Pannonia                          Program- és Utazási Iroda
Kultúrában utazunk

A MAGYAR SZECESSZIÓ FÖLDJÉN

Kecskemét-Kiskunfélegyháza-Szabadka-Szeged

A Pannonia Program- és Utazási Iroda különleges tematikus kirándulásának keretében a „magyar szecesszió földjén” járunk. Tartson velünk, élvezze ennek a különleges stílusirányzatnak a szépségeit, fedezze fel a csodáit.

A Duna és a Tisza közének kevésbé ismert, bár nagyon látványos különlegességeit mutatjuk be ezen utunkon. Az azonos sors, az egységes fejlődési szakasz Kecskeméttől Szabadkáig számtalan tetszetős szecessziós épülettel gazdagította ezt a tájat. A századforduló a magyar építészet egyik kimagasló korszaka, az iskolateremtő Lechner Ödön független, premodern építészete az UNESCO világörökségi cím várományosainak körébe tartozik. A mester arra törekedett, hogy egyedi, az addigi stílusoktól eltérő, a historizmus formáitól különböző, sajátosan magyar stílust hozzon létre, amely évtizedekig hatott tanítványaira, az őt követő újabb építészóriás generációra. Keressük fel együtt legszebb alkotásaikat!

Ko­ra reg­gel in­du­lunk au­tó­bus­­szal Bu­da­pest­ről, a megadott helyszínekről. Utunk első állomása Kecskemét, ahol a Cifra palotát és a Lechner Ödön által tervezett városházát nézzük meg kívülről. Következő állomásunk Kiskunfélegyháza, ahol a városháza épületét tekintjük meg, majd folytatjuk utunkat dél felé, és Röszkénél lépjük át a szerb-magyar határt. Koradélután utunk szecessziós emlékekben leggazdagabb és leglátványosabb városa Szabadka következik. Először a Városháza dísztermét nézzük meg, melyet Róth Miksa és Nagy Sándor alkotásai díszítenek. A városháza látogatást követően lesz lehetőség a szabadidő eltöltésére, melynek keretében elkölthetjük rövidebb ebédünket, vagy elfogyaszthatunk egy süteményt és kávét a korzón, vagy a szintén szecessziós stílusú Papillon kávéházban. A szabadidőt követően a Jakab és Komor téri zsinagógát látogatjuk meg, amelyet szakavatott helyi vezető segítségével ismerhetünk meg. Az ugyancsak Róth Miksa által festett díszablakokkal büszkélkedő zsinagóga a szecessziós építészet egyik legszebb délkelet-európai épülete. 2016. évi szecessziós utunk alkalmával még méltánytalanul elhanyagolt, romos állapotban tekinthettük meg. A 2018 tavaszára felújított épületet ismét régi pompájában csodálhatjuk meg. A program végeztével hazafelé vesszük az irányt és Szegeden lesz a következő megállónk. Szegeden az 1879. évi nagy árvíz utáni újjáépítés számos épületén találkozunk a szecessziós stílusjegyekkel. Városnéző sétánk során a Reök-palotát és az Ungár–Máyer–palotát keressük fel.  Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Megjegyzés: a programok megvalósulásának sorrendje a helyi viszonyok függvényében változhat. A határátkelések alkalmával hosszabb várakozási időre lehet számítani.


Az utazás időpontja: 2018. szeptember 22. (szombat)


Indulás:

  • 6:00 Batthyány tér, a villamos pálya melletti buszöbölben
  • 6:15 Nyugati pályaudvar melletti parkolóban


Találkozó mindkét helyen 15 perccel indulás előtt.


Érkezés haza: a késő esti órákban, 22 óra körül


Törzsutas részvételi díj: 7.990 Ft/fő   Részvételi díj: 8.490 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • az autóbuszos utazást megbízható, felsőkategóriás autóbusszal,
  • csoportkísérést és idegenvezetést,
  • a szervezés díját.

 

Kötelezően külön fizetendő:

  • ügyfél adminisztrációs díj: 1.200 Ft/fő, amely az új utasok által az utazási irodában fizetendő.

 

Külön fizetendő belépődíj:

  • Szabadka Városháza idegenvezetéssel: 3 €/fő,
  • Szabadka, Városháza toronylátogatás idegenvezetéssel: 2 €/fő,
  • Szabadka, Jakab és Komor téri zsinagóga idegenvezetéssel: 3 €/fő 

A belépődíjak az időpontfoglalás költségeit és az esetleges parkolási díjakat is tartalmazzák. A belépődíjak a buszon az idegenvezetőnek Euróban fizetendőek, amelyek időközben változhatnak.

 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás irodánkban kedvező áron köthető.

Örömmel várjuk jelentkezésüket!

Üdvözlettel,

a Pannonia Program- és Utazási Iroda csapata

„Kultúrában utazunk!”


Vevőtájékoztató:

A bejelentkezését és az adatok elküldését az info@pannoniatravel.hu e-mail címen teheti meg. A személyes ügyintézés érdekében a Flórián udvari irodánkban (1033 Budapest, Polgár u. 8-10. „E” épület, első emelet) várjuk hétfőtől péntekig 12.00 és 18.00 óra közötti nyitvatartási időben.

Az utazás megkezdéséhez utazási szerződés megkötésére van szükség. Kérjük, hogy ennek érdekében a következő adatok küldjék el részünkre: több megadott időpont és program esetén az utazás pontos időpontja és program megnevezése, a szerződő fél neve, állandó lakcíme, mobiltelefonszáma, utastársak neve, születési dátumok, felszállás helye.

Útjainkról a +3630/592-6107 telefonszámon is érdeklődhet a fenti nyitvatartási időben.

Iroda cím:
1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Flórián udvar „E” épület, első emelet

(Irodánk akadálymentesen, lifttel is megközelíthető.)

Nyitva tartás: hétköznapokon 12-18 óra között

Telefonszám:+3630/592-6107

E-mail cím:info@pannoniatravel.hu

Weboldal cím:www.pannoniatravel.hu

Bankszámla adatok: HUF számla 12076910-01434992-00100007 (Raiffeisen)

Irodánk a MUISZ (Magyar Utazási Irodák Szövetsége) tagja