszert): 14 €/fő

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.