Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A MAGYAR SZECESSZIÓ FÖLDJÉN II.

Szeged – Zenta – Palics

Ajánlatunk a „magyar szecesszió földjén” programunk folytatása. Ezúttal Szeged, Zenta, Palics az úti célunk. Szegeden az egyik legszebb hazai szecessziós emléket tekintjük meg, az Új Zsinagógát. Tartson velünk, és ismerkedjen tovább a magyar szecesszió emlékeivel!

Reggeli indulásunkat követően egyenesen Szegedre megyünk. Útközben megismerkedünk a városnéző séta során alkalmazott audióseszköz használatával, melynek segítségével, kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott történeteket és információkat. Csongrád megye székhelyén először a város szecessziós emlékeinek egyik legkiemelkedőbb alkotásával az Új Zsinagóga épületével ismerkedünk meg. Az ország második legnagyobb zsidó templomát helyi szakavatott vezető mutatja be. Az idén 116 éves zsinagóga Baumhorn Lipót tervei alapján épült. Legszebb része a kupolabelső, melynek színes ólomüveg ablakai Róth Miksa alkotásai. Ezt követően érintünk néhány szecessziós palotát, felkeressük a város közkedvelt sétáló utcáját, a Kárász utcát. Természetesen arra is lesz kis időnk, hogy megigyunk egy kávét a híres Virág Cukrászdában.

A határt átlépve a Vajdaságba „délvidékre” utazunk tovább. Első megállónk a vajdasági magyarság kulturális központja, Zenta lesz. Itt zajlott le 1697. szeptember 11-én Savoyai Jenő vezetésével a török hódoltság alatti magyarországi területek visszafoglalásának egyik legjelentősebb és legvéresebb csatája, a zentai csata. Emlékét a Városházán található „Zentai csata Emlékkiállító” eleveníti fel. A látogatók itt megnézhetik a csata egy jelenetét, térképekkel és leírásokkal nyomon követhetik a csata menetét. Helyi szakvezető mutatja be a város szecessziós épületeit, köztük a Royal Szállót, a tűzoltó laktanyát, Városházát. Városnéző sétánk során természetesen a Tisza partját is felkeressük, ahol a Zentai csata emlékmű megtekintésével veszünk búcsút a településtől.

Végül Palicson állunk meg, mely település Szabadka elővárosa. Az azonos nevű tó mellett fekszik, kedvelt fürdőhely. Sétálunk a tó partján, ahol olyan szép szecessziós emlékeket találunk, mint a Vigadó, a Víztorony, Zenepavilon, Emlékkút, Női fürdő és a Lujza Villa.

A sétát követően hazaindulunk, majd a határátlépést követően folyamatosan utazunk Budapestre, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. A határátkelések alkalmával hosszabb várakozási időre is számítani lehet.


Az utazás időpontja: 2019. április 28. (vasárnap)                      

Indulás:

  • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
  • 6:15 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkoló)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.

Érkezés: az esti órákban 22.00 körül


Törzsutas részvételi díj: 7.990 Ft/fő       Részvételi díj: 8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
  • az idegenvezetést és csoportkísérést
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/fő, - törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
  • a városi sétákon alkalmazott audióseszköz bérleti díj: 800 Ft/fő.

Az audióseszköz bérleti díj a buszon az idegenvezetőnek fizetendő, amelynek összege időközben változhat.


Külön fizetendő díjak:

  • Új Zsinagóga: F: 1.200 Ft, D, NY: 600 Ft,

Férfi látogatóknak a zsinagógában kalap vagy sapka viselését elvárják (kipát korlátozott mennyiségben tudnak a helyszínen biztosítani)

  • Zentai Városháza a „zentai csata emlékkiállító”-val, vezetéssel: 1.000 Ft/fő.

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.