Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A MAGYAR SZECESSZIÓ FÖLDJÉN II.

Szeged és Zenta

A „magyar szecesszió földjén” programsorozatunk folytatásaként Szegeden az egyik legszebb hazai szecessziós emléket, valamint a stílusirányzat további jelentős alkotásait is felkeressük a hírös városban és Zentán.

Kép forrása: Civertan / Wikipedia
Kép forrása: Civertan / Wikipedia
Kép forrása: Pataki Márta / Wikimedia
Kép forrása: Pataki Márta / Wikimedia
Kép forrása: Both Előd / Wikipedia
Kép forrása: Both Előd / Wikipedia

Reggeli indulásunkat követően először Csongrád megye székhelye, Szeged felé vesszük az irányt. Útközben megismerkedünk a városnéző séták során alkalmazott audiós eszköz használatával, melynek segítségével, kényelmesen hallgathatjuk meg idegenvezetőnk által megosztott érdekes történeteket, hasznos információkat.

Az 1879. évi nagy árvíz utáni újjáépítésnek révén számos épületen találkozhatunk szecessziós stílusjegyekkel. Elsőként a stílusirányzat emlékeinek egyik legkiemelkedőbb alkotásával az Új Zsinagóga épületével ismerkedünk meg. Az ország második legnagyobb zsidó templomát helyi szakavatott vezető mutatja be. Az idén 117 éves zsinagóga legszebb része a kupolabelső, melynek színes ólomüveg ablakai Róth Miksa alkotásai. A templomlátogatást követően sétánk során még érintünk néhány szecessziós palotát, illetőleg alkotást, mint a Reök-palotát, az Ungár–Máyer–palotát és a város kedvelt szobrát, amely Dankó Pista legendás alakjának állít emléket. A kor szokásától eltérőn a szobrot nem talapzatra állították, hanem a mögötte nyíló vadrózsabokor szelíd ölelésében található, amely hűen adja vissza a dalköltő szerzeményeinek mélabúját, az alkotás szomorkás hangulatát, egyszersmind a szecesszió ízlésvilágát. Természetesen arra is lesz kis időnk, hogy felkeressük a város közkedvelt sétáló utcáját, a Kárász utcát, és megigyunk egy kávét a híres Virág Cukrászdában. Szabadidőnket követően a tovább indulunk a „Délvidékre”.

A határt átlépve, programunk második állomásaként, a vajdasági magyarság kulturális központjába, Zentára látogatunk el. Itt zajlott le 1697. szeptember 11-én Savoyai Jenő vezetésével a török hódoltság alatti magyarországi területek visszafoglalásának egyik legjelentősebb és legvéresebb csatája, a zentai csata. Emlékét a Városházán található „Zentai csata Emlékkiállító” eleveníti fel. A látogatók itt megnézhetik a csata egy jelenetét, térképekkel és leírásokkal nyomon követhetik a csata menetét. Helyi szakvezető mutatja be a város szecessziós épületeit, köztük a Royal Szállót, a tűzoltó laktanyát, Városházát. Városnéző sétánk során a Tisza partját is felkeressük, ahol a Zentai csata emlékmű megtekintésével veszünk búcsút a településtől, és hazaindulunk. A határátlépést követően folyamatosan utazunk Budapestre, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. A határátkelések alkalmával hosszabb várakozási időre is számítani lehet.


Az utazás időpontja: 2020. június 7. (vasárnap)             

Indulás:

  • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
  • 6:15 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkoló)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínekre.


Érkezés: a késő esti órákban 22.00 körül


Törzsutas részvételi díj: 8.990 Ft/fő                  Részvételi díj: 9.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
  • az idegenvezetést és csoportkísérést
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 2.000 Ft/fő, - törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)
  • a városi sétákon alkalmazott audiós eszköz bérleti díj: 2€/fő

Az audiós eszköz bérleti díj a buszon az idegenvezetőnek fizetendő, amelynek összege időközben változhat.


Választhatóan külön fizetendő díjak:

  • Az utazás időpontjára érvényes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás az utazás feltétele, amelyet irodánkban is megköthet: 600 Ft/fő
  • Új Zsinagóga helyi vezetéssel: F: 1.000 Ft, D, NY: 600 Ft,

Férfi látogatóknak a zsinagógában kalap vagy sapka viselését elvárják (kipát korlátozott mennyiségben tudnak a helyszínen biztosítani).

  • Zentai Városháza a „zentai csata emlékkiállító”-val, vezetéssel: 3 €.

A belépődíjak tartalmazzák az időpontfoglalás, a parkolás díjait és az idegenvezető belépődíjának arányos részét is. A külföldön fizetendő díjak - a szerb dínár körülményes beszerzése és kedvezőtlen váltási árfolyama miatt - €-ban az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen vagy az alábbi linkre kattintva teheti meg:

http://pannoniatravel.hu/jelentkezes

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

A bejelentkezést követően elküldjük Önnek a visszaigazolást e-mailben, melyben megadjuk a foglalással kapcsolatos teendőket, fizetendő díjakat, fizetési határidőket és az utaláshoz szükséges adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy a fizetendő díjakat a visszaigazolást követő két munkanapon belül szükséges rendezni.

Online ügyintézés

A szerződéskötés érdekében nem szükséges befáradnia irodánkba, kényelmesen otthonról is intézheti a foglalással kapcsolatos teendőket. A visszaigazolásban szereplő díjakat rendezheti átutalással vagy banki befizetéssel. Az összeg beérkezését követően elküldjük a számlát és az utazási szerződést, melyet kérjük, aláírva küldjön vissza számunkra.

Személyes ügyintézés

Iroda cím: Flórián Udvar 1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet.

Irodánk megközelíthető a Polgár utcai bejáraton felül a Flórián tér felől az OTP bankfiók melletti „A” épület bejáratán keresztül is.

Nyitva tartás: keddtől – csütörtökig 12.00 és 18.00 között

Irodánkban csak készpénzes fizetésre van lehetőség!

Kérjük, a gyorsabb ügyintézés érdekében, szíveskedjen előre időpontot foglalni az irodába e-mailben (info@pannoniatravel.hu) vagy telefonon (+3630/592-6107). Emellett kérjük, küldje el számunkra előzetesen a foglaláshoz szükséges adatokat, hogy elő tudjuk készíteni a foglalását.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.


Weboldal cím: www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 10404065-50526968-72661005 (K&H)

Engedélyszám: U001537

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja

ÁSZF – utazási feltételek: http://pannoniatravel.hu/aszf---utazasi-feltetelek