Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A MAGYAR SZECESSZIÓ FÖLDJÉN

Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szeged-Szabadka

A Pannonia Program- és Utazási Iroda különleges tematikus kirándulásának keretében a „magyar szecesszió földjén” járunk. Tartson velünk, élvezze ennek a különleges stílusirányzatnak a szépségeit, fedezze fel a csodáit.

A Duna és a Tisza közének kevésbé ismert, bár nagyon látványos különlegességeit mutatjuk be ezen utunkon. Az azonos sors, az egységes fejlődési szakasz Kecskeméttől Szabadkáig számtalan tetszetős szecessziós épülettel gazdagította ezt a tájat. A századforduló a magyar építészet egyik kimagasló korszaka, az iskolateremtő Lechner Ödön független, premodern építészete az UNESCO világörökségi cím várományosainak körébe tartozik. A mester arra törekedett, hogy egyedi, az addigi stílusoktól eltérő, a historizmus formáitól különböző sajátosan magyar stílust hozzon létre, amely évtizedekig hatott tanítványaira, az őt követő újabb építészóriás generációra. Keressük fel együtt legszebb alkotásaikat!

Ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­bus­­szal Bu­da­pest­ről, a megadott helyszínekről. Utunk első állomása Kecskemét, ahol a Cifra palotát és a Lechner Ödön által tervezett városházát nézzük meg kívülről. Következő állomásunk Kiskunfélegyháza, ahol a városháza épületét tekintjük meg, majd folytatjuk utunkat dél felé, és Szegeden lesz a következő megállónk. Szegeden az 1879 évi nagy árvíz utáni újjáépítés számos épületén találkozunk a szecessziós stílusjegyekkel. Városnéző sétánk során a Reök-palotát és az Ungár–Máyer–palotát keressük fel. Röszkénél lépjük át a szerb-magyar határt. Délután utunk szecessziós emlékekben leggazdagabb és leglátványosabb városa Szabadka következik. Először a Városháza dísztermét nézzük meg, melyet Róth Miksa és Nagy Sándor alkotásai díszítenek. Városnéző sétánk során a következő megállónk a Zsinagóga lesz. Az ugyancsak Róth Miksa által festett díszablakokkal büszkélkedő szabadkai Zsinagóga a szecessziós építészet egyik legszebb délkelet-európai épülete. 2016. évi szecessziós utunk alkalmával még méltánytalanul elhanyagolt, romos állapotban tekinthettük meg. 2018 tavaszán ismét régi pompájában csodálhatjuk meg. Ezt követően a Korzón sétálva jutunk el Raichle Ferenc palotájáig, ezzel ér véget városnéző programunk. Szabad program zárja a napot, egy sütemény és kávé elfogyasztása a korzón, vagy a híres, szintén szecessziós stílusú Papillon kávéházban méltó megkoronázása lehet a napnak. A program végeztével hazautazunk,  Budapestre az esti órákban érkezünk.

Az utazás időpontja: 2018. március 24. (szombat) utolsó szabad helyek

Indulás:

6:30 Batthyány tér 7. (a villamos megálló előtt)

6:45 Blaha Lujza tér (Europeum hotel melletti buszöbölben)

Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.

Érkezés haza: az esti órákban, 21 óra körül


Törzsutas részvételi díj:  7.290 Ft/fő   Részvételi díj:  7.790 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
  • csoportkísérést és idegenvezetést,
  • a szervezés díját.


Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél regisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő.


Külön fizetendő belépődíj:

  • Szabadka Városháza: 500 Dínár/fő,
  • Szabadka, Városháza toronylátogatás: 500 Dínár/fő,

A belépődíj az időpontfoglalás költségeit és az esetleges parkolási díjakat is tartalmazzák. A belépődíj a buszon az idegenvezetőnek fizetendő, időközben változhat.


Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvezményes áron köthető.


Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

           „Kultúrában utazunk!”


Utasaink véleményeiből:

"Kétszer utaztam barátnőmmel együtt a Pannónia Program- és Utazási Irodával, mindkét alkalommal maximálisan elégedettek voltunk. Legjobban a Szecesszió nyomában c. kiránduláson éreztük magunkat, ahol olyan profi idegenvezetést kaptunk, ami messze eltér a megszokottól."

"Én eddig csak egy úton voltam a Pannónia travellel: Dél-Alföld szecessziós emlékei. Kiváló szervezés, gyakorlott idegenvezető, jó ár-érték arány. Hihetetlen, hogy 1 nap alatt mennyi mindent láttunk: 4 városban (Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Szeged Szabadka) jártunk, két városban volt szabad program (Szeged, Szabadka) Belefért a határátélési procedúra és egy kis plusz program is. Mindehhez nem indultunk túl korán reggel és nem késő este érkeztünk vissza. Ezt a napot még megerőltetőnek se éreztem. Rengeteg élménnyel, érdekes infóval lettem gazdagabb."


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Kolosy tér 2. (Kolosy piac épülete) I. emelet 11/A szám alatti irodánkban várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 és a +361/341-3682 telefonszámokon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

A Pannonia Program- és Utazási Iroda azzal a céllal jött létre, hogy az eleinktől ránk maradt szellemi-kulturális örökséget és a világ szép tájait bemutassa a kirándulni, új ismereteket szerezni vágyóknak. Hisszük, hogy az utazás a feltöltődés és tanulás egyik legizgalmasabb formája.

Iroda cím: 1036 Budapest, Kolosy tér 2. I. emelet 10/B-11/A (A piac épületében, a Civil Ház mellett található Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám: +3630/592-6107, +361/341-3682

E-mail cím: info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím:www.pannoniatravel.hu

http://www.pannoniatravel.hu/kapcsolat.html

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja