Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A MAGYAR SZECESSZIÓ FÖLDJÉN II.

Szeged – Zenta – Palics

Ajánlatunk a „magyar szecesszió földjén” programunk folytatása. Ezúttal Szeged, Zenta, Palics az úti célunk. Szegeden az egyik legszebb hazai szecessziós emléket tekintjük meg, az Új Zsinagógát. Tartson velünk, és ismerkedjen tovább a magyar szecesszió emlékeivel!

Reggeli indulásunkat követően egyenesen Szegedre megyünk. Gyalogos városnézésünk során érintünk néhány szecessziós palotát, mint a Reök-palota, Ungár-Mayer-palota, Beregi ház. Érintjük a város közkedvelt sétáló utcáját, a Kárász utcát, elmegyünk Szeged leghíresebb terére, a Dóm térre is. Sétálunk a kanyargó Tisza partján. A város szecessziós emlékeinek az egyik legkiemelkedőbb alkotása az Új Zsinagóga épülete. Az ország második legnagyobb zsidó templomát helyi szakavatott vezető közreműködésével tekintjük meg. Az idén 115 éves zsinagóga Baumhorn Lipót tervei alapján épült. A legszebb része a kupolabelső, melynek színes ólomüveg ablakai Róth Miksa alkotásai. Természetesen arra is lesz időnk, hogy sétánk során ellátogassunk a híres Virág Cukrászdába.

A határt átlépve a Vajdaságba „délvidékre” utazunk tovább. Első megállónk a vajdasági magyarság kulturális központja, Zenta lesz. Itt zajlott le 1697. szeptember 11-én Savoyai Jenő vezetésével a török hódoltság alatti magyarországi területek visszafoglalásának egyik legjelentősebb és legvéresebb csatája, a zentai csata. Emlékét a Városházán található „Zentai csata Emlékkiállító” eleveníti fel. A látogatók itt megnézhetik a csata egy jelenetét, térképekkel és leírásokkal nyomon követhetik a csata menetét. Helyi szakvezető mutatja be a város szecessziós épületeit, köztük a Royal Szállót, a tűzoltó laktanyát, Városházát. Városnéző sétánk során természetesen a Tisza partját is felkeressük, ahol a Zentai csata emlékmű megtekintésével veszünk búcsút a településtől.

Végül Palicson állunk meg, mely település Szabadka elővárosa. Az azonos nevű tó mellett fekszik, kedvelt fürdőhely. Sétálunk a tó partján, ahol olyan szép szecessziós emlékeket találunk, mint a Vigadó, a Víztorony, Zenepavilon, Emlékkút, Női fürdő és a Lujza Villa.

A sétát követően hazaindulunk, majd a határátlépést követően folyamatosan utazunk Budapestre, ahová az esti órákban érkezünk meg.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. A határátkelések alkalmával hosszabb várakozási időre is számítani lehet.


Az utazás időpontja: 2018. október 21. (vasárnap)                    

Indulás:

  • 6:30 Batthyány tér (a villamospálya melletti buszöbölben)
  • 6:45 Nyugati tér (a pályaudvar melletti parkoló)

Kérjük, hogy 15 perccel az indulási időpont előtt érkezzenek a fenti indulási helyszínre.


Érkezés: az esti órákban 21.30 körül


Törzsutas részvételi díj: 7.990 Ft/fő                 Részvételi díj: 8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
  • az idegenvezetést és csoportkísérést
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, - törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)


Külön fizetendő díjak:

  • Új Zsinagóga: F: 1.200 Ft, D, NY: 600 Ft,

Férfi látogatóknak a zsinagógában kalap vagy sapka viselését elvárják (kipát korlátozott mennyiségben tudnak a helyszínen biztosítani)

  • Zentai Városháza a „zentai csata emlékkiállító”-val, vezetéssel: 300 RSD

A belépődíjak a foglalási és parkolási díjakat is tartalmazzák. A díjak az idegenvezetőnek fizetendők, amelyek összege időközben változhat.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.