Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A SZECESSZIÓ FÖLDJÉN

Kecskemét - Szabadka - Palics

A Pannonia Program- és Utazási Iroda különleges tematikus kirándulásának keretében a „magyar szecesszió földjén” járunk. Tartson velünk, élvezze ennek a különleges stílusirányzatnak a szépségeit, fedezze fel a csodáit.

A Duna és a Tisza közének kevésbé ismert, bár nagyon látványos különlegességeit mutatjuk be ezen utunkon. Az azonos sors, az egységes fejlődési szakasz Kecskeméttől Szabadkáig számtalan tetszetős szecessziós épülettel gazdagította ezt a tájat. A századforduló a magyar építészet egyik kimagasló korszaka, az iskolateremtő Lechner Ödön független, premodern építészete az UNESCO világörökségi cím várományosainak körébe tartozik. A mester arra törekedett, hogy egyedi, az addigi stílusoktól eltérő, a historizmus formáitól különböző, sajátosan magyar stílust hozzon létre, amely évtizedekig hatott tanítványaira, az őt követő újabb építészóriás generációra. Keressük fel együtt legszebb alkotásaikat!

Ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­bus­­szal Bu­da­pest­ről, a megadott helyszínekről. Utunk első állomása Kecskemét, ahol a Cifra palotát és a Lechner Ödön által tervezett városházát nézzük meg kívülről. Következő állomásunk Szabadka. Röszkénél lépjük át a szerb-magyar határt. Koradélután utunk szecessziós emlékekben leggazdagabb és leglátványosabb városa, Szabadka következik. Először a Városháza dísztermét nézzük meg, melyet Róth Miksa és Nagy Sándor alkotásai díszítenek. A városháza látogatást követően lesz lehetőség a szabadidő eltöltésére, melynek keretében elkölthetjük ebédünket, vagy elfogyaszthatunk egy süteményt és kávét a korzón, vagy a szintén szecessziós stílusú Papillon kávéházban. A szabadidőt követően a Jakab és Komor téri Zsinagógát látogatjuk meg, amelyet szakavatott helyi vezető segítségével ismerhetünk meg. Az ugyancsak Róth Miksa által festett díszablakokkal büszkélkedő zsinagóga a szecessziós építészet egyik legszebb délkelet-európai épülete. 2016. évi szecessziós utunk alkalmával még méltánytalanul elhanyagolt, romos állapotban tekinthettük meg. Tavaly tavasszal már ismét régi pompájában csodálhattuk meg az épületet.

A program végeztével hazafelé vesszük az irányt, azonban még felkeressük Palicsot, Szabadka elővárosát. Az azonos nevű tó mellett fekszik, amely kedvelt fürdőhely volt már a Monarchia idején is. Sétálunk a tó partján, ahol olyan szép szecessziós emlékeket találunk, mint a Vigadó, a Víztorony, Zenepavilon, Emlékkút, Női fürdő és a Lujza Villa.

A sétát követően hazaindulunk, majd a határátlépést követően folyamatosan utazunk Budapestre, ahová a késő esti órákban érkezünk meg.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. A határátkelések alkalmával hosszabb várakozási időre is számítani lehet.


Az utazás időpontja: 2019. szeptember 28. (szombat)


Indulás:

 • 6:00 Batthyány tér 1-el szemközti villamospálya melletti buszöböl
 • 6:15 Nyugati pályaudvar melletti parkolóban

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.


Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 7.990 Ft/fő      Részvételi díj: 8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

 • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
 • csoportkísérést és idegenvezetést,
 • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

 • ügyfél adminisztrációs díj: 1.500 Ft/ fő, törzsutasaink által nem fizetendő (közvetlenül az irodánknál történő jelentkezés esetén)


Külön fizetendő belépődíj:

 • Szabadka Városháza idegenvezetéssel: 3 €/fő,
 • Szabadka, Városháza toronylátogatás idegenvezetéssel: 2 €/fő,
 • Szabadka, Jakab és Komor téri Zsinagóga belépővel, idegenvezetéssel: 4 €
 • Szabadkai étteremben ebéd: 8 €/fő
  • MENÜ 1: Sajttal, sonkával töltött csirkemell szalonnába göngyölve, vegyes körettel és vegyes salátával, sütemény
  • MENÜ 2: Sertés pecsenye zöldséges raguval, körettel és vegyes salátával, sütemény

A belépődíjak a foglalások költségeit, a valutaváltások költségeit, és a parkolási díjakat is tartalmazzák. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek fizetendőek, amelyek időközben változhatnak.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatokat küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.