Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

ADVENT A MAGAS-TÁTRÁBAN

Zakopane – Csorbató – Liptószentmiklós – Zsolna

Egy igazi adventi hangulatú kirándulásra invitáljuk a természet szerelmeseit a Magas-Tátrába. Úti célunk a legmagasabban fekvő lengyelországi település, Zakopane. Érintjük a közkedvelt tátrai üdülőhelyeket, ellátogatunk a Csorba-tóhoz és egy 17. századi fatemplomhoz is.

Forrás: Simy27 / Pixabay
Forrás: Simy27 / Pixabay
Forrás: Pawel Pacholec / Flickr
Forrás: Pawel Pacholec / Flickr
Forrás: Jaroslaw Igras / Pixabay
Forrás: Jaroslaw Igras / Pixabay

1.nap: Reggeli indulásunkat követően folyamatosan utazunk a Felvidék gyönyörű tájain keresztül, rövid pihenőket tartva.  

A nap első programja a Vág folyó mentén épült Zsolnán lesz. A város a virágkorát a 17. században élte, a 20. században két alkalommal Szlovákia fővárosa is volt. A város jellegzetes műemléke a 18. század közepén épült Szent Pál apostol megtérésének temploma, mely egy kéttornyú barokk épület, és a hozzátartozó 18. századi kapucinus kolostor. Az óváros főterén tipikus, középkori árkádos házakat találunk, köztük a többször átépített Óvárosházát. A Szentháromság Székesegyház 1400 körül épült. A templom mellett van az ország egyik legrégebbi reneszánsz harangtornya, a Burián-harangtorony, amely az olasz városok campanilla-ira emlékeztet. Sétálunk az adventi hangulatba öltözött városkában, és arra is lesz időnk, hogy rövidebb ebédünket is elfogyasszuk.

Tovább utazunk az Árva folyó völgyében. A híres Árva-vára mellett elhaladva lépjük át a szlovák-lengyel határt, amelytől nem messze található Orawka-Kisárva falu, ahol egy egyhajós, késő gótikus fatemplom található az 1656. évből. A kő alapra épült templom vörösfenyőből készült, egyetlen szög felhasználása nélkül. Negyvenkilenc, 17-18. században festett magyar szent képét találjuk a templomban, melyet így joggal nevezhetünk a magyar szentek templomának. Advent idején különös hangsúlyt kaphat a templom megtekintése, kívül hagyva a városok zaját, csendben elgondolkodhatunk advent jelentőségén.

Alkonyatkor érkezünk meg a klimatikus üdülőhelyre és téli síparadicsomba, Zakopaneba, amelyet Lengyelország téli fővárosának is neveznek. A legmagasabban fekvő lengyel város, központja a tengerszinttől számítva 838 méter magasan fekszik. A vidékre jellemző tipikus goral építészeti stílusjegyeket viselő faházakból épült egykori kis hegyi falucskát manapság turisták tízezrei keresik fel az év minden szakában. Hangulatos éttermek, ajándéküzletek csalogatják vendégeiket. A belváros közeli szálláshelyünk elfoglalását követően bemegyünk az adventi díszbe öltözött városközpontba, ahol lehetőségünk lesz egy tipikus goral étteremben helyi specialitásokat is megkóstolni.

2.nap: Reggelink elfogyasztása után az 1123 méter magas Gubałówka-hegy csúcsára utazunk fel siklóval. Az alsó állomás a híres piac végén van. Néhány perc alatt jutunk fel a csúcsra, ahol érdemes egyet sétálni, a kilátóteraszok egyikén megcsodálni a Tátra hófödte hegyvonulatait. A felső állomáson éttermek, árusok, bazár, ezen kívül télen lovas szánok is csalogatják a vendégeket.

Szlovákia területén folytatjuk ismét utazásunkat, a Magas-Tátra közkedvelt üdülőhelyit érintve: Tátralomnic, Ótátrafüred. Ezt követően érkezünk az 1346 méterrel a tengerszint felett fekvő klimatikus üdülőhelyre, Csorbató településre, mely az azonos nevű tó partján található. Sétálunk a tó partján, élvezzük a kristálytiszta, friss hegyi levegőt.

A Vág folyó völgyében folytatjuk utunkat, a következő megállónk Liptószentmiklóson lesz, mely a régió fontos turisztikai központja. Innen származik a közkedvelt szlovák juhtúró, a brindza magyar neve: liptói túró. A város legrégebbi építészeti alkotása 1280 körül épült, mely egyúttal a legnagyobb kora gótikus építmény, a Szent Miklós templom. A templom szomszédságában van a város legrégebbi világi építészeti emléke a Pongrácz kúria, mellette található a Jánošík kínzókamra, a tér nyugati oldalán áll az Illésházy-kúria. A tér közepén találjuk az új vármegyeházát. Sétálunk az adventi díszbe öltözött központban, de megkóstolhatjuk a helyi finomságokat is.

Tovább indulva a síparadicsomnak számító Donovaly, Besztercebánya és Zólyom érintésével érjük el a szlovák-magyar határt és a késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat.


Az utazás időpontja:2019. november 30-december 1. (szombat-vasárnap)             

Indulás:

 • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl (néhány fő előzetes jelentkezése esetén nem áll meg a busz)
 • 6:15 Nyugati tér (Nyugati pu. melletti parkoló)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.

Érkezés: az esti órákban 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 26.500 Ft/fő            Részvételi díj: 27.990 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást újszerű és megbízható felsőkategóriás autóbusszal,
 • szállást Zakopane belvárosához közeli 3 csillagos szállodában,
 • büféreggelis ellátást,
 • a magyar nyelvű idegenvezetést és csoportkísérést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő – törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén,
 • 2 % kötelező útlemondási biztosítás,
 • egyágyas felár: 7.200 Ft/fő,
 • a városi sétákon alkalmazott audiós eszköz bérleti díja és az idegenforgalmi adó: 20 zł/fő/2 nap

Az díjak az autóbuszon az idegenvezetőnek zlotyiban fizetendők.


Választhatóan fizetendő díjak:

 • Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás: 80 év alatt 1.000 Ft/fő/2 nap; 18 év alatt: 500 Ft/fő/2 nap, amely az irodában fizetendő
 • Orawka, fatemplom: 5 zł/fő
 • Gubałówka felvonó (oda és vissza): 25 zł/fő, 5-26 év között és 65 év felett: 20 zł/fő
 • Vacsora Zakopane központjában egy tipikus goral berendezésű étteremben (Tradicionális ürühúsos káposztaleves gombával, Sült pisztráng párolt zöldséggel + grillezett burgonya vajjal, Kancsós víz): 60 zł/fő

Aki nem szereti a halat, annak grillezett baromfi filét biztosítunk almával, áfonyával, párolt zöldségekkel és grillezett burgonyával, amit előre jelezni kell, mivel a helyszínen módosításra már nincs lehetőség.

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás és a parkolás díjait is. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.​

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.​